Активісти в Одесі демонтували із площі 10 квітня другий орден Леніна та радянську зірку

Демонтовані орден Леніна та радянська зірка. || Фото: Telegram-канал GANUL

Уранці в суботу, 28 вересня, в Одесі прибрали із площі 10 квітня другий барельєф ордена Леніна та медаль "Золота зірка".

Про це повідомив активіст Дем'ян Ганул, який брав участь у демонтажу.

[telegram post="vgorode_odessa/100506" desc=""]

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

"Сьогодні з третьої спроби силами активної громадськості Одеси було демонтовано два макети ордену Леніна та радянської зірки – символіки, яка чітко підпадає під декомунізацію та не несе жодної культурної цінності. Ми зробили місцевій владі послугу, незважаючи на адміністративні протоколи від поліції, демонтаж було виконано. Можна з впевненістю сказати, що останній Ленін в Одеській області впав. Дякую всім причетним, далі буде", – зазначив громадський діяч.

[telegram post="ganul93/12866" desc=""]

Відео: Telegram-канал GANUL

На відео видно, що після демонтажу на символіці намалювали аерозольною червоною фарбою хрести. Об 11:51 Ганул зазначив, що перебуває у відділенні поліції.

[telegram post="ganul93/12867" desc=""]

Відео: Суспільне Одеса

Нагадаємо, у ніч проти 7 вересня Дем'ян Ганул, Владислав Балінський і Єгор Доровських демонтували із площі 10 квітня один із орденів Леніна та радянську зірку. Тоді ж активісти попередили, що іншу комуністичну символіку, яка залишилася на площі, також потрібно прибрати.

За два тижні після першого демонтажу вранці 22 вересня активіст Дем'ян Ганул разом із головою громадської організації "Зелений лист" Владиславом Балінським намагалися самостійно демонтувати другий орден Леніна та зірку, однак ця спроба виявилася невдалою. Поліція прибула на місце швидше, ніж активістам вдалося втілити свої плани.

Последние новости