Одеситка Анжеліка Терлюга виборола золото з карате на Всесвітніх іграх

Одеситка Анжеліка Терлюга виборола золото з карате на Всесвітніх іграх. || Фото: facebook.com/karate.ua

Одеська каратистка Анжеліка Терлюга стала чемпіонкою Всесвітніх ігор з карате, які два дні тому стартували в американському місті Бірмінгем (штат Алабама). Про це повідомляє Vgorode з посиланням на прес-службу "Української федерації карате".

У півфіналі українська спортсменка з рахунком 8:1 перемогла каратистку із США Трініті Аллен, а у фіналі з мінімальним відривом 1:0 здолала чинну чемпіонку світу – єгиптянку Ахлам Юссеф.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Відео: facebook.com/karate.ua

Зазначимо, що Всесвітні ігри є аналогом Олімпійських ігор. На цих змаганнях представлені неолімпійські види спорту, зокрема й карате. Винятком стали Олімпійські ігри, які проходили у Токіо у 2020 році. Тоді карате також включили до програми, а Анжеліка Терлюга виборола срібло.

У Всесвітніх іграх одеситка, яку у грудні 2021 року визнали найкращою каратисткою у світі, взяла участь уперше і одразу ж виборола гучну перемогу.

Фото: facebook.com/karate.ua

За всю історію України наші каратисти стали чемпіонами Всесвітніх ігор двічі. Першу перемогу здобув 2017 року Станіслав Горуна, другу – цього року принесла Анжеліка Терлюга.

Нагадаємо, в середині травня Анжеліка Терлюга з рахунком 5:2 взяла гору над представницею Єгипту Ахлам Юссеф і посіла перше місце на етапі Прем'єр-ліги у марокканському Рабаті. А наприкінці травня спортсменка принесла Україні першу золоту медаль на чемпіонаті Європи-2022 з карате, що проходив у турецькому Газіантепі. Тоді у фіналі чемпіонату Терлюга вперше у своїй кар'єрі перемогла болгарську каратистку Івет Роганову, якій до цього чотири рази поступалася місцем на змаганнях міжнародного масштабу.

Последние новости