Колорит національної кухні: заклади Одеси, де готують українські страви

Колорит національної кухні: заклади Одеси, де готують українські страви.

Колорит національної кухні: заклади Одеси, де готують українські страви. Фото: instagram.com/kumanets_odessa

Дозвілля та їжа
21 лютого 2022 09:40

Останнім часом в Одесі, та й у всій Україні, величезною популярністю користуються суші, роли, чизбургери, гамбургери та інші заморські страви. Втім, при всій любові до іноземних ласощів навіть найвибагливіший гурман навряд чи відмовиться від традиційних страв української кухні, адже це завжди ситно, поживно і настільки смачно, що просто пальчики оближеш.

Vgorode дізнався, в яких одеських закладах можна поласувати українськими фірмовими частуваннями.

Не забудьте підписатися на канал Vgorode.ua в Telegram.

ВАРЕНИЧНА "АЛЬПІНА"

Вареники в вареничній "Альпіна".Вареники в вареничній "Альпіна". Фото: instagram.com/lyolik_il

Назва цього закладу говорить сама за себе. Це кафе недаремно прозвали вареничною, так як насамперед тут можна спробувати вареники з начинками на будь-який смак. Наприклад, в "Альпіні" доступні до замовлення не тільки традиційні вареники з картоплею, капустою або сиром, але й такі незвичайні варіанти як вареники з качиними потрухами або шоколадні вареники з вишнею під шоколадним соусом. Втім, крім вареників, в "Альпіні" можна замовити млинці, українську випічку (плацинди, вертути та пиріжки з м'ясом), курячий бульйон, борщ із пампушками, салати, страви з риби, а також сирники з родзинками та різні торти.

АДРЕСА: вулиця Рішельєвська, 38

ЧАС РОБОТИ: понеділок-субота з 09:00 до 23:00, неділя з 12:00 до 23:00

СЕРЕДНИЙ ЧЕК: 300 гривень – рахунок на двох (без урахування напоїв)

КОНТАКТИ: +38 048 709 03 43, сайт, Facebook

КАФЕ-ЇДАЛЬНЯ "ПУЗАТА ХАТА"

Розсольник в кафе-їдальні "Пузата хата". || Фото: Рассольник в кафе-столовой "Пузата хата". || Фото: instagram.com/puzatahata.uaРозсольник в кафе-їдальні "Пузата хата". Фото: Рассольник в кафе-столовой "Пузата хата". Фото: instagram.com/puzatahata.ua

Заклад, який працює за принципом фаст-фуду: відвідувачі можуть самостійно обирати готові страви. Чекати на приготування замовлення не потрібно, що дуже зручно для тих, хто заглядає в кафе на кілька хвилин для того, щоб пообідати під час робочого дня. У меню представлений широкий вибір страв української кухні: від червоного та зеленого борщу, голубців та вареників до млинців з різними начинками, оладок та сирників.

АДРЕСА: ТЦ "Європа", вулиця Дерибасівська, 21

ЧАС РОБОТИ: з 09:00 до 22:00

СЕРЕДНИЙ ЧЕК: 200 гривень – рахунок за двох

КОНТАКТИ: 0 800 50 52 99, сайт, Instagram, Facebook

РЕСТОРАН "ДАЧА"

Налисники в ресторані "Дача".Налисники в ресторані "Дача". Фото: instagram.com/restaurant.dacha

В асортименті ресторану Сави Лібкіна є страви одеської та української кухонь. Наприклад, у цьому закладі можна поснідати сирниками з домашнього сиру або лінивими варениками з полуницею, а пообідати червоним борщем з яловичиною, білою квасолею та пампушками, варениками з камбали або голубцями "з мізинчик" з начинкою зі свинини та яловичини. Також у ресторані подають гарнір з молодої картоплі: смаженої з часником або відвареної з вершковим маслом. А для ласунів у меню представлені традиційні українські десерти: налисники з сирною начинкою, вареники з вишнею та чорнослив з начинкою з волоських горіхів.

АДРЕСА: Французький бульвар, 85, корпус №15

ЧАС РОБОТИ: з 09:00 до 23:00

СЕРЕДНИЙ ЧЕК: 600 гривень – рахунок за двох (без урахування напоїв)

КОНТАКТИ: +38 067 481 14 30, Instagram, Facebook

КОРЧМА-РЕСТОРАН "КАЧКА"

Вареники с качиними потрухами в корчмі-ресторані "Качка".Вареники с качиними потрухами в корчмі-ресторані "Качка". Фото: facebook.com/kachka2015

У цьому закладі про національний колорит свідчить навіть оформлений в українському стилі дизайн з білими стінами, дерев'яними балками на стелях, масивними меблями та стилізованими вікнами зі віконницями. Коронною фішкою корчми-ресторану є вареники з різними видами начинок. Тут подають і звичайні пісні вареники з картоплею, і такі делікатесні варіанти як вареники з лососем, рикотою та шпинатом або вареники з маком. Також у "Качці" можна поласувати пивом власного виробництва, свинячими та індичими ковбасками, баношем з білими грибами і, звісно ж, традиційною українською випічкою: пиріжками, плациндами та вертутами.

АДРЕСА: Лідерсівський бульвар, 17

ЧАС РОБОТИ: з 09:00 до 23:00

СЕРЕДНИЙ ЧЕК: 500 гривень – рахунок на двох (з урахуванням вартості пива власного виробництва)

КОНТАКТИ: +38 048 700 40 77, сайт, Facebook

РЕСТОРАН "КУМАНЕЦЬ"

Вареники з картоплею та вареники з вишнею в ресторані "Куманець".Вареники з картоплею та вареники з вишнею в ресторані "Куманець". Фото: instagram.com/kumanets_odessa

А ось у ресторані "Куманець" можна не лише поласувати національними стравами, а й послухати українські національні пісні у виконанні живого оркестру. Заклад оформлений у стилі української хати з плетеними огорожами, дерев'яними меблями, рушниками та вишиванками. Вибір страв не менш вражаючий. Наприклад, тут можна поласувати борщем з часниковими пампушками, запорізьким квасняком у домашньому хлібі, млинцями з сирною, фруктовою та маковою начинками, варениками, дерунами, картопляниками і навіть салом, фаршированим шоколадом, горіхами та родзинками. Також у "Куманці" можна спробувати ароматний узвар та справжній домашній квас.

АДРЕСА: вулиця Гаванна, 7

ЧАС РОБОТИ: з 11:00 до 23:00

СЕРЕДНИЙ ЧЕК: 500 гривень – рахунок на двох (без урахування напоїв)

КОНТАКТИ: +38 048 770 47 47 (замовлення столика), +38 050 879 88 88 (доставка замовлень), сайт, Facebook, Instagram

КАФЕ "КОМПОТ"

Картопляне пюре та котлети в кафе "Компот".Картопляне пюре та котлети в кафе "Компот". Фото: instagram.com/kompot

Мережа закладів Сави Лібкіна "Компот" відрізняється не лише українським колоритом, а й французьким шармом. Втім, національних страв у меню цих кафе також достатньо. Наприклад, тут подають червоний борщ з телятиною та сметаною, котлети по-київськи, картопляне пюре з вершковим маслом, вареники з сиром та шпинатом, голубці зі сметаною, пиріжки з дріжджового тіста з начинками з м'яса, капусти, яєць з зеленню чи вишні, а також фірмову українську хріновуху на меду.

АДРЕСА: вулиця Леонтовича, 15; Адміральський проспект, 1; Foodmarket, вулиця Рішельєвська, 9а

ЧАС РОБОТИ: "Компот" (на вулиці Леонтовича) з 08:00 до 23:00, "Компот" (на Адміральському проспекті) з 08:00 до 22:00, "Компот" (на вулиці Рішельєвській) з 11:00 до 23:00 – у будні дні, з 11:00 до 00:00 – у вихідні дні

СЕРЕДНИЙ ЧЕК: від 400 до 500 гривень – рахунок на двох

КОНТАКТИ: +38 067 518 48 42 ("Компот" на вулиці Леонтовича), +38 067 482 31 05 ("Компот" на Адміральському проспекті), +38 067 480 84 09 ("Компот" на вулиці Рішельєвській), сайт, Facebook, Instagram

РЕСТОРАН "ЗАЛЮБКИ"

М'ясна солянка в ресторані "Залюбки".М'ясна солянка в ресторані "Залюбки". Фото: instagram.com/zalyubky_od

У цьому закладі національний колорит присутній не лише в меню, а й в інтер'єрі. Відвідувачам пропонують сісти за накритий білою скатертю стіл і поласувати оригінальними гуцульськими стравами. Так, у "Залюбки" готують український борщ з яловичиною та пампушками, збірну м'ясну солянку, карпатський банош із печерицями, вареники з вишнею та медом, чорнослив з горіхами та сметаною, курячі котлети з пюре та вершковим соусом та інші національні страви. А ще тут можна скуштувати сало з часником, паприкою та зеленню. Це фірмове українське частування в ресторані подають з темним хлібом та хріном.

АДРЕСА: вулиця Львівська, 15а

ЧАС РОБОТИ: з 09:30 до 23:00

СЕРЕДНИЙ ЧЕК: 400 гривень – рахунок на двох

КОНТАКТИ: +38 048 770 25 05, +38 067 559 51 57, сайт, Facebook, Instagram

Раніше Vgorode розповідав про те, в яких одеських закладах можна випити смачну каву. Також ми писали які ресторани відкрилися в Одесі минулого року.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах