Отримай відповідь: куди піти в Одесі, щоб відволіктися від воєнних реалій

Отримай відповідь: куди піти в Одесі, щоб відволіктися від воєнних реалій.

Отримай відповідь: куди піти в Одесі, щоб відволіктися від воєнних реалій. Фото: facebook.com/profile.php?id=100004863075590

Дозвілля та їжа
31 березня 2022 06:00

Незважаючи на те, що одесити вже більше місяця живуть в умовах воєнного стану, місто продовжує жити повним життям, а протягом минулого тижня стали відкриватися деякі установи, які в перші дні війни були закриті для відвідувачів.

Vgorode дізнався, які місця варто відвідати в Одесі, щоб відволіктися від воєнної обстановки.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

ОДЕСЬКИЙ ЗООПАРК 

Одеський зоопарк. Фото: facebook.com/OdesskijZooparkОдеський зоопарк. Фото: facebook.com/OdesskijZoopark

З 29 березня у зв'язку із продовженням комендантської години Одеський зоопарк продовжив час відвідування. Наразі каси зоопарку працюють з 09:00 до 17:00, а подивитися тварин можна до 18:00. Крім того, з 1 квітня буде відкрито акватераріум. Дорослий квиток коштує 100 гривень, діти віком від п'яти до 14 років можуть помилуватися мешканцями звіринця лише за 50 гривень, а для малюків, які ще не досягли п'ятирічного віку, вхід на територію зоопарку безкоштовний.

ДЕЛЬФІНАРІЙ "НЕМО"

Відео: instagram.com/dolphinarium.nemo

Також знову працює та запрошує дітей та дорослих на виставу "Єдина планета" дельфінарій "Немо". Вистави в дельфінарії проходять з 12:00 до 15:00 будь-якого дня тижня, крім понеділка. До того ж, для відвідувачів знову відкритий океанаріум. Квиток для дорослих та дітей старше трьох років коштує 300 гривень, а малюки до трьох років можуть побачити дельфінів та інших морських мешканців абсолютно безкоштовно. До речі, за час війни в ​​"Немо" двічі трапилося поповнення: там народилися дельфінята Україна та Victory (Перемога).

ВИСТАВКИ У ТВОРЧОМУ ПРОСТОРІ "ДІАЛОГИ"

Виставка "Випробування".Виставка "Випробування". Фото: facebook.com/profile.php?id=100004863075590

В умовах воєнного стану у творчому просторі "Діалоги" працюють дві виставки: "Переродження" та "Випробування". Виставка Віталія Місюковця "Переродження" працює з вівторка по п'ятницю з 11:00 до 14:00.

Виставка "Переродження". Фото: facebook.com/dialogi.od Виставка "Переродження". Фото: facebook.com/dialogi.od

На ній представлені картини, на яких немає людських фігур, проте видніються обриси дерев, будинків і живих істот, які ніби відчувають небезпеку, що нависла в повітрі. 

Виставка "Переродження". Фото: facebook.com/dialogi.od Виставка "Переродження". Фото: facebook.com/dialogi.od

За словами художника, зараз дуже складний час для України, однак ми маємо знайти у собі сили вистояти та пройти цю долину смертної тіні.

Друга виставка під назвою "Випробування" працює з вівторка по суботу з 12:00 до 16:00. В експозиції представлені роботи одеських художників Віталія Місюковця, Олени Сердюченко, Валерія Юхимова, Тетяни Вдовиченко, Ольги Погрібної, Григорія Вовка та Олени Коламбет.

Виставка "Випробування".Виставка "Випробування". Фото: facebook.com/profile.php?id=100004863075590

Незважаючи на те, що деякі з картин, представлених на цій виставці, були написані задовго до початку війни, їхні сюжети перегукуються з реаліями воєнного часу.

ГАЛЕРЕЯ "БУДИНОК ХУДОЖНИКІВ"

Галерея "Будинок художників".Галерея "Будинок художників". Фото: facebook.com/artgalleryodessa

Відновила роботу і галерея "Будинок художників". Вхід на виставку безкоштовний, проте в умовах воєнного стану відвідування можливе лише за попередньою домовленістю. Домовитися про відвідування виставки можна за телефоном: +38 067 766 22 55.

Зазначимо, що з 1 квітня в Україні поступово почнуть працювати заклади культури та мистецтв, а отже в місті знову буде багато цікавих заходів. Весна в самому розпалі, культурне життя незабаром знову почне набирати обертів, і, звичайно ж, перемога України вже не за горами, тому важливо не втрачати віри в краще, радіти навіть повсякденним дрібницям і в жодному разі не втрачати бадьорості духу.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах