Козацькі розваги для дітей-переселенців і благодійний концерт: куди піти в Одесі цього тижня

Козацькі розваги для дітей-переселенців і благодійний концерт: куди піти в Одесі цього тижня.

Козацькі розваги для дітей-переселенців і благодійний концерт: куди піти в Одесі цього тижня. Фото: freepik.com

Дозвілля та їжа
17 жовтня 2022 08:04

Вихідні залишилися позаду, проте будні дні – не привід відмовлятися від відпочинку і цікавого проведення часу, тим більше, що на найближчі п'ять днів в Одесі заплановані цікаві заходи.

Vgorode дізнався, куди можна буде піти в нашому місті цього тижня.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

ДНІ ПАМ'ЯТІ ЕМІЛЯ ГІЛЕЛЬСА

Еміль Гілельс.Еміль Гілельс. Фото: teachron.livejournal.com

З 14 по 19 жовтня у Музичній школі №1 (провулок Маяковського, 4) проходять дні пам'яті видатного композитора ХХ століття Еміля Гілельса. Протягом цих шести днів щодня проводяться приурочені до столітнього ювілею школи концерти, майстер-класи, лекції чи екскурсії.

Так, у понеділок, 17 жовтня, о 14:00 відбудеться онлайн зустріч інтерактивних музеїв імені Володимира Скуратовського (Дніпро) і Музичної школи №1 (Одеса).

У вівторок, 18 жовтня, о 14:00, професор Одеської національної музичної академії імені Алли Нежданової В'ячеслав Дашковський разом із ученицею дев'ятого класу Одеського державного ліцею імені Петра Столярського Альбіною Шумаковою проведе майстер-клас "Робота над конкурсними етюдами в дев'ятому класу", а в середу, 19 жовтня, у Музичній школі №1 пройдуть діалоги з роялю з Юрієм Діким "Епоха Еміля Гілельса та сучасність".

Також щодня о 12:00 у Музичній школі №1 проводять ескурсії інтерактивним музеєм та класом імені Еміля Гілельса.

ЛЮБИТЕЛЬСЬКИЙ ФУТБОЛ

В Одесі двічі на тиждень відбуваються любительські футбольні ігри.В Одесі двічі на тиждень відбуваються любительські футбольні ігри. Фото: facebook.com/football.odesa

В Одесі вже дев'ятий рік поспіль щотижня відбуваються ігри футболістів-любителів. Цього осінньо-зимового сезону любителі футболу зустрічаються щовівторка та щоп'ятниці на паркеті в залі СК "ОНУ" (Французький бульвар, 24/26).

Цей вівторок також не стане винятком. Усіх бажаючих активно провести дозвілля запрошують прийти до зали о 20:00. Гра триватиме дві години. Запитання можна ставити в Messenger.

БЛАГОДІЙНИЙ КОНЦЕРТ "ЗА ЧУЖИЙ СУМ"

Олександр Галич.Олександр Галич. Фото: ujew.com.ua

У середу, 19 жовтня, у Всесвітньому клубі одеситів (вулиця Маразлієвська, 7) відбудеться благодійний концерт "За чужий сум", присвячений 104-річчю поета Олександра Галича.

Пісні Олександра Галича тривалий час перебували під забороною, а сам поет був в еміграції-вигнанні. Саме з цих причин творчість цього майстра слова досі недостатньо вивчена.

У День народження Олександра Галича його твори прозвучать у Всесвітньому клубі одеситів у виконанні Олексія Семенищева та Валерія Черніса.

За бажанням відвідувачі можуть зробити благодійний внесок.

ІГРОТЕКА "КОЗАЦЬКІ РОЗВАГИ"

Дітей-переселенців запрошують взяти участь у "Козацьких розвагах".Дітей-переселенців запрошують взяти участь у "Козацьких розвагах". Фото: topspiski.com

З нагоди Дня захисників та захисниць України Центральна міська бібліотека разом із Всесвітнім клубом одеситів проведе у четвер, 20 жовтня, ігротеку "Козацькі розваги" для дітей-переселенців віком від десяти до тринадцяти років. На юних відвідувачів чекають спортивні, мовні, а також музичні конкурси і змагання. Кожен гість свята отримає подарунок і солодощі.

Початок заходу о 14:00 у читальній залі Центральної міської дитячої бібліотеки (Французький бульвар, 11А).

СПЕКТАКЛЬ "ПОЗАШЛЮБНА ДОЧКА ГАМЛЕТА"

Вистава "Позашлюбна дочка Гамлета".Вистава "Позашлюбна дочка Гамлета". Фото: rusteatr.odessa.ua

У п'ятницю, 21 жовтня, на сцені Одеського обласного академічного драматичного театру покажуть смеходраму за мотивами Кокі Мітані "Позашлюбна дочка Гамлета". Організатори зазначають, що протягом вистави глядачі зможуть взяти участь у створенні іскрометної комедії на власний смак. У директора театру свій погляд на сучасну драматургію, тому "Позашлюбна дочка Гамлета" – це не просто спектакль, а поєдинок, який сягає абсурду у спробах розвеселити глядачів.

Початок вистави о 18:00. Вартість квитків – 200 гривень.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах