Дегустація глінтвейну та презентація мистецького проєкту: куди піти в Одесі цього тижня

Дегустація глінтвейну і презентація мистецького проєкту: куди піти в Одесі цього тижня.

Дегустація глінтвейну і презентація мистецького проєкту: куди піти в Одесі цього тижня. Фото ілюстративне: freepik.com

Дозвілля та їжа
27 лютого 2023 10:26

Робочі будні – не привід відмовляти собі у відпочинку. Найближчими днями в Одесі пройде низка цікавих заходів: концерт, вистави, дегустація, творча зустріч та презентація мистецьких робіт.

Vgorode дізнався, куди можна буде піти в нашому місті протягом найближчих п'яти днів.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

КОНЦЕРТ "ЕРА ВОДОЛІЯ. СТИХІЯ МУЗИКИ У ВОДІ"

В Одесі відбудеться концерт "Ера Водолія. Стихія музики у воді".В Одесі відбудеться концерт "Ера Водолія. Стихія музики у воді". Фото ілюстративне: pexels.com

Заслужені артистки України Діана Гульцова (фортепіано) та Лілія Давиденко (мецо-сопрано), лауреати міжнародних конкурсів Ганна Слободяник (сопрано), Євген Філіпенко (читач), Анастасія Северюхіна (концертмейстер) та інші артисти подарують глядачам незабутній вечір живої музики. Лектор-музикознавець – заслужений працівник культури України Ганна Розен.

ДЕ: Одеська обласна філармонія, вулиця Буніна, 15

КОЛИ: 28 лютого о 17:00

ВАРТІСТЬ: 70 гривень

ПРЕЗЕНТАЦІЯ ХУДОЖНІХ РОБОТ "ЗЕМЛЯ ПОВЕРНЕННЯ, ЗЕМЛЯ ТУРБОТИ"

В Одесі відбудеться презентація мистецьких робіт.В Одесі відбудеться презентація мистецьких робіт. Фото ілюстративне: depositphotos.com

Презентація результатів проєкту, над яким художники Катерина Бучацька, Андрій Рачинський, Данило Ревковський, Петро Армяновський, Віктор Костянтинов, Іван Скоріна, Ксенія Щербакова, Ксенія Янус, Максим Іванов та Ася Баздирєва працювали з осені 2022 року в рамках лабораторії мистецьких досліджень. У своїх роботах художники і художниці стосуються різних питань: від того, як ми запам'ятаємо цю війну і які матимемо меморіали, до аналізу звукового досвіду перебування у відносно безпечних місцях під час повітряної тривоги. Окрім презентації мистецьких робіт, у програмі заходу міркування над завданнями мистецтва під час війни. На випадок повітряної тривоги у бібліотеці є облаштоване укриття.

ДЕ: Одеська обласна універсальна наукова бібліотека імені Михайла Грушевського, вулиця Троїцька, 49/51

КОЛИ: 28 лютого о 15:00

ВАРТІСТЬ: вхід вільний

СВЯТКУВАННЯ БАБИ МАРТИ

В Одесі відсвяткують Мартеницю.В Одесі відсвяткують Мартеницю. Фото ілюстративне: nationalgeographic.bg

1 березня на Балканах відзначають свято Мартениця та дарують своїм близьким двоколірний червоно-білий амулет – мартеничку. У перший день весни 2023 року одеситам та гостям нашого міста також пропонують виготовити мартеничок, яких прийнято майструвати саме на 1 березня – початок господарського року за болгарськими традиціями. Також відвідувачі зможуть поласувати баницею і випити келих болгарського вина. Зарезервувати місце можна за телефоном +38 050 46 24 199.

ДЕ: Олександрівський проспект, 4

КОЛИ: 1 березня о 18:00

ВАРТІСТЬ: 390 гривень

ТВОРЧА ЗУСТРІЧ ІЗ ПИСЬМЕННИЦЕЮ СВІТЛАНОЮ ДОНСЬКОЮ

В Одесі відбудеться зустріч із автором книги  "Ша! Чутки ходять за Одесу..."В Одесі відбудеться зустріч із автором книги "Ша! Чутки ходять за Одесу..." Фото: violity.com

Творча зустріч із поетесою, письменницею, членом Пушкінської премії при Будинку Вчених та автором книги "Ша! Чутки ходять за Одесу..." Світланою Донський. У літературно-музичній програмі візьмуть участь: співачка-лауреат конкурсу "Мадам Одеса-2006" Тетяна Іванова, юна одеситка Маша Труфкіна, співак та артист оригінального жанру Сергій Шмаков, поет та актор Сергій Подтинченко, співак, композитор, поет-пісняр, академік італійської вокальної школи Дмитро Іспеков, а також лауреат міжнародного джазового фестивалю Одеси, VI премії Юрія Кузнєцова та VI національної премії "Діти гордість України" 2021 року у номінації "інструментальний жанр" Віталій Непомнящий. Ведучий заходу – студент академії акторської майстерності "Квадрат" Ігнат Співак.

Благодійні внески, зібрані на зустрічі, використають для організації занять, майстер-класів та концертів для дітей-переселенців та тимчасово переміщених до Одеси сімей.

ДЕ: Всесвітній клуб одеситів, вулиця Маразлієвська, 7

КОЛИ: 1 березня о 16:00

ВАРТІСТЬ: за бажанням благодійний внесок

ВИСТАВА "ОСТАННЕ ПОПЕРЕДЖЕННЯ"

Вистава "Останнє попередження".Вистава "Останнє попередження". Фото: dumskaya.net

Вистава про те, що відбувається у потойбічному світі. Головний герой вже мертвий, проте вчинки, які людина робила за життя, мають свої наслідки і після смерті, а для того, щоб продовжити шлях, потрібно щось зробити. Про те, що потрібно зробити, аби рухатися далі, і розповідає "Останнє попередження".

ДЕ: Одеський обласний драматичний театр, вулиця Грецька, 48

КОЛИ: 2 березня о 18:00

ВАРТІСТЬ: 200 гривень

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ГЛІНТВЕЙНА

В Одесі пройде дегустація п'яти видів глінтвейну.В Одесі пройде дегустація п'яти видів глінтвейну. Фото ілюстративне: womo.ua

Одеситів та гостей міста запрошують на святкування міжнародного дня глінтвейну. У програмі дегустація чотирьох глінтвейнів із червоного вина та одного глінтвейну з білого вина, участь у лотереї, а також приз за найкращий рецепт глінтвейну. Забронювати місце можна за телефоном +38 050 46 24 199.

ДЕ: Олександрівський проспект, 4

КОЛИ: 3 березня о 18:00

ВАРТІСТЬ: 470 гривень (у вартість входять п'ять видів глінтвейну, легкі закуски, призи)

ВИСТАВА "ОБЕРЕЖНО, ЄВА!?"

В Одесі покажуть виставу "Обережно, Єва!?"В Одесі покажуть виставу "Обережно, Єва!?" Фото ілюстративне: istockphoto.com

Прем'єра комедії на дві дії. Організатори зазначають, що відколи людство через Єву втратило рай, всі Єви намагаються облаштувати своїм чоловікам рай на Землі. Іноді з цього Раю виходить пекло, але зате з жінкою-феєрверком точно не скучатимеш. Режисер-постановник вистави – Олена Пушкіна.

ДЕ: Одеський обласний академічний драматичний театр, вулиця Грецька, 48

КОЛИ: 3 березня о 18:00

ВАРТІСТЬ: від 100 до 300 гривень

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах