Концерт зірок оперних сцен та дегустація вин: куди піти в Одесі у п'ятницю та цими вихідними

Концерт зірок оперних сцен і дегустація вин: куди піти в Одесі у п'ятницю та цими вихідними.

Концерт зірок оперних сцен і дегустація вин: куди піти в Одесі у п'ятницю та цими вихідними. Фото: instagram.com/litttle_l

Дозвілля та їжа
02 березня 2023 13:43

Найближчими днями в Одесі пройде чимало цікавих заходів. Наприклад, можна буде продегустувати болгарські вина, підняти собі настрій виступами стендап-коміків, відвідати творчий вечір та концерти, а також дізнатися про традиції української культури.

Vgorode дізнався, куди можна буде піти в Одесі у п'ятницю та перші весняні вихідні.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

ТВОРЧИЙ ВЕЧІР "ПІСЛЯ ПАРИЖУ..."

В Одесі відбудеться творчий вечір композитора Людмили Самодаєвої та поета Ігоря Потоцького.В Одесі відбудеться творчий вечір композитора Людмили Самодаєвої та поета Ігоря Потоцького. Фото: kp.ua

Творчий вечір композитора Людмили Самодаєвої та поета Ігоря Потоцького. Музику Самодаєвої виконували відомі паризькі музиканти, а книги Ігоря Потоцького перебувають у зібранні Національної бібліотеки Франції, а також Паризькому музеї мистецтва та історії юдаїзму. Цього вечора Ігор Потоцький виконає як нові твори, так і ті, що вже полюбилися слухачам, а у виконанні Людмили Самодаєвої прозвучить музика з циклу "О, столиці!" Допомагатиме композитору соліст Одеської обласної філармонії, баритон Андрій Малинич.

ДЕ: Всесвітній клуб одеситів, вулиця Маразлієвська, 7

КОЛИ: 3 березня о 16:00

ВАРТІСТЬ: благодійний внесок від 100 гривень

КОНЦЕРТ ЗІРОК СВІТОВИХ ОПЕРНИХ СЦЕН

Відео (виступ драматичного тенора Крістіана Бенедикта): YouTube-канал Klasikos Pasaulis

Концерт Національного одеського філармонічного оркестру та запрошених оперних співаків – солістів найвідоміших театрів світу. Для глядачів заспівають драматичне сопрано Ханна Шафажинська та драматичний тенор Крістіан Бенедикт. Програма включає відомі оперні арії, дуети та відмінні оркестрові номери Верді, Пуччіні, Дворжака, Легара, Шуберта, Джордано, Кальмана та Скорика. За диригентським пультом – заслужений артист України Ігор Чернецький.

ДЕ: Одеська обласна філармонія, вулиця Буніна, 15

КОЛИ: 3 березня о 18:00

ВАРТІСТЬ: від 50 гривень

СВЯТКОВИЙ КОНЦЕРТ ДО ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ТАРАСА ШЕВЧЕНКА

В Одесі відбудеться концерт, присвячений Дню народження Тараса Шевченка.В Одесі відбудеться концерт, присвячений Дню народження Тараса Шевченка. Фото: life.pravda.com.ua

Святковий концерт студентів кафедри оперної підготовки та сольного співу. У заході візьме участь дитячо-юнацький хор Solo Musica студії педагогічної практики Одеської національної музичної академії імені Антоніни Нежданової. Керівник – заслужений діяч мистецтв України, завідувач кафедри хорового диригування професор Євгенія Бондар. Концертмейстер – Людмила Москаленко. Автор та ведуча – Віра Ревенко.

ДЕ: Одеський літературний музей, вулиця Ланжеронівська, 2

КОЛИ: 3 березня о 14:00

ВАРТІСТЬ: безкоштовно

ВИСТАВА "МАЛЕНЬКИЙ ПРИНЦ"

Вистава "Маленький принц".Вистава "Маленький принц". Фото: detivgorode.ua

Вистава за мотивами однойменної казкової повісті Антуана де Сент-Екзюпері. Маленький принц подорожує різними планетами і знайомиться з їхніми мешканцями. Це історія про пізнання себе і світу, дорослішання, відкриття важливих істин і, звісно ж, про те, що ми відповідаємо за тих, кого приручили.

АДРЕСА: Театр юного глядача, вулиця Грецька, 48А

КОЛИ: 4 березня о 12:00 та 17:00

ВАРТІСТЬ: 200 гривень

БОЛГАРСЬКИЙ ГАСТРО-ВИННИЙ ВЕЧІР

В Одесі відбудеться гастро-винний вечір.В Одесі відбудеться гастро-винний вечір. Фото ілюстративне: bar7.com.ua

Болгарська вечеря з дегустацією крафтових болгарських вин від двох виноробів. У програмі: дегустація восьми вин (від сухих до солодких), міцної групи, а також холодних та гарячих болгарських закусок: каварми, трьох видів крафтового сиру, бринзи, баниці та долми.

Представлені на дегустації вина ексклюзивні – у магазині такі не купиш.

Кількість місць обмежена, тому бронь місця за телефоном +38 050 46 24 199 є обов'язковою.

ДЕ: Олександрівський проспект, 4

КОЛИ: 4 березня о 16:00

ВАРТІСТЬ: 650 гривень

КОНЦЕРТ IT'S JAZZ UNCOVERED

В Одесі відбудеться концерт It`s jazz uncovered.В Одесі відбудеться концерт It`s jazz uncovered. Фото: facebook.com/dianavlasenkoofficial (на фото Євгенія Кода та Діана Власенко)

Дует вокалісток Євгенії Коди та Діани Власенко та контрабасист-віртуоз Віталій Фесенко виконають улюблені хіти джазу 1930-40-х років. Організатори зазначають, що формат, де дві віртуозні вокалістки співають класичний джаз під супровід лише одного контрабасу – це квінтесенція груву, енергетики та ритму. В Україні таких концертів раніше не було, хоча в Америці та Англії – це оцінений класичний джазовий формат (наприклад, альбом проєкту ChimyTina увійшов до ТОП-20 найкращих джазових альбомів року у США). 50% виручених коштів надішлють на технічне забезпечення міської ППО Одеси. Щоб забронювати місце, потрібно написати у Direct.

ДЕ: Джаз-клуб "Перон №7", Олександрівський проспект, 16

КОЛИ: 4 березня о 18:00

ВАРТІСТЬ: донат

ПІДПІЛЬНИЙ СТЕНДАП

Відео: YouTube-канал Підпільний Стендап

Вечір сміливого гумору від коміків Антона Стенюка та Олександра Качури. Виступи Антона Стенюка сповнені іронічними інтерактивами та імпровізаціями з глядачами, а Олександр Качура, який уже понад рік виступає у київському Підпільному стендапі, тривалий час жив у Китаї та виступав англійською мовою у клубах Гонконгу. 20% виручених коштів спрямують на потреби ЗСУ.

ДЕ: Агентство вражень Odessa Factory Group, вулиця Преображенська, 11

КОЛИ: 5 березня о 17:00

ВАРТІСТЬ: 300 гривень

ЛЕКЦІЯ "УКРАЇНСЬКІ ТРАДИЦІЇ 18+: ВІД КОХАННЯ ДО ШЛЮБУ"

В Одесі пройде лекція про українські традиції 18+.В Одесі пройде лекція про українські традиції 18+. Фото ілюстративне: facebook.com/guidewithyou

Лектор – кандидат історичних наук Олена Уварова розповість про таємниці української традиційної культури. Зокрема, глядачі дізнаються, як проходило спілкування молоді на вечорницях до шлюбу, чи могла свататися дівчина і як використовували любовну магію, як складали шлюбні угоди, яка дівчина вважалася "чесною", як розподіляли гендерні функції та ролі у весільних ритуалах, у чому полягав драматизм традиційного весілля і яким було життя молодят після шлюбу. Записатися на лекцію можна у Viber або Telegram за номером +38 063 45 91 883.

ДЕ: Готель Frapolli 21, вулиця Троїцька, 34

КОЛИ: 5 березня о 15:00

ВАРТІСТЬ: 300 гривень (лекція + келих вина)

КОНЦЕРТ ГРУПИ "КОЛІР"

Відео: YouTube-канал KOLIR

Концерт одеського інді-фолк гурту. Музиканти виконають для глядачів як композиції з першого альбому "Хто як не ми", написаного під час Революції гідності, так і пісні на вірші Сергія Жадана, а також презентують свій новий сингл "Лютий".

Лідер гурту Людмила Коллер є членом волонтерської організації "Південна Паляниця", яка з перших днів повномасштабного вторгнення РФ на територію України допомагає ЗСУ, ТРО та цивільному населенню, тому частину виручених коштів з концерту спрямують на благодійність.

ДЕ: More Music Club, вулиця Пушкінська, 75

КОЛИ: 5 березня о 19:00

ВАРТІСТЬ: передпродаж – 150 гривень, у день концерту – 200 гривень

КОНЦЕРТ ЛЕСЯ ПОДЕРВ'ЯНСЬКОГО

Відео: YouTube-канал Лесь Подерв'янський

Прозаїк, драматург та автор сатиричних п'єс Лесь Подерв'янський виступить в Одесі з новою програмою "Класичні п'єси та новітні розповіді". Глядачі почують як уже знайомі шедеври, наприклад, п'єси "Гамлет" та "Нірвана", так і абсолютно нові твори. Організатори обіцяють, що протягом вечора буде багато приводів і для щирого гучного сміху, і для глибоких філософських роздумів.

ДЕ: Одеська обласна філармонія, вулиця Буніна, 15

КОЛИ: 5 березня о 18:00

ВАРТІСТЬ: від 400 до 600 гривень

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах