Концерт "Рок на підтримку України" і фестиваль сучасної культури: куди піти в Одесі цього тижня

Концерт "Рок на підтримку України" і фестиваль сучасної культури: куди піти в Одесі цього тижня.

Концерт "Рок на підтримку України" і фестиваль сучасної культури: куди піти в Одесі цього тижня. Фото: concert.ua

Дозвілля та їжа
27 березня 2023 08:30

Вже цього тижня в Одесі пройде концерт "Рок на підтримку України", відбудеться презентація першої україномовної книги про Леоніда Утьосова та відкриється фестиваль сучасної культури.

Vgorode дізнався, куди можна буде піти в Одесі протягом найближчих п'яти днів.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

КОНЦЕРТ "НАША ПІСНЯ – НАША СИЛА"

В Одесі відбудеться концерт "Наша пісня – наша сила".В Одесі відбудеться концерт "Наша пісня – наша сила". Фото: odesa.novyny.live

Концерт, присвячений Всесвітньому дню театру.

"Як відомо, театр не існує без глядача, тому чекаємо на вас завжди, а 27 березня – особливо. Гарантуємо гарний настрій, чудову музику, талановитих виконавців та святкову атмосферу", – кажуть організатори.

У заході візьмуть участь солісти-вокалісти, артисти хору, балету та оркестру театру Музкомедії.

ДЕ: Театр Музкомедії, вулиця Пантелеймонівська, 3

КОЛИ: 27 березня о 17:00

ВАРТІСТЬ: 10 гривень (квитки можна придбати в касах театру)

ВИСТАВА "ПОЛЛІАННА"

Вистава "Полліанна".Вистава "Полліанна". Фото: facebook.com/OdTUZ

У Міжнародний день театру у Театрі юного глядача покажуть виставу за мотивами роману Еліонор Портер "Полліанна".

Одинадцятирічна дівчинка Полліанна після смерті батька залишається сиротою і переїжджає жити до своєї суворої тітки міс Поллі, яка живе у світі суворих правил та заборон. На щастя, Полліанна знає, як долати труднощі: вона грає в радість і вчить цій дивовижній грі всіх оточуючих. Вистава розрахована на глядачів старше семи років.

ДЕ: Театр юного глядача імені Олеші, вулиця Грецька, 48А

КОЛИ: 27 березня о 15:00

ВАРТІСТЬ: 200 гривень

ЗУСТРІЧ ІЗ ПИСЬМЕННИЦЕЮ

В Одесі відбудеться зустріч із письменницею Іриною Лобусовою.В Одесі відбудеться зустріч із письменницею Іриною Лобусовою. Фото: odnb.odessa.ua

Творча зустріч із відомою одеською письменницею, автором понад тридцяти романів та близько тисячі статей Іриною Лобусовою. З-під пера Ірини Лобусової виходять гостросюжетні детективи, які тонко передають атмосферу Одеси на тлі історичних подій. У 2017 році одне з найпопулярніших видавництв України "Фоліо" почало друкувати серію історичних детективів Ірини Лобусової. Ці книги одразу ж стали бестселерами та лідерами продажів.

Також Ірина Лобусова відома як кіносценарист. Вона є учасником проєктів престижних українських та зарубіжних кіно- та телекомпаній: голлівудської кінокомпанії Magwill Entertainment, європейської кінокомпанії "Золоте Руно:, кінокомпанії Film.Ua, української телекомпанії "Інтер" та інших.

Усіх шанувальників детектива запрошують зустрітися та поспілкуватися з письменницею, розпитати про секрети творчості та поцікавитись її новими задумами.

"Жива зустріч із популярною письменницею, можливо, і вас надихне на написання романів!" – заявляють організатори.

ДЕ: Одеська національна наукова бібліотека, вулиця Пастера, 13

КОЛИ: 28 березня о 15:00

ВАРТІСТЬ: безкоштовно

ЕКСКУРСІЯ ЗА ЛАШТУНКИ ОПЕРНОГО ТЕАТРУ

В Одесі відбудеться екскурсія за лаштунки Оперного театру.В Одесі відбудеться екскурсія за лаштунки Оперного театру. Фото: dumskaya.net

Одеситам та гостям міста пропонують заглянути за лаштунки Оперного театру. Під час незвичайної екскурсії відвідувачі дізнаються:

  • як працюють домкрати, які піднімають необхідні майданчики сцени, та вентиляція;
  • де зберігаються прикраси для вистав;
  • як влаштовані оркестрова яма та балетна підлога.

Також учасники екскурсії побачать суфлерську будку та сходи, за допомогою яких щорічно чистять унікальну люстру Оперного. Записатися на екскурсію можна за телефоном: +38 097 33 05 553. Запис обов'язковий.

ДЕ: Оперний театр, провулок Чайковського, 1

КОЛИ: 28 березня о 14:30

ВАРТІСТЬ: для дорослих – 350 гривень, для дітей віком до 14 років – 180 гривень

КОНЦЕРТ "РОК НА ПІДТРИМКУ УКРАЇНИ"

В Одесі відбудеться концерт "Рок на підтримку України".В Одесі відбудеться концерт "Рок на підтримку України". Фото: concert.ua

У програмі вечора найкращі рок-хіти Queen, Metallica, Rammstein, Linkin Park та інших легендарних музикантів у виконанні симфонічного оркестру Black Sea Orchestra. Диригуватиме оркестром Олеся Пістова.

Дізнатися додаткову інформацію про цей захід можна за телефоном: +38 066 63 40 955.

ДЕ: Театр Музкомедії, вулиця Пантелеймонівська, 3

КОЛИ: 28 березня о 18:00

ВАРТІСТЬ: від 250 до 450 гривень

ВЕЧІР ЕТНО-ДЖАЗУ

Відео (виступ Володимира Гітіна, Юрія Коробейникова, Маріам Золоєвої та Віталія Бондарчука): YouTube-канал Юрій Коробейников

Володимир Гітін, Юрій Коробейников, Маріам Золоєва та Віталій Бондарчук подарують глядачам незабутній вечір джазової етно-музики. Виручені кошти спрямують на потреби More Music Club та підтримку ЗСУ.

ДЕ: More Music Club, вулиця Пушкінська, 75

КОЛИ: 29 березня о 19:00

ВАРТІСТЬ: донат від 70 гривень

ПРЕЗЕНТАЦІЯ КНИГИ ПРО ЛЕОНІД УТЬОСОВА

В Одесі презентують книгу про Леоніда Утьосова.В Одесі презентують книгу про Леоніда Утьосова. Фото: interesnyefakty.org

Едуард Амчиславський та Олександр Галяс презентують свою нову книгу "Українська "рапсодія" Леоніда Утьосова". Ця книга є першою україномовною біографією видатного маестро естрадного мистецтва. Крім того, у цьому творі діяльність Утьосова розглядається на тлі історії української естради, частиною якої є естрада Одеси. У книзі понад 190 фотографій, деякі з яких надруковані вперше. Передмову написав народний артист України Микола Свидюк, а над оформленням обкладинки працювала Леся Верба.

ДЕ: Одеська обласна універсальна наукова бібліотека імені Михайла Грушевського, вулиця Троїцька, 49/51

КОЛИ: 30 березня о 13:00

ВАРТІСТЬ: безкоштовно

ФЕСТИВАЛЬ СУЧАСНОЇ КУЛЬТУРИ

В Одесі відбудеться фестиваль сучасної культури.В Одесі відбудеться фестиваль сучасної культури. Фото ілюстративне: scotch.glavcom.ua

Перший фестиваль сучасної української культури "Поруч" поєднає кінопокази українського кіно, презентацію книг, музичні виступи, дискусії та неформальне спілкування учасників.

У кінопрограмі фестивалю чотири українські фільми:

  • учасник програми "Особливий погляд" Каннського кінофестивалю-2022, драма "Бачення метелика" одесита Максима Наконечного;
  • документальна стрічка про легендарного київського архітектора Флоріана Юр'єва "Нескінченність за Флоріаном" Олексія Радинського;
  • документальний фільм про видатних українських художників-монументалістів Ади Рибачук та Володимира Мельниченка "Шелест кроків" Ксенії Кравцової;
  • українська кінокласика №5 у списку 100 найкращих фільмів в історії українського кіно – "Кам'яний хрест" Леоніда Осики.

Після кожного показу заплановані зустрічі з режисерами та кінознавцями. Крім того, 2 квітня у рамках фестивалю "Поруч" відбудеться презентація книг "За лаштунками імперії" і "Марсіани на Хрещатику" та зустріч з автором, літературознавцем Вірою Агєєвою. За умови попередньої реєстрації вхід на цю подію є вільним.

Протягом усіх трьох днів на локації працюватиме кочова бібліотека "Книжковий курінь": гості фестивалю зможуть погортати видання української класичної та сучасної літератури, праці з історії, філософії, мистецтва, урбаністики, краєзнавства, соціології, а також взяти книги додому на безкоштовне читання. Щодня фестиваль закінчуватиметься музичною програмою: діджей-сетами, музичним перфомансом Олексія Лупашка (учасника Potreba Group), live від Polje.

Організатором фестивалю став незалежний колектив культурних менеджерок та менеджерів у партнерстві з командою Amalgama та кочовою бібліотекою "Книжковий курінь".

ДЕ: Театральний простір "ТЕО", Військовий узвіз, 18

КОЛИ: з 18:00 31 березня до 22:00 2 квітня

ВАРТІСТЬ: від 200 до 800 гривень

ВИСТАВА "СМАК СОНЦЯ"

Вистава "Смак сонця".Вистава "Смак сонця". Фото: dumskaya.net

Вистава, яка є спробою поглянути на події війни очима домашніх тварин, чиї господарі загинули або були змушені їх покинути.

У зруйнованому війною будинку збираються коти, собаки та стара черепаха, яких поєднує спільне лихо – втрата господарів. Як братам нашим меншим пережити страх війни, вижити і хто допоможе їм врятуватися? Щоб дізнатися відповіді на ці питання, потрібно переглянути виставу "Смак сонця". Вистава розрахована на глядачів старше семи років.

ДЕ: Театр юного глядача, вулиця Грецька, 48А

КОЛИ: 31 березня о 17:00

ВАРТІСТЬ: 150 гривень

СПІЛЬНИЙ КОНЦЕРТ ДВОХ ВИКОНАВЦІВ І ГРУПИ

Відео: YouTube-канал ТІ ЛЮДИ

Спільний концерт Владислави Жукової (Pink Noise), Сергія Шалаєва (Postcard) та поп-групи The PlayMe. Виручені кошти спрямують на потреби More Music Club та підтримку ЗСУ.

ДЕ: More Music Club, вулиця Пушкінська, 75

КОЛИ: 31 березня о 19:00

ВАРТІСТЬ: донат від 70 гривень

ПІДПІЛЬНИЙ СТЕНДАП

Відео: YouTube-канал Підпільний Стендап

Резидент "Підпільного стендапу" Антон Тимошенко, засновник "Підпільного стендапу" та актор-імпровізатор Свят Загайкевич, а також лауреат фестивалю 2nd International COMEDY week in Kiev Юрій Коломієць вийдуть на сцену, щоб подарувати глядачам вечір сміливого гумору. Організатори гарантують, що цього дня буде лише найкращий матеріал та нереальна атмосфера.

ДЕ: Будинок Клоунів, вулиця Ольгіївська, 23

КОЛИ: 31 березня о 18:30

ВАРТІСТЬ: від 200 до 390 гривень

КОНЦЕРТ НАЦІОНАЛЬНОГО ОДЕСЬКОГО ФІЛАРМОНІЙНОГО ОРКЕСТРУ

В Одесі відбудеться концерт філармонійного оркестру.В Одесі відбудеться концерт філармонійного оркестру. Фото: odessaclassics.com

Національний одеський філармонійний оркестр виконає увертюру Йозефа Гайдена до опери "Безлюдний острів" та два твори Вольфганга Амадея Моцарта: Симфонію №25 та 21-й фортепіанний концерт.

Також глядачі почують "Прелюд пам'яті Шевченка" – найвідоміший фортепіанський твір українського композитора ХІХ століття Якова Степового, аранжований для оркестру.

ДЕ: Одеська обласна філармонія, вулиця Буніна, 15

КОЛИ: 31 березня о 18:00

ВАРТІСТЬ: від 100 до 500 гривень

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах