Концерти гурту "СКАЙ" та Ірини Федишин: куди піти в Одесі цього тижня

Концерти гурту "СКАЙ" та Ірини Федишин: куди піти в Одесі цього тижня.

Концерти гурту "СКАЙ" та Ірини Федишин: куди піти в Одесі цього тижня. Фото: skai.ua

Дозвілля та їжа
01 травня 2023 10:22

Вже цього тижня в Одесі виступатимуть гурт "СКАЙ" та співачка Ірина Федишин, відбудеться презентація кількох книг та пройдуть цікаві лекції.

Vgorode дізнався, куди можна буде піти в нашому місті протягом найближчих п'яти днів.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб знати найважливішу інформацію.

КОНЦЕРТ ГРУПИ "СКАЙ"

Відео: YouTube-канал СКАЙ/SKAI

Популярний український рок-гурт "СКАЙ" виступить в Одесі з новою весняною програмою "Напролом". У програмі концерту і нові пісні, і композиції, які вже давно стали хітами. Організатори відзначають, що це буде концерт, на якому можна разом співати та танцювати, освідчуватися у коханні, плакати та сміятися від щастя, а також заряджатися енергією та надихатися.

ДЕ: Театр Музкомедії, вулиця Пантелеймонівська, 3

КОЛИ: 1 травня о 18:00

ВАРТІСТЬ: від 195 до 995 гривень

ПРЕЗЕНТАЦІЯ КНИГИ БОРИСА ТИНКИ

Борис Тинка презентує нову книгу про Одесу.Борис Тинка презентує нову книгу про Одесу. Фото: odnb.odessa.ua

Поляк, краківчанин, амбасадор Одеси у Польщі Борис Тинка презентує нову книгу "Одеса 4.5.0", яка розповідає про життя нашого міста в перші дні повномасштабної війни. Після вторгнення РФ на територію нашої держави Борис Тинка відмовився повертатися до рідного Кракова, оскільки зрозумів, що не зможе спостерігати за всім, що відбувається, з території безпечної Польщі. Наразі він активно волонтерить на півдні України. Книга "Одеса 4.5.0" – це щоденник про звичайних людей, у якому автор ділиться своєю тугою за Батьківщиною, любов'ю до неї, а також любов'ю до Одеси – міста на березі Чорного моря, яке, як і інші українські міста, переживає трагедії війни, але попри все зберігає надію та оптимізм.

Захід відбудеться і очно, і в онлайн-форматі. Онлайн-трансляція зустрічі відбудеться на офіційній сторінці Одеської національної наукової бібліотеки у Facebook.

ДЕ: Одеська національна наукова бібліотека, вулиця Пастера, 13

КОЛИ: 1 травня о 16:00

ВАРТІСТЬ: безкоштовно

ЗУСТРІЧ ІЗ МАР'ЯНОЮ САВКОЮ

Відео: YouTube-канал ЛітАкцент

В Одесі відбудеться вечір поезії та задушевна розмова з письменницею Мар'яною Савкою. Відвідувачі почують як вірші, написані до повномасштабної війни, так і нові тексти, а в паузах між декламаціями кожен присутній зможе поспілкуватися з автором.

Мар'яна Савка є головним редактором та співзасновницею "Видавництва Старого Лева", письменницею, перекладачкою, волонтером, актрисою та художницею. Її творча спадщина складається з 21 книги для дітей та дорослих, а також культурно-мистецьких проєктів. У 2019 році Мар'яна Савка дебютувала як ілюстратор, проілюструвавши збірку Юрія Іздрика "Меланхолії". Крім того, Мар'яна Савка веде на YouTube-каналі авторську програму "Мар'яничі на ніч", виступає у складі тріо "Мар'яничі", з 2017 року є посланцем з толерантності Програми розвитку ООН, з 2018 року входить до ПЕН-клубу, а також має титул "Обличчя Львова" за версією журналу BOOM AWARD.

Модератором заходу стане Зоя Казанжи.

Ще одна творча зустріч із Мар'яною Савкою відбудеться 3 травня о 15:00 в Одеській обласній бібліотеці для юнацтва.

ДЕ: Книжковий магазин "Книгарня-кав'ярня", вулиця Катерининська, 2

КОЛИ: 2 травня о 18:30

ВАРТІСТЬ: вхід вільний

КОНЦЕРТ KVINTANGO

В Одесі відбудеться концерт музики танго.В Одесі відбудеться концерт музики танго. Фото ілюстративне: istockphoto.com

Ритми танго прозвучать у виконанні артистів Одеської обласної філармонії: народного артиста України Володимира Мурзи (баян) та лауреатів міжнародних конкурсів Тетяни Кравченко (фортепіано), Ігоря Самойленка (контрабас), Наталії Мазепи (скрипка), Дмитра Мартиновського (гітара). У програмі вечора музика Астора П'яццоли, Артуро Сандоваля та Юрія Поволоцького.

ДЕ: Всесвітній клуб одеситів, вулиця Маразлієвська, 7

КОЛИ: 3 травня о 17:00

ВАРТІСТЬ: за бажанням благодійний внесок

КОНЦЕРТ ІРИНИ ФЕДИШИН

Відео: YouTube-канал Iryna Fedyshyn

Популярна українська співачка виступить в Одесі з новою програмою, до якої увійшли і хіти, які вже вподобали глядачі, і нові пісні, написані після початку повномасштабної війни. За 18 років творчої кар'єри Ірина Федишин встигла дати понад тисячу концертів, а її пісні, зокрема "Долоньки", "Калина" та "Ти тільки мій", неодноразово очолювали головні хіт-паради країни.

ДЕ: Одеська обласна філармонія, вулиця Буніна, 15

КОЛИ: 4 травня о 19:00

ВАРТІСТЬ: від 400 до 1 500 гривень

МУЗИЧНА ПРЕЗЕНТАЦІЯ ПОЕТИЧНОЇ ЗБІРКИ МАРИСІ НІКІТЮК

Марися Нікітюк презентує свою поетичну збірку.Марися Нікітюк презентує свою поетичну збірку. Фото: my.ua

Письменниця Марися Нікітюк прочитає вірші зі своєї нової збірки "Поні Апокаліпсису". Презентація відбудеться під техно-музику композитора Юрія Смаліуса.

Марися Нікітюк відома не лише як письменниця, а й як сценарист та режисер короткометражних та повнометражних фільмів. Зокрема, її фільм "Коли падають дерева" був представлений на Берлінському кінофестивалі та отримав премію Кшиштофа Кесльовського за найкращий сценарій.

ДЕ: Український театр, вулиця Пастера, 15

КОЛИ: 4 травня о 18:00

ВАРТІСТЬ: донат для фонду "Землячки"

ПРЕЗЕНТАЦІЯ КНИГИ ПАВЛА КАЗАРІНА

Павло Казарін презентує свою першу книгу.Павло Казарін презентує свою першу книгу. Фото: facebook.com/kazarin.pavel

Журналіст і публіцист Павло Казарін, який народився у Сімферополі, а зараз захищає Україну в лавах ЗСУ, розповість про зміни, що трапилися з ним за роки війни в Україні, будівництво нової ідентичності, а також презентує свою першу книгу "Дикий Захід Східної Європи".

"Дикий Захід Східної Європи" – це записки людини, якій довелося залишити свій будинок, щоб залишитися вдома. Це авторська хронологія новітньої української історії стала "Книгою року ВВС-2022" у категорії "Есеїстика".

Вхід на лекцію вільний, проте реєстрація є обов'язковою.

ДЕ: Одеська національна наукова бібліотека, вулиця Пастера, 13

КОЛИ: 4 травня о 19:00

ВАРТІСТЬ: безкоштовно, але за попередньою реєстрацією

ЛЕКЦІЯ ПРО ЮРІЯ ЛИПУ

В Одесі пройде лекція про Юрія Липу.В Одесі пройде лекція про Юрія Липу. Фото: poltava.to

Одеський історик Олександр Музичко розповість про внесок Юрія Липи у розвиток націоналізму та його боротьбу з московськими віяннями. Слухачам пропонують відкрити для себе особистість Юрія Липи як провідного діяча визвольного руху, поринути у комфортне україномовне середовище та знайти нових друзів.

Захід пройде з нагоди 123-ї річниці від Дня народження Юрія Липи. Щоб потрапити на лекцію, потрібно заздалегідь зареєструватися за посиланням. Також можна приєднатися до заходу онлайн: для цього під час реєстрації необхідно вибрати пункт "онлайн", після чого організатори зв'яжуться з вами за вказаним контактом.

ДЕ: Одеська обласна універсальна бібліотека імені Грушевського, вулиця Троїцька, 49/51

КОЛИ: 5 травня о 18:30

ВАРТІСТЬ: 123 гривні

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах