Вистава "Корсиканка" та шоу "Твоя тінь": куди піти в Одесі цього тижня

Вистава "Корсиканка" та шоу "Твоя тінь": куди піти в Одесі цього тижня.

Вистава "Корсиканка" та шоу "Твоя тінь": куди піти в Одесі цього тижня. Фото: facebook.com/MasterManagement360

Дозвілля та їжа
11 вересня 2023 09:52

Вже цього тижня в Одесі виступить всесвітньо відомий театр тіней Teulis, покажуть виставу "Корсиканка", головну роль в якій виконує Олеся Жураковська, а також відкриють новий концертний сезон Національного Одеського філармонічного оркестру.

Vgorode дізнався, куди можна буде піти в нашому місті протягом п'яти днів.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

КІНОФЕСТИВАЛЬ BRUKIVKA

Кінофестиваль Brukivka.Кінофестиваль Brukivka. Фото: facebook.com/groups/BRUKIVKA

Спеціальний показ українського короткого метра VI Міжнародного кінофестивалю "Бруківка", що цього року одночасно відбудеться у Кам'янці-Подільському, Броварах, Одесі та німецькому містечку Варендорф.

До складу журі щорічного кінофестивалю увійшли генеральний продюсер Одеського міжнародного кінофестивалю (2013–2020) Юлія Сінькевич; голова правління Української кіноакадемії, продюсер Ольга Бесхмельниціна; продюсер, президент Міжнародного кінофестивалю Cannes 7th Art Awards Анара Мусрепова; український кінодіяч, режисер Сергій Зленко; кінокритик Олександр Гусєв; директор фестивалю українського незалежного кіно "Бардак" Антон Фролов; режисер та продюсер Кирило "KIP" Жаровський.

У 2022 році Кам'янець-Подільський фестиваль "Бруківка" став першим в Україні кінофестивалем, який розпочав свою діяльність на початку війни та проводив марафони сучасного українського кіно для збору коштів на підтримку ЗСУ. У 2023 році для показів в Одесі фестиваль почав співпрацювати з командою однодумців, незалежними кінематографістами Оленою Кутіновою та Артуром Садовниковим, які організували кінематографічну ініціативу "Кіно в музеї".

Під час заходу збиратимуть кошти на потреби військовослужбовців ЗСУ.

ДЕ: Будинок клоунів, вулиця Ольгіївська, 23

КОЛИ: 11 вересня о 18:00

ВАРТІСТЬ: вхід вільний

ВЕЧІР ПОЕЗІЇ І ДЖАЗУ З АЛЕКСІЄМ ПЄТУХОВИМ І ВІТАЛІЄЮ БАБУЩАК

Відео: YouTube-канал VB

Літературно-музична зустріч, що відбудеться у рамках ХХV фестивалю "Мельпомена Таврії". У творчому тандемі пролунають вірші поетеси Віталії Бабущак під джазові імпровізації музиканта та композитора Олексія Пєтухова.

ДЕ: Всесвітній клуб одеситів, вулиця Маразлієвська, 7

КОЛИ: 12 вересня о 18:00

ВАРТІСТЬ: благодійний внесок – 200 гривень

ВІДКРИТТЯ КОНЦЕРТНОГО СЕЗОНУ

Національний Одеський філармонічний оркестр.Національний Одеський філармонічний оркестр. Фото: concert.ua

Відкриття нового концертного сезону відомого Національного Одеського філармонічного оркестру. У Великій філармонійній залі представлять ексклюзивно підібрану музичну програму. Цього вечора презентують:

  • Симфонію №3 White Interment сучасного українського композитора Вікторії Польової;
  • маловідомий Концерт №3 Es dur, op. posth. для фортепіано з оркестром Ференца Ліста;
  • Дев'ята симфонія Дворжака "З Нового Світу".

Солістка – Альбіна Шумакова. За диригентським пультом маестро Хобарт Ерл.

ДЕ: Одеська обласна філармонія, вулиця Буніна, 15

КОЛИ: 12 вересня о 18:00

ВАРТІСТЬ: від 150 до 500 гривень

ШОУ "ТВОЯ ТІНЬ"

Шоу "Твоя тінь".Шоу "Твоя тінь". Фото: teulis.show

Всесвітньо відомий театр тіней Teulis, який за останні сім років був фіналістом найбільших талант-шоу в Італії, Туреччині, Чехії та Словаччині, гастролював у Фінляндії, Швеції, Польщі, Чехії, Білорусі та Японії представить в Одесі легендарне шоу "Твоя тінь". Гра акторів Teulis – це оригінальне поєднання висококласної акробатики, театру, оптичних ілюзій, звукового супроводу та відеопроєкцій.

"Ви поринете в чаклунське шоу і хореографію, що захоплює дух, які з легкістю підкорять Ваше серце", – обіцяють глядачам організатори.

ДЕ: Театр Музкомедії, вулиця Пантелеймонівська, 3

КОЛИ: 13 вересня о 18:00

ВАРТІСТЬ: від 450 до 790 гривень

ЗУСТРІЧ ДРУЗІВ ПОЕТА ІЛЛІ РЕЙДЕРМАНА "ДУХ, ЩО ВПЛОТИВСЯ У СЛОВО"

Відео: YouTube-канал Aleksey Gladkov

Шанувальників творчості поета Іллі Рейдермана запрошують на зустріч, яка відбудеться у Всесвітньому клубі одеситів.

Ілля Рейдерман народився, але не виріс в Одесі: у вересні 1941-го він разом із матір'ю відплив на останньому кораблі в евакуацію до Сибіру, а повернувся вже у 70-х. Поет завжди жартував: "Я в Одесі народився, в Одесі помру", називав Одесу "провінцією біля моря", присвятив безліч віршів одеським схилам, вуличкам та морю.

Майже кожну зі своїх нових книг поет незмінно презентував у Всесвітньому клубі одеситів, зокрема останню свою "Велику" книгу обраного "З глибини", що вийшла у 2017 році на його 80-річчя.

25 лютого 2022 року Ілля Рейдерман поїхав уже в другу свою евакуацію – до Ізраїлю, проте до рідного міста вже не повернувся.

"Поет живий, поки жива його поезія... Приходьте всі, хто пам'ятає та любить поета. Приходьте ті, хто хоче його впізнати та полюбити", – кажуть організатори.

ДЕ: Всесвітній клуб одеситів, вулиця Маразлієвська, 7

КОЛИ: 14 вересня о 17:00

ВАРТІСТЬ: за бажанням благодійний внесок

СПЕКТАКЛЬ "КОРСИКАНКА"

Вистава "Корсиканка".Вистава "Корсиканка". Фото: day.kyiv.ua

Яскрава вистава в жанрі історичного анекдоту. Колись величний імператор Наполеон знаходиться на засланні на острові Святої Єлени. Все, що в нього залишилося, це спогади про героїчне минуле та мундир, який раніше символізував владу, а тепер слугує городним опудалом. Все змінюється, коли в життя Наполеона стрімким вихором уривається корсиканка Жозефіна.

Спектакль поставлений за мотивами п'єси чеського драматурга Іржі Губача (переклад Григорія Дунди). Ролі виконують: Олеся Жураковська, Сергій Солодов, Олександр Божко, Володимир Мовчан, Юрій Литвин, Святослав Фехтел, Андрій Мостренко. Тривалість вистави з антрактом – дві години десять хвилин.

ДЕ: Театр Музкомедії, вулиця Пантелеймонівська, 3

КОЛИ: 15 вересня о 18:00

ВАРТІСТЬ: від 320 до 980 гривень

БАЛЕТ "ЖИЗЕЛЬ"

Балет "Жизель".Балет "Жизель". Фото: odesa.internet-bilet.ua

Найвідоміший фантастичний балет у двох актах. Чарівну музику на лібрето Теофіла Готьє, Жана Кораллі та Анрі де Сен-Жоржа написав композитор Адольф Адан. В основі сюжету легенда, яку переказав геній німецької літератури Генріх Гейне. Перша прем'єра відбулася в Парижі в 1841 році, і відтоді цей твір не сходить з театральних сцен світу, а також неодноразово екранізувався.

ДЕ: Оперний театр, провулок Чайковського, 1

КОЛИ: 15 вересня о 17:00

ВАРТІСТЬ: від 100 до 560 гривень

КОНЦЕРТ AUTUMN IN NEW YORK

В Одесі відбудеться концерт Autumn in New York.В Одесі відбудеться концерт Autumn in New York. Фото ілюстративне: websterapartments.org

Концерт камерного оркестру Одеської філармонії. Під керівництвом головного диригента – заслуженого артиста України Ігоря Шаврука – оркестр виконає твори Айвса, Блоха, Барбера, Гершвіна та Андерсона. Лектор-музикознавець – Ельвіра Паламарчук.

ДЕ: Одеська обласна філармонія, вулиця Буніна, 15

КОЛИ: 15 вересня о 18:00

ВАРТІСТЬ: 100 гривень

БЛАГОДІЙНА ВИСТАВКА "ГАРНО ТАК"

Відео: YouTube-канал CHEEV

Благодійна виставка картин Соні Морозюк. У рамках заходу кожен присутній зможе придбати картину, наповнену глибоким змістом, а головна мета виставки – збір коштів на психологічну реабілітацію 160 дітей. Спеціальний гість – автор та виконавець хітів "Гарно так", "Мрієшся" та "Оберігати" CHEEV.

ДЕ: M1 Club Hotel, Лідерсовський бульвар, 1

КОЛИ: 15 вересня о 17:00

ВАРТІСТЬ: 690 гривень

СОЛЬНИЙ СТЕНДАП АНТОНА ТИМОШЕНКО "НА МЕЖІ"

Відео: YouTube-канал Підпільний Стендап

Резидент "Підпільного стендапу" Антон Тимошенко розсмішить глядачів жартами про обстріли, ядерну війну, почуття провини, евакуацію, смерть, психотерапію та "Дію", рефлексії про сенс життя, а також покаже пародію на "Шахед".

20% від заходу передадуть на потреби ЗСУ. Вхід бійцям ЗСУ та ТРО безкоштовний.

ДЕ: Будинок клоунів, вулиця Ольгіївська, 23

КОЛИ: 15 вересня о 18:00

ВАРТІСТЬ: 390 гривень

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах