Концерт хору імені Верьовки та опера "Фауст": куди піти в Одесі наступного тижня

Пара в осінньому парку.

Пара в осінньому парку. Фото ілюстративне: kartin.papik.pro

Дозвілля та їжа
08 вересня 21:15

Найближчими будніми днями в Одесі виконають оперу "Фауст", відбудеться концерт хору імені Верьовки та покажуть виставу "Конотопська відьма".

Vgorode дізнався, куди можна буде піти в нашому місті наступного тижня.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

ОПЕРА "ФАУСТ"

Опера "Фауст".Опера "Фауст". Фото: opera.com.ua

Львівський Оперний театр презентує в Одесі проєкт, який поєднує камерне музикування із класичною музикою – The Sounds of Dance. Найкращі танцюристи України на чолі з прима-балериною Дарією Кірік представляють одеській публіці балет за мотивами філософської трагедії Гете. Глядачі побачать історію про каяття, кохання та одвічну боротьбу добра зі злом.

ДЕ: Будинок клоунів, вулиця Ольгіївська, 23

КОЛИ: 9 вересня о 19:00

ВАРТІСТЬ: від 350 до 1 190 гривень

КУПИТИ КВИТКИ

КОНЦЕРТ ХОРУ ІМЕНІ ВЕРЬОВКИ

Відео: YouTube-канал Veryovka

Хор Верьовки, який завоював безліч національних та міжнародних нагород, зокрема срібну медаль Всесвітньої ради світу за великий внесок у справу миру та дружби між народами, виступить в Одесі з концертною програмою "Обереги України". У програмі найкращі українські пісні.

Хор виступає в унікальному стилі, який поєднує традиційні українські мелодії із сучасними елементами. Організатори зазначають, що головною культурною місією цих музикантів є ознайомлення світу з українською народною піснею та традиційною хореографією.

Весь прибуток від концерту передадуть на потреби ЗСУ волонтерському руху "Небайдужий одесит" на тактичну медицину (турнікети САТ та аптечки IFAK).

ДЕ: Театр Музкомедії, вулиця Пантелеймонівська, 3

КОЛИ: 10 вересня о 18:00

ВАРТІСТЬ: від 450 до 650 гривень

КУПИТИ КВИТКИ

КОНЦЕРТ ОРГАННОЇ МУЗИКИ

Орган в Оперному театрі.Орган в Оперному театрі. Фото: on.od.ua

Програма із класичних творів українських та європейських композиторів. На сцену вийде лауреатка міжнародних конкурсів Вероніка Струк. Концерт триватиме дві години.

ДЕ: Оперний театр, провулок Чайковського, 1

КОЛИ: 10 вересня о 18:00

ВАРТІСТЬ: від 100 до 550 гривень

КУПИТИ КВИТКИ

СПЕКТАКЛЬ "КОНОТОПСЬКА ВІДЬМА"

Відео: YouTube-канал "Український сучасний театр"

Творчий колектив Modern Theatre запрошує на виставу в жанрі містичної фантасмагорії за однойменною повісті Григорія Квітки-Основ'яненка. Режисер вистави Дмитро Рачковський.

Організатори відзначають, що ця вистава поєднує в собі сміливий режисерський підхід, захоплюючий сюжет, ефектні декорації та колоритні образи героїв. Це казка для дорослих із жорстоким фіналом.

Запрошуючи на спектакль колектив Modern Theatre зазначає: "Відьми – норовливий народ: роблять не так, як їх просять, а так, як їм заманеться".

ДЕ: Одеська обласна філармонія, вулиця Буніна, 15

КОЛИ: 12 вересня о 19:00

ВАРТІСТЬ: від 200 до 600 гривень

КУПИТИ КВИТКИ

СПЕКТАКЛЬ "ХХ СІМЕЙНА ХРОНІКА"

Вистава "ХХ сімейна хроніка".Вистава "ХХ сімейна хроніка". Фото: tea-atr.com

Вистава за мотивами п'єси Ельжбети Хованець. У генетиці ХХ – це хромосомне позначення жіночої статі, а слово "хроніка" має щонайменше подвійне значення: документ та медичний термін (хронічне захворювання).

П'єса розкриває історію життя та взаємин чотирьох поколінь жінок однієї родини: прабабусі, бабусі, матері та дочки. Дія відбувається у Кракові (Польща) та охоплює період з 1939 по 2000 рік.

"Драматичне і смішне оповідання про любов і ненависть, про взаємне тяжіння і відштовхування, про небажання повторювати досвід і долю батьків і про неможливість не повторити цей досвід, цю долю. Розповідь про те, як складно зрозуміти близьку людину і пробачити. Занурення в сімейні хроніки кожного з нас, у дитячі спогади (щасливі і не дуже), у смішні та незручні ситуації, що так глибоко застрягли в голові, що не виколупати їх звідти ніяким "позитивним мисленням", зіткнення лоб у лоб із собою справжнім – ти такий самий, як всі попередні, хто вже був у твоєму роді до тебе", – описують цю виставу організатори.

ДЕ: Театр на Чайній, вулиця Оттонівський провулок, 2

КОЛИ: 13 вересня о 18:00

ВАРТІСТЬ: 250 гривень

КУПИТИ КВИТКИ

ОПЕРА MESSA DA REQUIEM

Messa de Requiem.Messa de Requiem. Фото: operahouse.od.ua

Оперний твір, який Джузеппе Верді написав 150 років тому, одні називають зверненням до Бога у спробі подолати крик розпачу перед смертю, інші – потужною медитацією. Як би там не було цей "Реквієм" зараз, як ніколи раніше, співзвучний із трагічною реальністю, в якій живуть українці.

На сцену цього вечора вийдуть солісти опери, хору, театру та студентського хору ОНМА імені Нежданової (хормейстери – Галина Шпак та Валерій Рекрут).

ДЕ: Оперний театр, провулок Чайковського, 1

КОЛИ: 13 вересня о 18:00

ВАРТІСТЬ: від 100 до 600 гривень

КУПИТИ КВИТКИ

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах