Як відпочивати та розвиватися в Одесі безкоштовно чи дешево: лайфхаки для туристів та городян

Як відпочивати та розважатися в Одесі безкоштовно.

Як відпочивати та розважатися в Одесі безкоштовно. Фото: pxhere.com

Дозвілля та їжа
21 серпня 12:59

Практично будь-яка людина за можливості намагається заощадити. А особливо, якщо вона потребує грошей.

Ми зібрали для вас секрети, які допоможуть вам відпочивати та розвиватися в Одесі безкоштовно.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Музеї

Музей Beatles. || Фото: dumskaya.net 

Часто туристи скаржаться, що в Одесі все дорого, проте мало хто знає, що в місті є безкоштовні музеї. Йдеться про Музей історії Одеської залізниці на вулиці Степова, 44, Музей історії пожежної охорони на вулиці Старопортофранківська, 1, Музей "Філіки Етерія" в Червоному провулку, 20, Будинок-музей Реріха на Малій Арнаутській 47, Музей Цеглини на Новосєьского, 58, Музеї ОГЕТ на Олексіївській площі, 21а, Музеї Beatles на вулиці Педагогічній, 20, а також Музеї нематеріальної культурної спадщини на вулиці Польська, 20.

Докладніше про них ми розповіли в окремому огляді. Однак врахуйте, що для відвідування завжди необхідний попередній запис.

Театр

Театр на Чайній. || Фото: operahouse.od.ua


В Одесі є багато театрів, і всі вони досить недорогі. Проте є й маловідомий театр, у якому іноді ставлять безкоштовні вистави. Йдеться про Театр на Чайній. Однак безоплатно можна потрапити лише на студентські спектаклі. Їх проводять двічі на місяць. Вільний вхід по запису, пишіть в інстаграм театру. Усі спектаклі розпочинаються о 19:00 за адресою провулок Отоновський (Некрасова), 2. Загалом можна сказати, що тут панує дуже камерна атмосфера.

Безкоштовно сходити на оперу можна кожну останню середу місяця в Оперному театрі. Щоправда лише пільговикам: школярам, ​​студентам, "строковикам", людям з інвалідністю І та ІІ груп, пенсіонерам. Театр виділяє лише 300 таких пільгових місць, тож за квитками треба приходити заздалегідь.

На сайті Оперного театру сказано, що право на безкоштовне відвідування вистав за наявності вільних місць (нереалізованих квитків) є при пред'явленні документів, що засвідчують належність у пільговій групі. Беріть із собою документ та звертайтеся до каси театру. Довідки за телефонами: (048) 780-15-09, (048) 780-15-28, (048) 780-15-38.

Вивчити мову

Вивчити мову. || Фото: Vgorode

В Одесі можна не лише підтягнути українську мову, а й вивчити англійську.

Так, іноземну мову безкоштовно викладають у Гончаренко-центрі на вулиці Давида Ойстраха, 32, а також в організаціях на вулицях Лесі Українки (Жуковського), 26 та Малій Арнаутській, 66. Детальніше про це можна почитати у нашому окремому матеріалі.

Нещодавно ми писали про місця, де допоможуть і з навчанням українців: Де в Одесі працюють безкоштовні курси навчання української мови >> Наприклад у бібліотеці Грушевського на вулиці Троїцька, 49/51, Гончаренко-центрі на вулицях Ріхтера, 2в та Європейській, 27/1 або за допомогою курсу "Єдині".

Слідкуйте за заходами

Безкоштовні заходи на сайті Vgorode. || Фото: od.vgorode.ua


У місті часто проходять цікаві безкоштовні заходи, про які мало хто знає. До того ж багато платних заходів влаштовують безкоштовні дні. Слідкувати за ними можна у нас на сайті. Для зручності ми створили спеціальний тег "Безкоштовне місто".

Знижки у ресторанах

Домашнє вино з

Не повірите, але це реально. Головне – знати офіційні дати відкриття нових закладів в Одесі, оскільки саме в ці дні перших відвідувачів зазвичай безкоштовно пригощають або роблять знижки. Так, наприклад, робив "Татар-Бунар" на вулиці Леонтовича.

Дізнатися дати можна за допомогою гугла та соцмереж.

Також є низка кафе та ресторанів в Одесі, де можна провести День Народження зі знижкою.

Екскурсії

Екскурсія до зоопарку. || Фото: facebook.com/GoncharenkoCenterODS.Derevianko


Переглянути визначні пам'ятки Одеси можна на безкоштовних оглядових екскурсіях. Наприклад, в Одеський зоопарк або Ботанічний сад. Зазвичай вони проходять щоп'ятниці. Їх влаштовує Гончаренко Центр. За їхніми анонсами можна стежити тут.

Зазначимо, що навіть якщо ви потрапили на платну екскурсію, то часто лектори не образяться, якщо до групи приєднається одна людина, якщо це взагалі помітять.

Навчання

Навчання. || Фото: bureauveritas.com.ua


Мало хто знає, але в Одесі можна безкоштовно закінчити курси та отримати роботу. Для цього потрібно мати лише час та бажання. Хто і де може отримати нову професію, читайте в окремому матеріалі Vgorode. Пропозиції надходять як від Одеського центру зайнятості, так і благодійних організацій. Наприклад проекту з працевлаштування "Бути Успішним" або Veterans HUB ODESA (для ветеранів).

Радимо підписатися на соціальні мережі тих організацій, які ми описали, та стежити за їх анонсами. Адже пропозицій менше, ніж зацікавлених у них людей.

Галереї

Арт-галерея у ТЦ

Пропонуємо розглянути низку безкоштовних галерей в Одесі. Деякі з них особливо колоритні, що знаходяться на свіжому повітрі, наприклад, у провулку Оттоновському, 8 (Некрасова), який уподобали художники та скульптори.

Також можна зайти до Літнього театру Міськсаду, де у місцевій галереї кожні два-три тижні оновлюється виставка. Добірка безкоштовних місць в Одесі, де можна помилуватися образотворчим мистецтвом за посиланням.

Безкоштовні концерти на морі

Піаноморе. || Фото: t.me/PianomoreOdessa


Встати рано вранці і піти на море щоб послухати музику... Звучить як казка. І на цю казку, на плити Ланжерона їдуть до Одеси з інших міст. Причому такі сеанси бувають вечірні та ранкові. Влаштовує їх піаніст Ігор Янчук за вільний донат. Слідкувати за анонсами можна тут.

Також іноді концерти відбуваються на інклюзивному пляжі в Одесі "Безмеж" за адресою пляжу Дельфін, 4а. Цей пляж відкрили для людей з обмеженими можливостями. Тут є все потрібне для людей з інвалідністю: пандуси, ліфт узвозу до моря, санвузол, електрокари для перевезення маломобільних відпочиваючих, укриття, генератор, рятувальники. А ще періодично тут проводять безкоштовні концерти, наприклад, тут нещодавно виступав народний артист Віктор Павлик. Анонси дивіться тут.

Обстеження

Обстеження. || Фото: kyiv.clinic


Майже щотижня в Одесі відбуваються акції, під час яких можна перевіритись у спеціалізованих лікарів чи здати аналізи. Наприклад так редакторка Vgorode здала кров з пальця і ​​пройшла швидке тестування на ВІЛ, сифіліс та гепатити В і С. Все безкоштовно. Головне слідкувати за анонсами. Наприклад, у телеграм-каналі Vgorode або в телеграм-каналі мерії.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах