Санаторій Горького сходи до моря Фото з сайту
Доступний відпочинок та лікування: огляд всіх діючих санаторіїв Одеси
Дозвілля та їжа
06 серпня 2020 12:12
Санаторій Горького сходи до моря Фото з сайту

Ні для кого не є секретом, що з кожним роком в Одесі державних санаторіїв стає все менше, але ми не будемо про погане. Vgorode дізнався, які здравниці відкриті і скільки коштуватиме путівка на відпочинок з лікуванням.

Клінічний санаторій імені В.П. Чкалова

Фото: Odessa1
Фото: Odessa1

У курортній зоні міста, на березі Чорного моря, на площі близько 18 гектарів знаходиться санаторій імені Чкалова.

Санаторій багатопрофільний, працює цілий рік, розрахований на 430 місць. На лікування та відпочинок приймаються дорослі та батьки з дітьми віком від 4 до 14 років.

У санаторії функціонують лікувально-діагностичне, бальнеофізіотерапевтичне, терапевтичне та педіатричне відділення.

Надає санаторно-курортне лікування хворим із захворюваннями шкіри, онкологічними захворюваннями, захворюваннями нервової системи та серцево-судинної системи та супутніх захворювань. Не зайвим буде вказати, що санаторій надає послуги з нетрадиційного лікування мінеральними водами такими як: хвойні ванни, перлинні ванни, радонові ванни, шавлієві ванни, лавандові ванни, йодо - бромні ванни, а також підводний масаж.

Харчування: 3-разове харчування (для дітей - 4-5 разове)

Інфраструктура: санаторій має у своєму розпорядженні прекрасний парк та пляж. На території є бібліотека, клуб, тенісні корти, російська лазня, ресторан та фітнес-зал.

Вартість путівки для матері та дитини – на 24 дні – 10 120,00 гривень

Для дорослих без дітей на 24 дні – одномісний номер 10 062, двомісний – 5 520 гривень. Без вартості процедур

Адреса: Французький бульвар, 85

Контакти: +38 (048) 268 04 46 Сайт

Одеський МНС України
Фото: zahid.trave
Фото: zahid.trave

Санаторій знаходиться в парку площею 3,9 га в курортному районі Одеси - 16-ї станції Великого Фонтану, на першій береговій лінії, поряд з нещодавно відреставрованою набережною. Просто над одним із найкращих упорядкованих піщаних пляжів Одеси – Золотий Берег.

Здравниця працює сезонно з 1 травня до 15 жовтня, розрахована на 400 місць. Можуть лікуватись діти від 5 років у супроводі батьків. На вас чекають комфортні 2-4 місні номери з усіма зручностями категорій від Економ до Люкс.

Терміни лікування – 12 або 24 дні.

У санаторії лікують такі захворювання: серцево-судинної системи, хронічні захворювання легень (нетуберкульозного характеру), сечостатевої системи, ендокринної системи та порушень обміну речовин, периферичної нервової системи, опорно-рухового апарату. Проводиться медико-психологічна реабілітація психотерапевтом, психофізіологом та психологами.

Лікувальна база санаторію використовує грязі Куяльницького бальнеологічного курорту.

Харчування: 3-разове

Інфраструктура: 9-поверховий спальний корпус, два лікувальні корпуси, просторі холи, кіноконцертний зал на 320 місць, танцювальний майданчик, бібліотека, парк, спортивний майданчик. Поруч пляж.

Вартість путівки: економ 4-місний - 350 гривень за добу без лікування, 530 з лікуванням. Стандарт від 460 гривень, а люкс – від 960 гривень за добу.

Діти – від 275 гривень за добу.

Адреса : Рибальська балка, 3

Контакти: +380 (482) 34–90–67 Сайт

Біла акація
Фото: Кандагар
Фото: Кандагар

Санаторій "Біла Акація" це сучасний комфортабельний санаторій, що знаходиться на Французькому бульварі в першій лінії від моря. Працює цілий рік.

Тут відновлюють здоров'я при захворюваннях: серцево-судинної системи, опорно-рухового апарату, органів зору, церебро-васкулярної патології, порушення функцій ендокринної системи, гінекологічної та урологічної патології, лор паталогіях. Працює стоматолог.

У системі лікування використовують куяльницькі грязі, мінеральні води "Біла Акація" та "Моршинська".

Комфортні умови розміщення у 2-х та 1-місних номерах, а також номерах класу "люкс". Останній ремонт у 2018 році.

Харчування: 3-разове дієтичне харчування. Також пропонується харчування за системою Шведський стіл - додатково 200 гривень з особи на день. За потреби може бути запропонований раціон харчування з урахуванням рекомендацій лікаря.

Інфраструктура: великий басейн з мінеральною водою обладнаний сучасними системами гідрокінезотерапії, апаратами для підводного витягування хребта, тренажерний зал, сауна, солярій, тенісний корт, більярд, парк, спортивний майданчик, дитячий майданчик, парковка Поруч пляж.

Вартість путівки: стандарт від 980 грн. Люкс від 1200 грн. Включаючи харчування та лікування.

Діти – від 275 гривень за добу.

Адреса : Французький бульвар, 59

Контакти: +380 (48) 727-44-55 Сайт

Санаторій "Аркадія"
Санаторій
Санаторій

Санаторій "Аркадія" державної прикордонної служби України знаходиться на Чорноморському узбережжі, в елітному районі, поряд із морем.

Працює оздоровниця цілий рік, приймає як пільговиків (ветеранів, військових та членів їхніх сімей) так і всіх бажаючих.

У санаторії лікують наступні захворювання: опорно-рухового апарату (артрити, артрози, наслідки травм суглобів, хребта, кісток, остеохондроз, спондильоз), нервової системи (неврит, радикуліт, інфекції, наслідки черепно-мозкових травм), серцево-судинної системи (гіпертонія, ішемія), атеросклероз, тромбофлебіт), органів дихання (бронхіт, бронхіальна астма), печінки (гепатити), жовчних шляхів та запальні гінекологічні захворювання.

Номери трьох класів - від економ до люкс.

Харчування: 3-разове дієтичне харчування.

Інфраструктура: пральня, сауна, більярд, магазини, салон краси, кафе, тренажерний зал, шашлична, автостоянка, конференц-зал, їдальня.

Вартість путівки: від 400 гривень на добу

Адреса : Гагарінське Плато, 1

Контакти: +38 (048) 785-43-89, (048) 785-43-90

Санаторій "Одеса" Служби безпеки України
Санаторій
Санаторій

Знаходиться на території 12 гектарів у мальовничому парку на Французькому бульварі, поряд із ботанічним садом. Працює цілий рік, розрахований на 300 місць. У санаторії проводиться лікування та оздоровлення дітей від 3-х років, у супроводі батьків.

Санаторій загального профілю приймає відпочиваючих із захворюваннями серцево-судинної системи опорно-рухового апарату, периферичної нервової системи, органів дихання, кровообігу та гінекологічного профілю. Тут створено всі умови для повноцінного відпочинку та оздоровлення не лише дорослих, а й сімей із дітьми.

Терміни лікування – 14, 18 або 24 дні.

Харчування: 3-разове дієтичне харчування. Індивідуальний підхід

Інфраструктура: спортивні майданчики, тренажерний зал, тенісні корти, терренкурні доріжки в парку, сауна, більярдна, пральня, автостоянка, СТО, бібліотека, кіноконцертний зал на 500 місць.

Вартість путівки: від 400 гривень на добу

Адреса : Французький бульвар, 52

Контакти: (482) 63-62-25 Сайт

Санаторій імені М. Горького
Фото: gorkogo-resort.com
Фото: gorkogo-resort.com

Санаторій Ім'я Горького знаходиться у курортному районі 16 станції Великого фонтану, у великому старовинному парку на першій лінії від моря.

Особливістю курорту є три власні свердловини мінеральної води малої та середньої мінералізації.

Санаторій загальнооздоровчого профілю, має чудову клінічну базу для відновного лікування наступних захворювань: органів кровообігу, органів травлення, органів дихання, порушення обміну речовин та захворювань ендокринної системи, захворювань органів зору, нервової системи та захворювань опорно-рухового апарату.

Харчування: 3-разове дієтичне харчування в їдальні санаторію включено у вартість путівки. За потреби може бути запропонований раціон харчування з урахуванням рекомендацій лікаря.

Інфраструктура: спортивні майданчики, дитячий майданчик, автостоянка, конференц-зал.

Вартість путівки: з харчуванням та лікуванням від 530 гривень за добу

Адреса : Фонтанська дорога, 165

Контакти: (050) 333-92-15 Сайт

Куяльник
Фото: Санаторії
Фото: Санаторії

Санаторій "Куяльник" – унікальна оздоровниця світового значення на березі Куяльницького лиману. Тут використовують цілющу рапу, насичену мінералами, а також грязь мулу з дна лиману з унікальними біоактивними інгредієнтами.

Санаторій імені Пирогова недарма названо ім'ям одного з найвидатніших вітчизняних лікарів – тут широкий профіль та майже 180-річний досвід лікування. Здравниця спеціалізується в основному на проблемах: сфери опори та руху, нервової системи, судинної сфери, шкіри, урологічної сфери та системи репродукції у чоловіків та жінок.

Санаторій "Куяльник" пропонує лікування для дорослих та дітей (від 4 до 14 років).

Харчування: 3-разове харчування за системою шведського столу без обмеження розміру порцій та їх кількості. За призначенням лікаря може бути запропоновано дієтичне харчування залежно від діагнозу

Інфраструктура: 2 корпуси зі їдальнями, медичний центр, грязелікарня, відділення СПА, басейн, волейбольний та футбольний спортмайданчик, корт, більярд, бібліотека, кіноконцертний зал, дискотека, ігрові кімнати для дітей, салон краси, пральня, парковка.

Пляжі: морський (обладнаний на узбережжі Лузанівки за 15 хвилин їзди) та на Куяльницькому лимані (необладнаний)

Вартість путівки:   економ – 600 гривень, стандарт від 750 гривень

Адреса : вулиця Лиманна 170 (Курорт Куяльник)

Контакти: 048-700-97-37   Сайт

Дитячий санаторій Хаджибей

Санаторій "Хаджибей" спеціалізується на лікуванні дітей із порушеннями опорно-рухового апарату, хронічних захворювань нервової системи та органів зору. Розташовується оздоровниця у трьох лікувальних комплексах. Приймаються діти віком від 1,5 (у супроводі батька) до 15 років.

Харчування: діти отримують повноцінне п'ятиразове харчування

Інфраструктура: навчально-ігрові кімнати, холи із телевізорами. Сауна, фітобар.

Вартість путівки:   уточнюйте за телефоном

Адреса : с. Усатове, вулиця Вернидуба, 1

с. Холодна Балка, вулиця Санаторна,

м. Одеса провулок Цегляний, 2

Контакти: (096) 01-96-131 Сторінка у Фейсбук

Читайте також:

Чим зайняти дитину влітку: вибираємо дитячий табір в Одесі

Гірки для найсміливіших, гравітація та віртуальна реальність: що нового в одеському лунапарку

Підписуйтесь на нас у Facebook і в Telegram , щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди

Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах