Безкоштовний майстер-клас та літературний вечір: куди піти в Одесі цього тижня

Безкоштовний майстер-клас та літературний вечір: куди піти в Одесі цього тижня.

Безкоштовний майстер-клас та літературний вечір: куди піти в Одесі цього тижня. Фото: pexels.com

Дозвілля та їжа
26 вересня 2022 12:18

В останній тиждень вересня в Одесі пройде низка концертів, вистав та інших цікавих заходів.

Vgorode дізнався, куди можна буде піти в Одесі протягом найближчих п'яти днів.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

ЛІТЕРАТУРНИЙ ВЕЧІР АНДРЕЯ ХАЄЦЬКОГО

Андрій Хаєцький.Андрій Хаєцький. Фотограф: facebook.com/RafikOdessa

26 вересня о 17:00 у читальному залі Одеської національної наукової бібліотеки (вулиця Академіка Філатова, 1) у рамках циклу заходів до Всеукраїнського Дня бібліотек відбудеться літературний вечір "Поезія молодих" за участю Андрія Хаєцького.

Андрій Хаєцький – поет, громадський діяч, активіст, волонтер, засновник проєкту вуличної поезії "Пряма мова" та вільного об'єднання поетів Just poetry, член ради з культури та мистецтва при голові Одеської обласної державної адміністрації. Поет неодноразово брав участь у міжнародних літературних фестивалях різних міст нашої країни. Його дебютна збірка поезій "Три крапки" вийшла у 2016 році.

Також під час заходу представлять книжкову виставку "Молода українська література".

Початок вечора о 17:00. Для тих, хто не зможе прийти, на сторінці бібліотеки в Facebook проходитиме онлайн-трансляція.

ВІДКРИТА РЕПЕТИЦІЯ ПЛЕЙБЕК-ТЕАТРУ

Одеська лабораторія плейбек-театру проведе репетицію.Одеська лабораторія плейбек-театру проведе репетицію. Фото: facebook.com/playbackLaboratory

Одеська лабораторія плейбек-театру запрошує практикуючих плейбек акторів і всіх, хто цікавиться плейбек-театром, на відкриту репетицію. У рамках подібних зустрічей небайдужі до театрального мистецтва люди готують спільні виступи, репетирують та відпрацьовують прийоми імпровізації.

Захід відбудеться 27 вересня о 19:00 за адресою вулиця Пастера, 56. Оплату потрібно вносити лише за оренду зали, де відбуватиметься репетиція.

МАЙСТЕР-КЛАС З ДИЗАЙНІВ НА НІГТЯХ

Школа манікюру "Ух ти" запрошує на безкоштовний майстер-клас з дизайну на нігтях.Школа манікюру "Ух ти" запрошує на безкоштовний майстер-клас з дизайну на нігтях. Фото: instagram.com/uhty_kursy_manicura

Школа манікюру "Ух ти" запрошує дівчат на безкоштовний відкритий пробний урок з базових дизайнів на нігтях, а також трендів тіктоку та інстаграм.

На учасниць майстер-класу чекають приємні бонуси та частування, а професійні інструктори з радістю поділяться з ними своїми секретними фішками та навчать робити найактуальніші дизайни на нігтях.

Кількість місць обмежена. Щоб записатися на зустріч, потрібно написати в Direct.

Майстер-клас відбудеться 27 вересня о 13:30 за адресою: вулиця Пантелеймонівська, 25 (ТЦ "Новий Привіз", п'ятий поверх, третій кабінет).

КОНЦЕРТ "ЩАСТЯ УСІМ – ДАЙ, БОГ!"

Відео: YouTube-канал Alla Lychmaniuk

У вівторок, 27 вересня, в Одеській філармонії прозвучать твори відомих українських композиторів, а також патріотичні, ліричні та українські народні пісні у виконанні тріо бандуристок "Мальви".

Початок концерту о 17:00. Вартість квитків – 70 гривень. У разі повітряної тривоги глядачі зможуть сховатися у фойє філармонії.

БАЛЕТИ "ШОПЕНІАНА" І "БОЛЕРО"

Балет "Шопеніана".Балет "Шопеніана". Фото: operahouse.od.ua

28 вересня в Одеському оперному театрі представлять одразу два балети: "Шопеніана" та "Болеро".

Хореографічна сюїта "Шопеніана" – це яскравий приклад класичного балету, в якому поєднуються полонез, мазурка, вальси та прелюдії Фредеріка Шопена. На відміну від ліричної ніжності "Шопеніани" поставлений на музику французького композитора Моріса Равеля балет "Болеро" – це більш пристрасна історія про любовний трикутник, у якому опинилися жінка та двоє чоловіків.

Початок о 18:00. Вартість квитків – від 100 до 400 гривень.

КОНЦЕРТ "Я СПІВАЮ ПІД ДОЩЕМ"

У філармонії відбудеться концерт "Я співаю під дощем".У філармонії відбудеться концерт "Я співаю під дощем". Фото ілюстративне: damion.club

У четвер, 29 вересня, на сцені Одеської філармонії презентують музично-естрадну програму. Для глядачів прозвучать українські ретро-пісні та сучасні хіти про кохання у виконанні лауреатів міжнародних конкурсів Неллі Нечаєвої (вокал), Сергія Ясинського (саксофон) та Дмитра Варфоломєєва (баян).

Початок заходу о 17:00. Вартість квитків – 100 гривень.

СПЕКТАКЛЬ "ОДЕСЬКИЙ ПІДКИДЬОК"

Вистава "Одеський підкидьок".Вистава "Одеський підкидьок". Фото: moemisto.ua

Воістину одеська, весела і трохи сумна вистава про безжурних жителів сучасної Одеси, які не перестають дивувати своєю винахідливістю, почуттям гумору та поглядами на життя.

Головний герой вистави, самотній 70-річний художник сер Пінхаус, пристрасно мріє про онуків, але для здійснення цієї мрії потрібен дорослий син, а дітей у старого немає. На допомогу серу Пінхаусу приходять друзі з Будинку Малюка. Вони знайомлять його із 50-річним кочегаром Аркашею, який нещодавно звільнився з колонії, і заявляють, що цей тип цілком підійде на роль сина. Що з цієї витівки вийшло, глядачі зможуть дізнатися вже цього четверга.

Початок вистави о 19:00. Вартість квитків – від 180 до 350 гривень. Придбати квитки можна з 16:00 у касі Театру "Маски" у день вистави.

ОПЕРА "ТРУБАДУР"

Опера "Трубадур".Опера "Трубадур". Фото: operahouse.od.ua

У п'ятницю, 30 вересня, на сцені Одеського оперного театру представлять романтичну драму Джузеппе Верді. Організатори зазначають, що опера "Трубадур" – це "інтрига з кривавою розв'язкою, поєдинки та фатальні таємниці, увінчані геніальною музикою".

Початок о 18:00. Вартість квитків – від 100 до 500 гривень.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах