Благодійний літературно-музичний вечір та балет "Долі": куди піти в Одесі цього тижня

Благодійний літературно-музичний вечір та балет "Долі": куди піти в Одесі цього тижня.

Благодійний літературно-музичний вечір та балет "Долі": куди піти в Одесі цього тижня. Фото: dp.vgorode.ua

Дозвілля та їжа
25 липня 2022 10:40

Після початку повномасштабного російського вторгнення щотижневі огляди про заходи, що відбуваються в Одесі, не з'являлися на Vgorode більше місяця. Протягом цього часу Одеса тримала оборону та поступово навчалася життю в нових реаліях. Лише наприкінці березня ми знову почали писати про те, де можна відпочити у вихідні дні, а зараз, коли у місті відновили роботу багато театрів, вирішили повернути й короткі огляди заходів, які відбуваються у будні.

Війна, як і раніше, триває, проте саме в такий непростий час як ніколи важливо жити культурним життям та відкривати для себе нові аспекти українського мистецтва та творчості. Vgorode дізнався, які цікаві заходи відбудуться в Одесі цього тижня.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

ЛЕКЦІЯ "ДЕРЖАВОТВОРЕННЯ В УКРАЇНІ: ІСТОРИЧНІ УРОКИ"

Історик Володимир Чумак розповість про державотворення в Україні.Історик Володимир Чумак розповість про державотворення в Україні. Фото ілюстративне: novy.tv

За кілька днів до Дня Української Державності, який українці відзначать 28 липня, у День хрещення Київської Русі – України, у понеділок, 25 липня, кандидат історичних наук Володимир Чумак розповість про етапи формування української держави.

Лекція пройде у змішаному форматі. Ті, хто не зможуть бути присутніми на самому заході, який відбудеться в бібліотеці імені Грушевського (вулиця Троїцька, 49/51), зможуть підключитися до Zoom-конференції. Ідентифікатор конференції: 745 4654 8792. Код доступу: ZJ5z8j. Початок лекції о 15:00.

ЗАКУЛІССЯ І ПІДЗЕМЕЛЛЯ ОПЕРНОГО ТЕАТРУ

Закулісся Одеського оперного театру.Закулісся Одеського оперного театру. Фото: dumskaya.net

У період з 15 липня по 4 вересня для одеситів та гостей нашого міста щоденно проводитимуться екскурсії за лаштунки та у підземелля Одеського оперного театру. Під час таких прогулянок глядачі зможуть зазирнути за завісу, дізнатися, скільки поверхів біля сцени, побачити пульт управління режисера, пройти лабіринтами коридорів, відвідати сховище декорацій та костюмів, а також дізнатися багато цікавого про освітлення, опалення та систему вентиляції театру.

Дорослий квиток коштує 300 гривень, вартість квитка для школярів до 14 років – 200 гривень, а для дітей віком до шести років вхід безкоштовний. Початок екскурсії о 14:00, закінчення – о 15:30, проте деталі потрібно уточнювати під час запису на екскурсію, оскільки дата та час можуть змінюватись. Записатися на екскурсію можна, написавши на Viber чи WhatsApp: +38 067 48 44 589.

ПАТРІОТИЧНЕ СВЯТО В ЗООПАРКУ

У зоопарку відбудеться свято "Україна – це ти".У зоопарку відбудеться свято "Україна – це ти". Фото ілюстративне (на фото свято "День української пісні"): facebook.com/OdesskijZoopark

28 липня об 11.00 Одеський зоопарк запрошує на свято "Україна – це ти", присвячене Дню Української Державності. На відвідувачів чекають виступи хореографічних та співочих колективів, а наприкінці свята всі бажаючі зможуть поспостерігати за шоу-годуванням екзотичних тварин. Для малечі, яка ще не досягла п'ятирічного віку, вхід на територію зоопарку безкоштовний, для дітей віком від п'яти до 14 років – 50 гривень, а для дорослих – 100 гривень.

БЛАГОДІЙНИЙ КОНЦЕРТ "ЧИ ТО ЛІТНІ, ЧИ ТО ЛЮТІ ЧИТАННЯ"

Відео (оповідання Олени Андрійчикової, за роялем Андрій Показ): YouTube-канал Олени Андрійчикової

У п'ятницю, 29 липня о 18:00, у культурному просторі ресторану "Ось наша культура" (вулиця Грецька, 5) відбудеться благодійний вечір письменниці Олени Андрійчикової та музиканта Андрія Показа.

Як зазначають організатори, навіть під час війни у житті має бути місце для іронії, любові та мрії. У творчості Олени Андрійчикової та Андрія Показа є і біль, і туга, і ніжність, і гумор, і надія – весь той спектр почуттів, без якого неможливе повноцінне життя.

Захід триватиме протягом двох годин з 18:00 до 20:00. Вартість квитків на місця у партері – 200 гривень, а вхідний квиток на стоячі місця із зоною біля бару коштує 100 гривень. Усі виручені кошти спрямують на потреби ЗСУ. Придбати квитки можна через Direct. Подробиці за телефоном: +38 093 53 87 020.

БАЛЕТ "ДОЛІ"

Балет "Долі".Балет "Долі". Фото: facebook.com/OdesaOperaBallet

До Дня Державності, 29 липня о 18.00, Одеська національна опера представить авторський проект театру – балет на музику сучасного одеського композитора Юлії Гомельської "Долі". Дана постановка – це сцени-історії із життя наших сучасників.

"Ми відповідаємо за кожну мить життя, яке дарує нам доля. Ніхто не знає, що на нього чекає завтра, через які випробування ще доведеться пройти, яку ціну заплатити за щастя жити. Хочеться вірити, що кожен наступний крок наближатиме нас до миру, радості та світла", – зазначають організатори.

Відповідь на запитання, що таке доля і чи можна її змінити, глядачі отримають під час вистави. Вартість квитків – від 100 до 400 гривень.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах