Кіно у музеї та концерт гурту "4.5.0": куди піти в Одесі цими вихідними

Кіно у музеї та концерт гурту "4.5.0": куди піти в Одесі цими вихідними.

Кіно у музеї та концерт гурту "4.5.0": куди піти в Одесі цими вихідними. Фото: 5.ua

Дозвілля та їжа
29 липня 2022 18:37

Липень завершується. До кінця літа залишається трохи більше місяця, тому доки є можливість насолоджуватися теплими днями, втрачати такий шанс не варто. В умовах воєнного стану далеко не завжди виходить відпочити так, як хочеться: пляжний відпочинок не тільки заборонений, а й небезпечний для життя, а сигнали повітряної тривоги майже щодня змушують кидати навіть термінові справи і бігти в укриття. Втім, незважаючи на такі не надто радісні реалії, навіть під час війни Одеса продовжує жити, а за умови спокійної обстановки, у місті завжди є де відпочити і з користю провести час.

Vgorode дізнався, які цікаві заходи відбудуться в Одесі в останні липневі вихідні.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

ФРАНЦУЗЬКИЙ ДЖАЗ НА БАЛКОНІ

Французька співачка Marie Lafaury.Французька співачка Marie Lafaury. Фото: facebook.com/7perron

У суботу, 30 липня, на балконах джаз-клубу "Перон №7" знову виступить французька співачка Marie Lafaury. Вокал закордонної виконавиці доповнить звучання акустичної та електричної гітари, контрабасу та ударних. Захід розпочнеться о 14:00, а подивитися концерт кожен охочий зможе абсолютно безкоштовно.

Зазначимо, що два тижні тому Marie Lafaury вже виступала на балконах одеського джаз-клубу у дуеті з мультиінструменталістом Миколою Матюшкіним. Під час суботнього концерту Микола Матюшкін гратиме на електрогітарі, а на сцену, крім нього, вийдуть ще три музиканти: Володимир Батраков (акустична гітара), Семен Сакалі (ударні) та Віталій Фесенко (контрабас).

КОНЦЕРТ У ЗООПАРКУ

Відео (виступ групи "4.5.0" у волонтерському штабі з плетіння маскувальних сіток): YouTube-канал "Иа Одессит"

Ще одним суботнім заходом стане концерт гурту "4.5.0", який виступить на сцені Одеського зоопарку із програмою "Все спокійно, поки звучать пісні з України". Концерт розпочнеться о 12:00. Малята, які ще не досягли п'ятирічного віку, можуть відвідати зоопарк безкоштовно, квиток для дітей віком від п'яти до 14 років коштує 50 гривень, а для дорослих – 100 гривень.

КОНЦЕРТ КАМЕРНОГО ОРКЕСТРУ ОДЕСЬКОЇ ФІЛАРМОНІЇ

Відео (виступ Діани Гульцової та Камерного оркестру Одеської обласної філармонії): YouTube-канал "Одеська обласна філармонія"

30 липня в Одеській філармонії відбудеться концерт для шанувальників класичної музики. За словами організаторів, на створення концертної програми їх надихнув той факт, що ефект музики Моцарта повністю покращує настрій, психологічний та фізичний стан здоров'я. Геніальна музика великого композитора прозвучить у виконанні Камерного оркестру Одеської обласної філармонії, яким диригуватиме Володимир Дикий. Солістка – заслужена артистка України Діана Гульцова. Початок заходу о 17.00. Вартість квитків – 100 гривень.

КІНО У МУЗЕЇ

Відео (фільм "Barber"): facebook.com/odesskiy.kray

30 липня в Одеському музеї західного та східного мистецтва покажуть українські короткометражні фільми з жанрів хорор, містика, трилер та навіть треш.

"Наше життя стало настільки жахливим, що фільми жахів – це вже привід для релаксу, особливо якщо фільми саркастичні, метафоричні, де зло не таке вже й справжнє, ефемерне, чисто кінематографічне. Майже всі фільми – це чорний гумор, проте не буває казок без прототипів!" – кажуть організатори кінопоказу.

У програмі шість фільмів: "Паляниця", "Довіряйте професіоналам", "Barber", "Жах, яке щастя!", "Край розваленого трампліна" та "Свиня".

Початок кінопоказу о 18:00. Вартість квитків – 100 гривень. Захід проходитиме в безпечній музейній локації #Ragtime2.0 (вулиця Грецька, 16).

БЛАГОДІЙНА АКЦІЯ "ПОДАРУЙ МАЙБУТНЄ НАШИМ ДІТЯМ"

Літній театр.Літній театр. Фото: wikipedia.org

У суботу, 30 липня з 15:00 до 20:00, а також у неділю, 31 липня з 11:00 до 18:00, у Літньому Театрі Міськсаду пройдуть благодійна акція "Подаруй майбутнє нашим дітям" та проєкт "Країна моя Україна!" На відвідувачів чекають майстер-клас з розпису гіпсових фігурок, патріотичний аквагрим, фотозона, танцювальні челенджі, в'язання килимків, конкурс "Намалюй листівку захисникам" та плетіння маскувальної сітки з рекордною кількістю залучених дітей. Крім того, на ярмарку можна буде придбати виготовлені та розфарбовані руками дітей вироби. Кошти від продажу всіх виробів спрямують на потреби ЗСУ.

У разі повітряної тривоги захід тимчасово призупинять, щоб відвідувачі могли перечекати небезпеку в укритті.

СПЕКТАКЛЬ "ЛІСОВА ПІСНЯ"

Вистава "Лісова пісня".Вистава "Лісова пісня". Фото: culturemeter.od.ua

Вистава за мотивами першого українського твору у жанрі фентезі – п'єси Лесі Українки "Лісова пісня". Незважаючи на те, що ця драма-феєрія була написана понад 100 років тому, проблеми та герої залишаються не менш актуальними, ніж на початку минулого століття. На сцені Театру юного глядача 31 липня представлять сучасне прочитання історії, яка напевно знайома багатьом глядачам ще зі шкільної програми. Початок вистави о 18:00. Вистава триватиме до 20:00. Вартість квитків – 100 гривень.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах