Концерти до Дня захисників України і дегустація вина в катакомбах: куди піти в Одесі цими вихідними

Концерти до Дня захисників України і дегустація вина у катакомбах: куди піти в Одесі цими вихідними.

Концерти до Дня захисників України і дегустація вина у катакомбах: куди піти в Одесі цими вихідними. Фото: mil.gov.ua

Дозвілля та їжа
14 жовтня 2022 22:08

Найближчими вихідними в Одесі знову відбудеться низка цікавих заходів, зокрема й благодійних.

Vgorode дізнався, де одесити та гості міста зможуть цікаво провести час 15 та 16 жовтня.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

КОНЦЕРТ ДО ДНЯ ЗАХИСНИКІВ УКРАЇНИ

У Міськсаду відбудеться концерт до Дня захисників України.У Міськсаду відбудеться концерт до Дня захисників України. Фото: bykvu.com

У суботу, 15 жовтня, у Міському саду відбудеться відкриття військово-патріотичної акції "З піснею до Перемоги". У рамках акції в Ротонді пройде концерт до Дня захисників і захисниць України та Дня українського козацтва. Зі сцени прозвучать музичні твори у виконанні духового оркестру Одеського муніципального театру імені Олександра Саліка та солістів Одеської обласної філармонії імені Давида Ойстраха.

Захід пройде за підтримки Департаменту культури та туризму Одеської міської ради. Початок о 17:00. Вхід вільний.

ВЕЧІР МУЗИКИ У СТИЛІ ТАНГО

Відео: YouTube-канал "Театр ОМТДМ"

Ще одним суботнім заходом стане вечір музики танго. У Кірсі з концертом виступить камерний оркестр Black Sea Orchestra. У програмі: Libertangо, Oblivion, Blue Tango, Escolaso, Escualo, Por Una Cabeza, Alla Tango.

Початок вечора о 17:00. Частину виручених коштів направлять на допомогу ЗСУ та заходи з підтримки будівлі Кирхи. Детальніше про вечір можна дізнатися за телефоном: +38 063 50 72 964.

ВЕЛИКА ДЕГУСТАЦІЯ УКРАЇНСЬКИХ КРАФТОВИХ ВИН У КАТАКОМБАХ

В одеських катакомбах пройде дегустація крафтових вин.В одеських катакомбах пройде дегустація крафтових вин. Фото: Facebook-сторінка "Я Вам расскажу про всю Одессу"

15 жовтня одеситів та гостей міста запрошують на дегустацію українських вин від трьох крафтових одеських виноробів: MANZUL WINEHOUSE, WINE VALLEY та PAN BILETSKYI. У програмі: невелика екскурсія катакомбами та дегустація 15 вин (десяти сухих та п'яти солодких). Як закуску до вин будуть подавати багет, крекери та гріссіні. Кожен учасник отримає у подарунок скляний келих, а також зможе поспілкуватись із авторами вин. Усі продегустовані вина можна буде придбати за ціною виробника.

Дегустація розпочнеться о 16:00 та триватиме три години. Вартість участі – 700 гривень. Кількість учасників обмежена, тому місце потрібно заздалегідь бронювати за телефоном або у Viber: +38 050 46 24 199.

ФОРТЕПІАННИЙ КОНЦЕРТ ДО ДНЯ ЗАХИСНИКІВ

В Одеській реформаторській церкві відбудеться фортепіанний концерт до Дня захисників України.В Одеській реформаторській церкві відбудеться фортепіанний концерт до Дня захисників України. Фото ілюстративне: otdyhaem.com.ua

У суботу в Одеській реформаторській церкві (вулиця Пастера, 62) відбудеться фортепіанний концерт до Дня захисників та захисниць України. Для глядачів прозвучать твори Лева Ревуцького, Олександра Красотова, Фредеріка Шопена, Клода Дебюссі, Мирослава Скорика, Юрія Знатокова та Дейва Брубека у виконанні заслужених митців України Тетяни Шевченко та Лілії Шевченко.

Початок концерту о 16:00. Вхід – 100 грн., вхід для пенсіонерів – 50 грн. Частину виручених коштів спрямують на потреби ЗСУ.

ДНІ ПАМ'ЯТІ ЕМІЛЯ ГІЛЕЛЬСА

Еміль Гілельс.Еміль Гілельс. Фото: newsmuz.com

З 14 по 19 жовтня у Музичній школі №1 (провулок Маяковського, 4) проходять дні пам'яті видатного композитора ХХ століття Еміля Гілельса. У рамках днів пам'яті заплановано проведення різноманітних заходів, присвячених столітньому ювілею школи: концертів, майстер-класів, лекцій та екскурсій.

15 жовтня доктор мистецтвознавства, професор Одеської національної музичної академії імені Алли Нежданової Дар'я Андросова проведе лекцію на тему "Традиції клавірності в піанізмі Еміля Гілельса". Початок лекції о 12:00.

КОНЦЕРТ ОРГАННОЇ МУЗИКИ

В Оперному театрі відбудеться концерт органної музики.В Оперному театрі відбудеться концерт органної музики. Фото: operahouse.od.ua

Одеський оперний театр також підготував до Дня захисників України святковий захід. Так, 15 жовтня в Одеській опері відбудеться концерт "Голоси Перемоги". На відвідувачів чекає грандіозна вистава з органною музикою, вокалом та віртуозним звучанням інструментальних творів у супроводі органу. У першій половині вечора прозвучать твори Йоганна Себастьяна Баха, Георга Фрідріха Генделя, Фелікса Мендельсона, Джузеппе Джордані, Джуліо Каччіні та Луїджі Луцці, а от другу частину концерту присвятять народним пісням і музиці українських композиторів Дмитра Бортнянського, Ігоря Соневицького, Миколи Балеми, Валерія Квасневського, Миколи Лисенка та Георгія Майбороди.

Початок концерту о 16:00. Вартість квитків – від 100 до 400 гривень.

АМЕРИКАНСЬКИЙ ДЖАЗ НА БАЛКОНІ

Яків Цветинський.Яків Цветинський. Фото: styleinsider.com.ua

15 жовтня о 14:00 під балконами джаз-клубу "Перон №7" виступить Тріо Якова Цветинського за участю Вадима Бессараба та Віталія Фесенка.

Яків Цветинський є одним із сучасних голосів української джазової сцени, випускником престижного West Michigan University і учасником численних міжнародних джазових фестивалів. У своєму стилі труби він поєднує вплив лірики Чет Бейкера, почуття руху Кларка Террі, звучання Томаша Станка та непередбачуваність Кенні Уілера.

Протягом концерту музиканти порадують глядачів живим звучанням американського джазу.

Виручені кошти спрямують на технічне забезпечення протиповітряної оборони Одеси.

СПЕКТАКЛЬ "ПОЛІАННА"

У Театрі юного глядача покажуть спектакль "Поліанна".У Театрі юного глядача покажуть спектакль "Поліанна". Фото (кадр з фільму "Поліанна"): vokrug.tv

У неділю, 16 жовтня, у Театрі юного глядача покажуть виставу за мотивами роману Еліонор Портер "Поліанна".

Одинадцятирічна дівчинка Поліанна після смерті батька залишається сиротою і переїжджає жити до своєї тітки міс Полі. Світ, у якому живе міс Полі, сповнений суворих правил та заборон. Звичайній дитині в такій обстановці, мабуть, довелося б несолодко, проте справлятися з труднощами Поліанні допомагає гра в радість.

Початок вистави о 12:00. Вартість квитків – 150 гривень.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах