Квест за мотивами "Гаррі Поттера" та концерт у соборі: куди піти в Одесі у п'ятницю та на вихідних

Квест за мотивами Гаррі Поттера та концерт у соборі: куди піти в Одесі у п'ятницю та у вихідні.

Квест за мотивами Гаррі Поттера та концерт у соборі: куди піти в Одесі у п'ятницю та у вихідні. Фото: questzone.com.ua

Дозвілля та їжа
27 травня 2022 08:08

Кінець травня традиційно асоціюється з цвітінням каштанів і акацій та хвилюючим очікуванням літа, що наближається. Цього року весна мало схожа на попередні одеські весни: традиційні прогулянки містом іноді затьмарюються сигналами повітряної тривоги, пляжі відвідувати заборонено, а ймовірність ракетних ударів день у день залишається високою.

Не варто очікувати і на звичний літній відпочинок. Цього року курортного сезону в Одесі не буде. Втім, навіть за таких невтішних реалій важливо не втрачати оптимізм і знаходити час для маленьких радощів та розваг.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Vgorode дізнався, які цікаві та корисні заходи відбудуться в Одесі у п'ятницю 27 травня та в останні вихідні цієї весни.

КОНЦЕРТ "ОДА НЕЗЛАМНОСТІ"

Одеський Римсько-Католицький кафедральний собор.Одеський Римсько-Католицький кафедральний собор. Фото: Mary Romashkina

27 травня в Одеському Римсько-Католицькому Кафедральному Соборі Успіння Пресвятої Діви Марії відбудеться Благодійний концерт "Ода незламності" Національного Одеського філармонічного оркестру (художній керівник та головний диригент – народний артист України Хобарт Ерл). На глядачів чекає яскрава програма, що складається з хітів вітчизняної та зарубіжної музики. Початок заходу о 13.00. Вхід вільний.

МУЗИЧНИЙ ВЕЧІР "ДОРОГА ДОДОМУ"

Ерік Акопян.Ерік Акопян. Фото: facebook.com/erik.akopyan.925

Ще одним п'ятничним заходом стане концерт "Дорога додому", який відбудеться у коворкінг-кав'ярні "Какао+" о 18:30. Протягом вечора Ерік Акопян виконає кавер-версії відомих композицій та презентує свої авторські пісні. Забронювати місця можна за телефоном +38 063 20 63 533 (Ліза). Також зв'язатися з організатором можна в директі на офіційній сторінці закладу в Instagram. За умови бронювання вхід на концерт вільний.

ПІШИЙ КВЕСТ ЗА МОТИВАМИ "ГАРРІ ПОТТЕРА"

Герої фільмів про Гаррі Поттера.Герої фільмів про Гаррі Поттера. Фото: itc.ua

У суботу, 28 травня, в Одесі відбудеться піший квест за мотивами фільмів про Гаррі Поттера. Змагання стартує біля входу до головного корпусу ОНУ на вулиці Дворянській. Усіх учасників поділять на команди від двох до восьми людей. Під час проходження квесту дітям та дорослим належить розгадати загадки, знайти агентів та секретні коди, а також пройти близько чотирьох кілометрів. Переможці отримають призи від партнерів. Для того, щоб взяти участь, потрібно зареєструватися за посиланням. Оплата гри (150 гривень внеску) відбувається на старті. Для участі потрібен вихід в інтернет, ручка та блокнот.

ЕКСКУРСІЯ "СКАРБИ ФРАНЦУЗЬКОГО БУЛЬВАРУ"

Мавританська арка на Французькому бульварі.Мавританська арка на Французькому бульварі. Фото: facebook.com/violettaodessaguide

Наприкінці травня, коли на вулиці вже тепло, саме час прогулятися чи не найаристократичнішою вулицею Одеси – Французьким бульваром. Якщо ж не хочеться робити прогулянку поодинці або є бажання не тільки поблукати містом, але й дізнатися про щось нове, то варто відвідати екскурсію "Скарби Французького бульвару", яка відбудеться вже цієї суботи, 28 травня. Протягом двох з половиною годин учасникам екскурсії розкажуть про історію створення Французького бульвару, про відомих людей та історії кохання, пов'язані з цією вулицею, а також про фільми, які там знімалися. Екскурсія стартує біля Мавританської арки об 11:00. Фіксованої ціни немає. Оплата на розсуд відвідувачів.

КОНЦЕРТ СОЛІСТІВ ОДЕСЬКОЇ ОПЕРИ

Одеський оперний театр.Одеський оперний театр. Фото: ru-travels.livejournal.com

28 травня о 16.00 у Всесвітньому клубі одеситів у рамках циклу благодійних концертів "З любов'ю до України" відбудеться концерт солістів Одеської Опери "Многоголосся рідної землі". У концерті візьмуть участь солісти Опери та Камерний ансамбль солістів оркестру. У програмі прозвучать твори українських та зарубіжних композиторів. Усю суму благодійних внесків спрямують на потреби територіальної оборони Одеси.

КОНЦЕРТ "КЛАСИКА НА БАЛКОНІ"

Концерт струнного квартету.Концерт струнного квартету. Фото ілюстративне: depositphotos.com

29 травня в районі одеського ринку "Книжка" відбудеться перший захід із циклу "Класика на балконі". Безкоштовні концерти класичної музики просто неба вирішив спільно з Національним Філармонічним Оркестром проводити для одеситів джаз-клуб "Перон #7". Вже цієї неділі на балконах джаз-клубу прозвучить музика Моцарта, Вівальді, Шуберта, Генделя, Баха, Сен-Санса, Бюккеріні, Офенбаха та інших відомих композиторів у виконанні струнного квартету. Початок заходу о 14.00.

ГРА ДЛЯ КІНОМАНІВ

У кінотеатрі.У кінотеатрі. Фото ілюстративне: depositphotos.com

У неділю о 16:00 у Unit Cafe відбудеться захоплюючий квіз для любителів кіно. Гра буде повністю присвячена кіноіндустрії, а всі питання – так чи інакше пов'язані з різними фільмами, мультфільмами і навіть серіалами. Переможці інтелектуального змагання отримають пам'ятні призи. Вартість участі у квізі – 150 гривень.

Нагадаємо, 28 травня об 11:00 в Одеському зоопарку можна буде перевірити стан свого здоров'я: безкоштовно отримати консультацію сімейного лікаря та первинну діагностику, зробити ЕКГ, виміряти тиск та рівень сатурації. Також зоопарк запрошує малечу на святкову програму на честь Дня захисту дітей. 1 червня юні відвідувачі зможуть пограти з аніматорами, взяти участь у майстер-клас з оригамі, подивитися виставу "Клубок казок" та побачити показову годівлю тварин.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах