Останній джаз на балконі та Хелловін: куди піти в Одесі на вихідних

Останній джаз на балконі та Хелловін: куди піти в Одесі на вихідні.

Останній джаз на балконі та Хелловін: куди піти в Одесі на вихідні. Фото: facebook.com/igor.belov.7587

Дозвілля та їжа
28 жовтня 2022 14:47

Якщо ви досі не вирішили, як провести вихідні на цьому тижні, то саме час ознайомитися з афішами заходів, які пройдуть у нашому місті.

Vgorode дізнався, куди можна буде піти в Одесі 29 та 30 жовтня.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Кіно в музеї до Хеллоуїна

Хелловін.Хелловін. Фото: feature

Показ буде присвячений жахам, містиці та всякій подібній всячині для любителів хорору та чорного гумору. Це короткометражні фільми із різних міст України. Серед них навіть прем'єра анімаційної стрічки. Програма: Undark – режисер Устін Данчук, День вчителя – режисер Олексій Пасічник, Жінка з червоним шарфом – режисер Устин Данчук, The Peeper – режисер Сергій Пудич, Фрікадельки – режисер Євгенія Регент, Sarracenia – режисер Артур Ароян, Нора – режисер Олег Соколовський, Захід сонця одного серця – режисер Устин Данчук, Тутешня – режисер Олена Таскаліна, The Cervidae – режисер Андрій Заєць, Жах, яке Щастя – режисери Олена Кутінова та Артур Садовніков.

Де: Музей Західного та Східного мистецтва, вхід з боку Грецької, 16
Коли:
29 жовтня о 18:00
Почім:
100 гривень

Концерт органної музики

Оперний театр.Оперний театр. Фото: facebook.com/OdesaOperaBallet

Півтори години у вишуканому залі Одеської опери звучатиме орган та голоси провідних солістів опери та оркестру.

Перше відділення концертної програми подарує зустріч із шедеврами світової класики, а у другому – у магічному обрамленні музики органу звучатиме українська класика та народний мелос.

Де: Оперний театр, провулок Чайковського, 1
Коли : 29 жовтня о 16:00
: 100-400 гривень

Відкриття виставки "Чорноморський щоденник – 2022"

дельфіни.дельфіни. Фото: renteto.com

Бажаєте побачити, як бачать морських мешканців українські діти? У вересні цього року проект ЄС-ПРООН "Європейський Союз для удосконалення екологічного моніторингу Чорного моря" (EU4EMBLAS) спільно з художнім простором "Діалоги" започаткували незвичайну школу, що об'єднує мистецтво та науку, для дітей ВПО.

Протягом шести тижнів морські вчені робили спеціальні презентації для дітей, а професійні художники допомагали їм створювати свої шедеври у незвичайних техніках графіки, асамбляжу та колажу. у результаті створили 38 портретів морських мешканців. Цього дня буде урочисте відкриття виставки всіх творів дітей, нагородження учасників, а також презентація пам'ятної книги з усіма роботами та історіями до неї.

Де: галерея "Діалоги", Соборна, 2
Коли:
29 жовтня о 14:00
Безкоштовно

Останній джаз на балконі

Джаз на балконі.Джаз на балконі. Фото: facebook.com/7perron

Це буде завершальний концерт проекту "Джаз на балконі". Виступить фуллбенд проекту "Блюз по-одеськи": октет Ярослава Трофімова із програмою улюблених пісень дитинства українською мовою.

За традицією виручені кошти будуть спрямовані на технічне забезпечення протиповітряної оборони міста.

Де: під балконами джаз-клубу "Перон 7", Олександрівський проспект, 17
Коли : 29 жовтня о 14:00
Почім : безкоштовно

Вистава "Сто ієн за послугу"

Вистава Вистава

У Ляльковому театрі покажуть спектакль для дорослих режисера та заслуженого артиста України Геннадія Скарги.

Головні герої – він і вона, збиральні образи жінки та чоловіка. Вони намагаються знайти спільні точки дотику, але все одно не чують один одного.

Вистава поставлена ​​в жанрі психологічної клоунади з елементами пародії на театр Кабукі. Постановка наповнена містикою та комедійно-трагічними ситуаціями.

Де: Театр ляльок, Пастера, 15
Коли: 29 жовтня о 18:00
Почім : 150 гривень. Для сімей вимушених переселенців та дітей з особливостями розвитку вхід вільний

Зустріч із письменницею Олею Русиною

Абрикоси зацвітають уночі.Абрикоси зацвітають уночі. Фото: readme.com.ua

Книга Русиної під назвою "Абрикоси зацвітають вночі" побачила світ нещодавно. У ній представлена ​​історія хлопчика Устима, який мешкає під час війни в одному з містечок неподалік лінії фронту. Тому на зустрічі говоритимуть про нову реальність, у якій дорослішають діти України, про собак та безпілотників, що зацвітають вночі абрикоси, мрії, плани та літературу.

Оля Русіна – письменниця, журналістка, перекладачка. Народилася та живе у Києві. Автор книг для дітей "Сестричка", "Сімейка Майї", "34 сонячні дні та один похмурий". Закінчила бакалаврат з полоністики в КНУ імені Шевченка та бакалаврат з журналістики в Ягеллонському університеті в Кракові. Першу повість "Сестричка" написала у 15 років. Книга була номінована на премію "Книгу року ВВС-2012" та отримала нагороду "Дитячий вибір" на Міжнародному літературному фестивалі у Львові. Працює редактором та кореспондентом для українського тижневика у Варшаві "Наше Слово", журналісткою на "Громадському радіо", перекладає з польської мови.

Де: Книгарня Старого Лева, Катерининська, 2
Коли : 29 жовтня о 12:00
Вхід вільний

Екскурсія до планетарію "Невидимий Всесвіт. Нові відкриття"

ОбсерваторіяОбсерваторія Фото: Олександра Дедюліна


У програмі: екскурсія астрономічною обсерваторією та космічними експонатами, авторська лекція від голови Одеського астрономічного товариства та старшого наукового співробітника Михайла Рябова, подорож зоряним небом на куполі планетарію та перегляд 3d фільмів (показ веде кандидат фізико-матема) також екскурсія старовинним телескопом Кука (екскурсію веде науковий співробітник Володимир Комендант).

Крім того, відвідувачі зможуть побачити, як проходило Сонячне затемнення 25 жовтня.

Де : Одеська обсерваторія, Маразліївська, 1в (парк Шевченка)
Коли : 29 жовтня о 16:00 та 18:00
Почім: 100 гривень, діти до десяти років 50 гривень. Для відвідування заходу потрібен попередній запис телефоном
(098) 328-70-11 (Вайбер)

Творча зустріч із керівником Національного антарктичного наукового центру Євгеном Диким

Чорне море.Чорне море. Фото: myod.info

На честь Міжнародного дня Чорного моря відбудеться зустріч із керівником Національного антарктичного наукового центру Євгеном Диким. На зустрічі морські біологи Євген Дикий та Марія Павловська розкажуть про останні результати досліджень стану Чорного моря. Нові морські види та підняття рівня сірководню, дивні жителі дна Чорного моря, чого чекати від змін клімату, і як війна вплинула на наше улюблене Чорне море.

Де: Всесвітній клуб одеситів, Маразліївська, 7
Коли: 29 жовтня о 17:00
Почім: благодійний внесок – за бажанням

Показ найкращих українських короткометражок

Показ найкращих українських короткометражок.Показ найкращих українських короткометражок. Фото: cinema.in.ua

"Українська Нова Хвиля" – щорічний кіноальманах Довженка-Центру, який представить у національному прокаті найкращі короткометражні кінороботи молодих українських режисерів. Нинішня добірка – це щемливі історії про дорослішання, відносини, пошуки себе і реальність, що змінюється на наших очах. Це історії про тут і зараз, або про минуле, в якому легко знайти паралелі зі сьогоденням. Це історії про настрої та тенденції, а іноді тривожні передчуття в українському суспільстві та кіно 2021-2022 років.

В альманах цього року увійшли наступні короткометражні стрічки: "Глибока вода" режисера Ганни Дудко, анімаційний ігровий фільм "Потерпи трошки" режисера Любові Гончаренко, ігровий фільм "20-11-7.mp4", режисера Аліни Панасенко, "Тигр блукає поруч" Анастасії Фалілєєвої, анімаційний ігровий фільм "Татусі кросівки" режисера Ольги Журба, документальний фільм "Земля крутиться" режисера Олени Кириченко, ігровий фільм "Нетерпимість" режисера Станіслава Бітюцького, документальний фільм "Світ та спокій" режисерів Миро Кріоло.

Де: кав'ярня Salute, провулок Віце-Адмірала Жукова, 3/7
Коли: 29 жовтня о 19:00
Почім: 120 гривень, купити квиток заздалегідь

Лекція про Хелловін

Хелловін.Хелловін. Фото: iStock/Global Images Ukraine

Це буде лекція про історію цього містичного свята.

Старша наукова співробітниця музею Анастасія Фролкова розповість про старовинні звичаї кельтів, греків та слов'ян, про те, коли з'явився Хелловін, коли він став набирати популярності і як його відзначали та чи варто святкувати його сьогодні.

Де: Музей Західного та Східного мистецтва, Пушкінська, 9
Коли : 30 жовтня о 12:00
Почем : 100 гривень (дитина+дорослий). Для вимушених переселенців вхід вільний за попередньою реєстрацією

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах