"Запорожець за Дунаєм" та прогулянка за лаштунки Оперного: куди піти в Одесі у п'ятницю та на вихідних

"Запорожець за Дунаєм" та прогулянка за лаштунки Оперного: куди піти в Одесі у п'ятницю та у вихідні.

"Запорожець за Дунаєм" та прогулянка за лаштунки Оперного: куди піти в Одесі у п'ятницю та у вихідні. Фото: dumskaya.net

Дозвілля та їжа
17 червня 2022 07:48

Незважаючи на воєнний стан, культурна сфера в Одесі продовжує жити та розвиватися. Вже цього тижня у місті знову запрацюють деякі театри, а отже, якщо ситуація в регіоні буде спокійною, нудьгувати та сидіти вдома у вихідні дні одеситам точно не доведеться.

Vgorode дізнався, які захоплюючі заходи відбудуться в Одесі у найближчі п'ятницю, суботу та неділю.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

КОНЦЕРТ "ОПЕРА ГАЛА"

Сцена Одеського оперного театру.Сцена Одеського оперного театру. Фото: weatlas.com

17 червня о 18:00 артисти Одеського Оперного театру представлять глядачам яскраві арії, дуети та хорові номери з відомих оперних вистав українських та зарубіжних композиторів. Керувати солістами, хором та оркестром будуть головний диригент В'ячеслав Чорнухо-Волич, заслужений артист України Ігор Чернецький та Володимир Врублевський, який у цей важливий день уперше виступить за диригентським пультом як диригент Одеської Опери. За словами організаторів заходу, концерт "Опера Гала" – це насамперед присвята ЗСУ, завдяки яким українські музи не замовкають ані на мить. Квитки вартістю від 100 до 400 гривень можна придбати на сайті театру.

КОНЦЕРТ "ОДА НЕЗЛАМНОСТІ"

Концерт "Ода незламності".Концерт "Ода незламності". Фото: dumskaya.net

Одеська філармонія поки що закрита для відвідувачів, проте Національний Одеський філармонічний оркестр продовжує радувати глядачів безкоштовними благодійними заходами. Так, за доброю п'ятничною традицією 17 червня в Одеському Римсько-Католицькому Кафедральному Соборі Успіння Пресвятої Діви Марії відбудеться черговий благодійний концерт "Ода незламності". На глядачів чекає яскрава програма, що складається з хітів вітчизняної та зарубіжної музики. Початок заходу о 13.00. Вхід вільний.

БЛАГОДІЙНИЙ КОНЦЕРТ "МОЄ БЕЗСМЕРТЯ – КОХАННЯ..."

На концерті "Моє безсмертя – кохання..." виступить та презентує авторську книгу Олексій Семенищев.На концерті "Моє безсмертя – кохання..." виступить та презентує авторську книгу Олексій Семенищев. Фото ілюстративне: odessitclub

18 червня о 14:00 у Всесвітньому клубі одеситів відбудеться черговий благодійний захід. Для глядачів прозвучать пісні та вірші з фільму "Моє безсмертя – кохання...", одним із творців якого є Олексій Семенищев. Вірші поетів ХХ століття та сучасних одеських авторів знайдуть нове звучання у виконанні Олени Куклової та Людмили Шарги, а Олексій Семенищев (гітара), Валерій Черніс (баян), Георгій Соколов (скрипка) та Людмила Третяк (сопрано) усіма улюблені одеські і не тільки пісні. Також у рамках благодійного концерту Олексій Семенищев представить свою книгу "Десять історій".

Вхід на захід є вільним, проте по можливості можна внести благодійний внесок для ЗСУ. Усі зібрані кошти Всесвітній клуб одеситів спрямовує на придбання бронежилетів та інші потреби бійців територіальної оборони Одеси.

КОНЦЕРТ "НАША СИЛА – НАША ПІСНЯ"

У Музкомедії відбудеться концерт "Наша сила — наша пісня".У Музкомедії відбудеться концерт "Наша сила — наша пісня". Фото: pravlife.org

18 червня о 16:00 Одеський академічний театр музичної комедії імені Михайла Водяного відновлює роботу та запрошує глядачів на концерт "Наша сила – наша пісня" за участю солістів та артистів хору, балету та оркестру. Вартість квитків від 50 до 200 гривень. Придбати квитки можна у касі театру, яка з 14 червня працює щодня з 12:00 до 17:00. На випадок повітряної тривоги для глядачів є місця у захисних укриттях.

ОПЕРА "ЗАПОРОЖЕЦЬ ЗА ДУНАЄМ"

Опера "Запорожець за Дунаєм".Опера "Запорожець за Дунаєм". Фото ілюстративне: operahouse.od.ua

У суботу, 18 червня о 16:00, в Одеській опері відбудеться класичний спектакль "Запорожець за Дунаєм" за мотивами опери українського композитора Семена Гулака-Артемовського. В основі сюжету реальні факти з історії українського народу. Після знищення Запорізької Січі частина козаків перебралася за Дунай (тоді ці території належали Туреччині) і заснували там Задунайську Січ. Турки ставилися до козаків дружелюбно, оскільки мали намір використати їхню військову силу проти Росії. Проте, під час турецької війни багато козаків перебралися в Україну. Показово, що основою вистави стали українські народні пісні та танці, а вокальні партії поєднуються з розмовними діалогами. Вартість квитків від 100 до 400 гривень. Тривалість вистави з антрактом – дві години 20 хвилин.

ПРОГУЛКА ЗА ЛАШТУНКИ ОПЕРНОГО

Прогулянка за лаштунки Оперного театру.Прогулянка за лаштунки Оперного театру. Фото ілюстративне: excurs.od.ua

19 червня одесити та гості нашого міста зможуть побачити зворотний бік театрального життя. Протягом півтори години, з 14:00 до 15:30, учасники екскурсії зможуть зазирнути за завісу, дізнатися, скільки поверхів у сцени, побачити пульт управління режисера, пройти лабіринтами коридорів, відвідати сховище декорацій та костюмів, а також дізнатися багато цікавого про освітлення, опалення та системи вентиляції театру. Дорослий білет коштує 349 гривень. Також, вирушаючи на екскурсію, потрібно взяти з собою маску та сертифікат про вакцинацію. Докладніше про захід можна дізнатися за телефоном: +38 063 16 32 009 (Валентина).

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах