Наступного року в Одесі можуть піднятися тарифи на воду: скільки платитимемо

Наступного року в Одесі можуть піднятися тарифи на воду: скільки платитимемо.

Наступного року в Одесі можуть піднятися тарифи на воду: скільки платитимемо. Фото: kaboompics.com

Комуналка
26 грудня 2022 13:01

У 2023 році в Одесі можуть піднятися тарифи на водопостачання та водовідведення. На даний момент це лише проект постанови Нацкомісії, яка здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг, який ще мають розглянути та схвалити на засіданні 27 грудня.

Так, тарифи на воду на Одещині можуть підняти з 7,91 гривень до 21,94 з 1 січня та до 23,86 з липня. Тариф на водовідведення – з 17,24 та зросте до 20,28, а потім до 22,78.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Водночас тарифи залишаться незмінними лише у Харківській, Миколаївській та Херсонській областях, які сильно постраждали під час бойових дій.

Зазначимо, що тариф "Інфоксводоканалу" не найвищий в Україні. Лідером наразі є комунальне підприємство "Павлоградське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства" Павлоградської міської ради, де має сплачувати 75,588 гривень за кубометр. А найменше за воду сплачуватимуть споживачі комунального підприємства "Луцькводоканал" – 33,396 гривень за кубометр.

Нагадаємо, що з 1 січня 2023 року український уряд планує підвищити ціну електроенергії для бізнесу. Зросте також вартість диспетчерських послуг. Загалом подорожчання становитиме 107% по відношенню до нинішніх показників.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах