Через загрозу ракетного удару в Одесі сьогодні діють екстрені відключення світла: транспорт зупинився

Через загрозу ракетного удару в Одесі сьогодні діють екстрені відключення світла: транспорт зупинився.

Через загрозу ракетного удару в Одесі сьогодні діють екстрені відключення світла: транспорт зупинився. Фото: slovoidilo.ua

Комуналка
26 сiчня 2023 07:59

У четвер, 26 січня, в Одесі через загрозу ракетної атаки діють екстрені відключення світла. Це означає, що раніше опубліковані графіки не діють. Електротранспорт пішов у ДЕПО. Про це повідомили у пресслужбі "ДТЕК Одеські електромережі".

З 00:00 до 07:00 ліміт 434,55 МВт, з 7:00 до 24:00 – 600,11 МВт. В електрокомпанії кажуть, що світло буде лише у гарантований годинник білої зони.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Енергетики спочатку виділили ліміти сьогодні: вдень 601 МВт, вночі 441 МВт. Вони дозволяли застосувати на Одещині графіки стабілізаційних відключень із 7:00 до 24:00. Вимикати світло при цьому мали 3/6 – три години зі світлом, і шість годин – без. Однак зараз світло вимкнули світло через ризик можливого ракетного удару.

Зазначимо, що на Одещині через низькі ліміти споживання населенню та бізнесу було доступно лише 15% електроенергії. Встановлені "Укренерго" ліміти покривають лише 48% усіх потреб Одеської області. Тому люди у регіоні мають світло близько 6 годин на добу. Решта електрики потрібна для роботи критичної інфраструктури та важливих промислових підприємств. За формування лімітів кожної області відповідає національна енергетична компанія "Укренерго", що контролює доцільність цих підрахунків для кожної області – Міністерство енергетики. Завданням ДПЕК "Одеські електромережі" є дотримання наданих лімітів для збереження роботи енергосистеми за умов постійного дефіциту.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах