Вже 156: за останню добу "Пункти незламності" Одеси відвідали 4020 осіб

Вже 156: за останню добу "Пункти незламності" Одеси відвідали 4020 людей.

Вже 156: за останню добу "Пункти незламності" Одеси відвідали 4020 людей. Фото: facebook.com/DSNSODE

Комуналка
06 лютого 2023 13:46

Станом на ранок 6 лютого 2023 року в Одесі працює 156 Пунктів незламності комунальної форми власності. Про це повідомляє пресслужба міськради.

ДСНС розгорнули намети Пунктів незламності на вулиці Балківській, 143 та вулиці Генерала Петрова, 42. Також працює Пункт на залізничному вокзалі. Всі інші пункти працюють відповідно до графіка роботи.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Адреси всіх пунктів можна знайти на онлайн-карті, яка постійно доповнюється фото та детальною інформацією. До ініціативи приєднується дедалі більше магазинів, ресторанів та торгових точок.

Нагадаємо, що 4 лютого 2023 року на Одещині сталася друга за добу технологічна аварія на одній із високовольтних підстанцій НЕК Укренерго, неодноразово пошкодженої внаслідок російських атак. Вся Одеса та частина Одеського району залишились без електрики. У місті залишалося без світла майже 500 тисяч абонентів.

На позачерговому засіданні Уряду Прем'єр-міністр країни Денис Шмигаль доручив створити цілодобовий урядовий штаб на чолі з Міністром енергетики за участю в. о. Міністра внутрішніх справ, голів ДСНС та ОДА, керівника "Укренерго", представників Мінінфраструктури та інших міністерств та відомств з метою ліквідації наслідків аварії.

Ситуація була складною, масштаб аварії суттєвий, швидко відновити енергоживлення, зокрема критичної інфраструктури, було неможливо.

Прем'єр-міністр доручив протягом доби завезти до Одеси всі потужні генератори, які є у Міністерства енергетики.

Ситуація в Одеському регіоні склалася вкрай складна, але НЕК Укренерго разом із мерією, ОВ та іншими структурами одразу почали працювати над відновленням енергопостачання. Ремонтні бригади Укренерго та обленерго цілодобово працюють для усунення наслідків та відновлення енергоживлення.

Пізніше міністр енергетики Герман Галущенко повідомив, що в Одесі запитали електрикою всю критичну інфраструктуру. Міністр також зазначив, що до Одеси вже їде 31 потужний генератор.

"Вся країна об'єднала зусилля, щоб допомогти оперативно повернути світло до Одеси", - наголосив Галущенко. Усі варіанти альтернативного автономного живлення, такі як газотурбінні установки або плавучі електростанції, - реальні, але це варіанти, реалізація яких триватиме тривалий час.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах