Як відключатимуть світло в Одесі 2 березня

Як вимикатимуть світло в Одесі 2 березня.

Як вимикатимуть світло в Одесі 2 березня. Фото: facebook.com/dtekoem

Комуналка
01 березня 2023 22:05

На четвер, 2 березня, "Укренерго" не надавав обмежень споживання електроенергії. Це дозволяє не відключати світло в Одеській області. Проте внаслідок пошкодження мереж "Укренерго" у деяких енерговузлах можливі відключення за графіком, якщо зростатиме споживання електроенергії. Про це повідомили у пресслужбі ДПЕК.

Перевірити інформацію про поточні відключення та ознайомитися з графіками вимкнень можна тут.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Як повідомила керівник департаменту правового забезпечення "ДТЕК Одеські електромережі" Ольга Ієвлєва, станом на 1 березня всі мешканці Одеси та Одеського регіону зі світлом. 27 лютого сталася аварія на високовольтній мережі, внаслідок чого мешканці Одеси та Одеського району залишилися без електроенергії. Поки енергетики НЕК "Укренерго" усували аварію у своїх мережах, енергетики ДТЕК за кілька годин забезпечили електрикою критичну інфраструктуру, а до кінця доби світло було у будинках усіх побутових споживачів Одеської області. Наразі роботи ще продовжуються, тому можуть бути невеликі обмеження. Якщо компанія буде змушена застосовувати графіки погодинних відключень, клієнтам повідомлять про це заздалегідь.

Відео: facebook.com/dtekoem

Також Ольга Ієвлєва пояснила, чому на високовольтному обладнанні так часто трапляються аварії.

"Ворог оголосив нам енергетичну війну: він навмисне б'є ракетами по наших енергетичних об'єктах. Багато об'єктів пошкоджено або зруйновано. Для того, щоб відновити енергетичну систему країни до довоєнного стану, потрібно багато зусиль, ресурсів та обладнання. Зараз наша енергетична система нагадує пораненого пацієнта після операції. Найменша перенапруга – і у нас трапляються аварії, але незважаючи ні на що енергетики роблять все можливе і неможливе для того, щоб щоразу повертати до будинків наших споживачів світло", – сказала представниця ДТЕК.

Нагадаємо, на середу, 1 березня, НЕК "Укренерго" також не надавав обмежень споживання електроенергії, проте енергетики попереджали, що у разі пошкодження електромереж світло відключатимуть за графіком.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах