Яка ситуація зі світлом в Одесі та області 11 березня

Яка ситуація зі світлом в Одесі та області 11 березня.

Яка ситуація зі світлом в Одесі та області 11 березня. Фото ілюстративне: istockphoto.com

Комуналка
11 березня 2023 08:35

У суботу, 11 березня, в Одеській області діятимуть графіки стабілізаційних (погодинних) відключень. Про це повідомили у пресслужбі "ДТЕК Одеські електромережі".

Перевірити інформацію щодо поточних відключень та ознайомитися з графіком можна тут.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Як повідомила керівниця департаменту із правового забезпечення Ольга Ієвлєва, після чергового ворожого ракетного обстрілу на Одещині знову постраждали енергооб'єкти. Через це вночі 9 березня частину Одеської області було знеструмлено.

Відео: facebook.com/dtekoem

Наразі енергетики ДТЕК та НЕК "Укренерго" ліквідують наслідки аварії. Доти, доки триватимуть ремонтні роботи, на Одещині діятимуть графіки стабілізаційних (погодинних) відключень.

Також представниця ДТЕК пояснила, у чому полягає різниця між стабілізаційними та екстреними відключеннями.

"Екстренні відключення, як правило, застосовуються тоді, коли є загроза ракетного удару або внаслідок ракетного удару обладнання вже дуже пошкоджене. Стабілізаційні відключення застосовуються тоді, коли є дефіцит потужності в енергетичній системі України, але він прогнозований і компанія має можливість розподіляти енергетичну енергію між клієнтами відповідно до графіків погодинних відключень", – сказала Ольга Ієвлєва.

Раніше речник Одеської ОВА Сергій Братчук повідомляв, що для того, аби повністю відремонтувати високовольтні мережі, які постраждали від обстрілу, одеським енергетикам знадобиться кілька днів.

Вранці 10 березня ДТЕК завершила ремонтні роботи на високовольтному обладнанні, яке живить Одеський район, зокрема Одесу. Енергетики працювали всю ніч, щоб якнайшвидше відновити електропостачання.

Вдень 10 березня енергетики проводили планові роботи з реконструкції високовольтної підстанції у Суворовському районі, через що мешканці цієї частини міста деякий час були без світла.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах