Отримай відповідь: як перейти на побутовий тариф електроенергії у проблемних будинках в Одесі

Отримай відповідь: як перейти на побутовий тариф електроенергії у проблемних будинках в Одесі.

Отримай відповідь: як перейти на побутовий тариф електроенергії у проблемних будинках в Одесі. Фото: pixabay.com

Комуналка
26 травня 2023 08:21

Мешканцям проблемних багатоквартирних будинків в Одесі розповіли, як перейти на тариф для населення. Насамперед це стосується будівель з невиконаними умовами законодавства про приєднання до електромереж. Про це повідомляє ДПЕК "Одеські електромережі".

За останні чотири роки вже вдалось врегулювати питання для 28 житлових комплексів. Варіанти вирішення проблеми є і для кожного ЖК індивідуально обговорюється оптимальний спосіб виконання умов згідно із законодавством для переходу на тариф для населення.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Три шляхи врегулювання наступних ситуацій:

1. Замовник або ОСББ/УК повинні виконати технічні умови, щоб отримати підключення за постійною схемою живлення та отримувати безперебійне електропостачання;

2. Замовник або ОСББ/УК може скористатися тимчасовим порядком приєднання гарантованою постановою НКРЕКУ №352 – дозволяє за спрощеною процедурою отримати приєднання до електромереж;

3. Забудовник, ОСББ або інша уповноважена організація, що представляє мешканців будинку, може укласти тимчасовий договір про надання послуги з розподілу електричної енергії відповідно до Постанови НКРЕКУ №1340, яка дозволяє користуватися побутовим тарифом. Однак він діє тільки на період воєнного стану та рік після його закінчення. Якщо не виконати технічних умов – договори з мешканцями будинку будуть знову розірвані.

Для вирішення всіх проблемних питань ОСББ або керуючі компанії повинні звертатися безпосередньо до компанії з офіційним листом електронною поштою kanc-ooe@dtek.com. У ДТЕК обіцяють, що нададуть зворотний зв'язок щодо подальших дій, за потреби організують зустріч із відповідальними співробітниками.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах