Яка ситуація в Одесі та області вранці 12 вересня і що в Чорному морі

Яка ситуація в Одесі та області вранці 12 вересня і що у Чорному морі.

Яка ситуація в Одесі та області вранці 12 вересня і що у Чорному морі. Фото: informator.ua

Комуналка
12 вересня 2023 07:58

Ніч з 11 на 12 вересня в Одесі та Одеській області пройшла без сигналів повітряної тривоги та без обстрілів.

Як повідомляли Сили оборони півдня України, станом на 11 вересня у Чорному морі виявили дев'ять ворожих кораблів, які перебувають у бойовій готовності. Серед них немає жодного носія крилатих ракет типу "Калібр".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

РФ оцінюють надводну обстановку, збирають оперативні дані та продовжують ховатися за цивільним судноплавством. Таку думку висловила в ефірі національного телемарафону керівник Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк.

"Вони знаходяться в умовно безпечному для себе, як вони вважають, районі - на відстані 100 морських миль від контрольованого україною берега, у напрямку південно-східного узбережжя Криму і далі до Новоросійська. Там розгорнуто корабельне угруповання ворога, воно маневрує, оскільки залишатися на одному На місці їм дуже не спокійно. Саме така тактика обрана як одна з протидій морським дронам, про які вони так багато говорять і яких так очікують", – сказала Гуменюк.

Вона додала, що у ОК "Південь" спостерігають активізацію тактичної авіації у напрямку до острова Зміїний.

"Інколи вони скидають керовані авіаційні бомби, спрямовані у напрямку острова, оскільки там зосереджено максимальну кількість транспортних шляхів, у тому числі гуманітарний коридор, який Україна пропонує судам, які заблоковані в портах з початку повномасштабного вторгнення, і вже довели можливість свого функціонування", – пояснила вона, наголосивши, що таким чином Росія намагається "натиснути на судноплавство, щоб ті не відчували довіри до Сил оборони та України в цілому".

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах