Через аварію на електропідстанції два райони Одеси залишилися без світла та води (оновлено)

Через аварію на електропідстанції два райони Одеси залишилися без світла та води.

Через аварію на електропідстанції два райони Одеси залишилися без світла та води. Фото ілюстративне: unn.com.ua

Комуналка
31 березня 12:50

У неділю, 31 березня об 11:40 сталося аварійне відключення обладнання на одній із високовольтних підстанцій. У зв'язку з цим без світла залишилися жителі Хаджибейського та Київського районів, а також частина Одеського району області. 

Про це повідомили у пресслужбі ДТЕК.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Енергетики зазначають, що ремонтні роботи тривають. Там, де це можливо, перезаживлять на резерв об'єкти критичної інфраструктури та домівки. Орієнтовно, світло повернуть усім абонентам протягом кількох годин.

У пресслужбі філії "Інфоксводоканал" о 12:09 повідомили, що через аварію на підстанції знеструмлено деякі об'єкти "Інфоксводоканалу" та резервні вводи до них. Через це без водопостачання залишилися споживачі Київського та Хаджибейського районів, а у Приморському районі можливе зниження тиску.

Станом на 12:24 електроживлення та роботу об'єктів "Інфоксводоканалу" відновили. Наразі повертають водопостачання в будинки. Триває заповнення системи водою.

"В найближчі годину-дві вода з'явиться у ваших домівках. Якщо будівля багатоповерхова та має власну підкачувальну станцію, звертайте увагу на наявність електроенергії на ній або звертайтеся до її балансоутримувача", – йдеться у повідомленні філії "Інфоксводоканал".

ОНОВЛЕНО: Станом на 13.00 електропостачання повністю відновили. Обмежень щодо споживання електроенергії немає в жодному з регіонів, які постраждали від обстрілу. Проте у вечірній час у години максимуму споживання можуть запровадити обмеження для побутових споживачів в Одеській та Харківській областях та для промислових споживачів у Кривому Розі.  

Нагадаємо, після нічного обстрілу Одещини 31 березня без світла залишилися 170 тисяч будинків, однак енергетикам вдалося швидко ліквідувати наслідки ворожої атаки та повернути споживачам електропостачання. В Одесі наразі діють аварійні відключення електроенергії та не курсує електротранспорт.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах