Як відключатимуть світло в Одесі та області 6 лютого

Як відключатимуть світло в Одесі та області 6 лютого.

Як відключатимуть світло в Одесі та області 6 лютого. Фото: freepik.com

Комуналка
06 лютого 2023 00:35

У понеділок, 6 лютого, в Одесі діятимуть екстрені відключення світла. Це означає, що раніше опубліковані графіки поки не працюють. Про це повідомили у пресслужбі "ДТЕК Одеські електромережі".

Перевірити інформацію щодо поточних вимкнень можна тут.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

5 лютого ДТЕК передав Одесі 15 потужних генераторів для критичної інфраструктури. Це дозволить розвантажити електричну мережу.

Вивільненої потужності вистачить, щоб забезпечувати світлом побутових споживачів в Одесі та Одеському районі кожні дві години через вісім годин без світла. Поки що це той максимум, яким може забезпечити все наявне та справне енергетичне обладнання регіону.

У пресслужбі КП "Одесміськелектротранс" повідомили, що у понеділок, 6 лютого, міський електротранспорт в Одесі курсувати не буде. Через проблеми з електропостачанням трамваї та тролейбуси залишаться у депо.

На брифінгу голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький пообіцяв, що об'єкт електропостачання, який дозволить повернутись до звичайних графіків відключення світла, відремонтують до кінця тижня. Крім ремонту, також продовжується робота з підключення критичної інфраструктури до генераторів. У міру такого підключення графік пом'якшуватиметься, тобто замість двох годин зі світлом і дванадцяти годин без електроенергії буде дві години з електрикою і десять або вісім годин без неї.

Як повідомив начальник Одеської ОВА Максим Марченко, станом на 14:00 5 лютого, без світла залишалося майже 300 тисяч абонентів Одеси та Одеського району. Від ДСНС наш регіон отримав 39 генераторів, які зібрали з усієї країни. До того ж влада розглядає варіант автономного функціонування за допомогою генераторів будинків, де є така технічна можливість. За словами голови ОВА, на даний момент всі у країні зацікавлені в тому, щоб вдалося на практиці реалізувати живлення нашого міста від суден-електростанцій. При цьому ніхто нам ці кораблі поки що не дає і не обіцяв раніше, хоча деякі джерела декларували протилежне.

У пресслужбі Одеської міської ради попередили батьків, що у понеділок та у вівторок, 6 та 7 лютого, у зв'язку з критичною ситуацією із забезпеченням міста електроенергією у навчальних закладах будуть канікули. Щодо дитячих садків, то в очних дошкільних закладах працюватимуть чергові групи.

Нагадаємо, вранці 4 лютого на одному з ключових об'єктів енергетичної інфраструктури Одеського району сталася аварія, внаслідок чого практично вся Одеса та Одеський район залишилися без світла.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах