Як вимкнуть світло в Одесі та області 1 лютого

Як вимикатимуть світло в Одесі та області 1 лютого.

Як вимикатимуть світло в Одесі та області 1 лютого. фото: slovoidilo.ua

Комуналка
01 лютого 2023 07:48

У середу, 1 лютого, в Одесі діють екстрені відключення світла. Це означає, що раніше опубліковані графіки не діють. Перевірити поточні можна тут. Про це повідомили у пресслужбі "ДТЕК Одеські електромережі".

Ситуація з електрикою в регіоні залишається однією з найнапруженіших в Україні. Удень можуть бути тривалі перерви в електропостачанні для жителів південної та західної частини міста.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Поточна складна ситуація зі світлом пов'язана із руйнуванням двох підстанцій та високовольтної мережі НЕК Укренерго після обстрілу РФ 26 січня. Вони забезпечували передачу електроенергії у центральній та східній частині Одеської області. Роботи з відновлення продовжуються. Тільки після їх завершення можна буде відновити повноцінний розподіл електроенергії мереж ДТЕК Одеські електромережі в усі куточки області.

Енергетики працюють цілодобово для стабілізації ситуації. Бригади чинять підстанції та високовольтну мережу.

Бригади ДПЕК Одеські електромережі усувають численні аварії на устаткуванні, які почастішали через руйнування високовольтних об'єктів. А також перемикають окремі лінії (там де це технічно можливо) на резервні. Все це роблять для того, щоб працювала критична інфраструктура (лікарні, котельні, водоканали тощо). Також це вже дозволило збільшити час увімкнення світла в будинках з однієї-двої години до трьох-чотирьох.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах