Одесити на війні: як професійний кухар став "лицарем" - фото
Головний кухар одного з батальйонів 28-ї бригади одесит Костянтин із позивним "Шеф" розповів про те, як потрапив до армії. Про це повідомили у пресслужбі 28-ї окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового Походу.
Так, одесит "Шеф" присвятив понад 15 років життя мистецтву кулінарії. Працюючи у найкращих ресторанах як рідного міста, Європи, а також у морі, він освоїв безліч видів страв та способів їх приготування. Після повномасштабного вторгнення він вирішив використати свої здібності на благо країни.
Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації
"Умовивши дружину взяти дітей і поїхати за кордон, я спочатку спробував піти до ТРО, але для мене не було місця. Згодом мені запропонували службу в 28-й омбр, на що я відразу погодився і поїхав на співбесіду", – розповів Костянтин.
За словами "Шефа", польова кухня не стала для нього чимось шокуючим. Навіть навпаки, деякі моменти він згадує з посмішкою.
"На одній із позицій моїм робочим місцем був зроблений із дверей стіл і газовий пальник. Хлопці були дуже здивовані, коли я сказав, що мені цього вистачить", - сказав Шеф.
Улюбленою стравою своїх побратимів Костянтин упевнено називає борщ. Найчастіше він готує його загалом на 20-60 людина. Хоча бувають і "розкішні" блюда. "Одного разу хлопці привезли 10 кілограм сиру, після чого я зробив на всіх сирників. Або ж смажив на всіх картоплю. Усього шість годин на кухні провів. Хлопці оцінили, хоч і говорили, що я збожеволів", - жартома додав. "Шеф".
Протягом служби у лавах "лицарів" Костянтин планує ділитися досвідом з молодшими кухарями і особисто робитиме все можливе, щоб зробити польову кухню не гіршою за ресторанну.
"Кухар справді впливає на особовий склад. Де готують смачно – там солдати і щасливіші, і працюють ефективніше. Де кухня гірша – атмосфера відчутно негативніша", – резюмував "Шеф".
У результаті Костянтин радить українцям вкладати у свою працю всю любов і душу, оскільки тільки так воно буде цінним.





Одесити на війні: як професійний кухар став "лицарем" фото
Усі фото: facebook.com/28brigade
Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.