Офіційно: новим головою Одеської ОВА став Олег Кіпер

Офіційно: новим головою Одеської ОВ став Олег Кіпер.

Офіційно: новим головою Одеської ОВ став Олег Кіпер. Фото: novynarnia.com

Люди міста
31 травня 2023 16:09

Олег Кіпер офіційно став головою Одеської обласної державної адміністрації. Відповідний указ підписав президент Володимир Зеленський 30 травня, але його опублікували тільки сьогодні.

Раніше Кабмін погодив кандидата на посаду.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Раніше посаду голови Одеської ОВО обіймав Максим Марченко. Він очолював відомство з 1 березня 2022 року до 15 березня 2023 року.

До призначення на посаду голови Київської міської прокуратури Кіпер був позаштатним радником голови ОПУ Андрія Єрмака.

Олег Кіпер – уродженець Одеської області, родом із села Тимкове. Зробив кар'єру у прокуратурі, до призначення губернатором був головним прокурором Києва.

Він почав працювати в органах прокуратури у 2001 році. Обіймав посади слідчого Котовської міжрайонної прокуратури Одеської області, прокурора відділу прокуратури Одеської області, прокурора відділу Генеральної прокуратури, начальника управління прокуратури Івано-Франківської області, заступника прокурора Івано-Франківської області, заступника начальника управління – начальника відділу Генпрокуратури. 9 червня 2020 року генпрокурор Ірина Венедиктова призначила Кіпера на посаду заступника прокурора Києва.

За часів президента Віктора Януковича був призначений заступником начальника Головного слідчого управління тодішньої Генеральної прокуратури України, тому в 2014 році потрапив до переліку осіб, яким заборонено обіймати державні посади відповідно до закону "Про очищення влади". Однак у 2019 році ліквідований Окружний адміністративний суд міста Києва (ОАСК) визнав рішення про люстрацію безпідставним, а причетність до узурпації влади Януковичем – не встановленою. Кіперу повернули посаду старшого прокурора Головного управління нагляду.

Що не так із новим головою Одеської ОВА?


Як виявилося, Кіпер потрапив у скандал. Його дружина, нібито, має чинний паспорт РФ

За даними журналістів програми " Схеми ", документ Ірини Кіпер досі не анульований і не значиться у переліку недійсних паспортів на сайті МВС РФ. Хоча у лютому цього року Олег Кіпер запевняв, що його дружина вже відмовилася від громадянства РФ через події, пов'язані з повномасштабним вторгненням.

Також він їздив на Новий рік у відпустку за кордон. За його словами, це було пов'язано із "сімейними обставинами".

Крім того, у мережі активно обговорюють його участь у ток-шоу "Говорить Україна", присвячене носам.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах