Знання та розваги: де в Одесі можна безкоштовно навчатися пенсіонерам

Знання та розваги: де в Одесі можна безкоштовно навчатися пенсіонерам.

Знання та розваги: де в Одесі можна безкоштовно навчатися пенсіонерам. Фото: pon.org.ua

Суспільство
22 лютого 13:23

Одеські пенсіонери, як правило, перестають навчатися та відвідувати різні заходи, оскільки на це просто не вистачає грошей. Однак якщо добре пошукати, то в Одесі можна знайти можливості для безкоштовної освіти чи дозвілля людей похилого віку.

Vgorode розібрався, які у нас у місті є розваги для пенсіонерів, за які не треба буде платити.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Гончаренко-центр

Гончаренко-центр на Катерининській.Гончаренко-центр на Катерининській. Фото: goncharenkocentre.com.ua

Гончаренко центри education and culture спрямовані на надання сучасної, якісної та доступної освіти кожному мешканцю України, у тому числі й для пенсіонерів.

Головна мета проекту – надихати та надавати необхідні знання людям будь-якого віку для покращення їхнього майбутнього. Ці освітні простори всім, хто прагне розвитку, хоче побудувати кар'єру, і тих, кому небайдужі історія і культура.

Тут можна займатися такими напрямами:

- йога;
– школа соцмереж;
- уроки фінансової грамотності;
– speaking club для всіх бажаючих;
– музична грамота;
- художня школа;
- юридична підтримка;
– уроки французької чи німецької мов;
- розмовний клуб українською мовою.

Центри працюють на вулиці Катерининській, 27/1, (093) 121-82-79; вулиці Давида Ойстраха, 32, (067) 368 98 68 (навпроти "Колоріто"); вулиці Ріхтера, 2в, (067) 276-18-32. Також працює їхній офіційний сайт.

Університет Третього віку "Протон"

Університет Третього віку Університет Третього віку

В Одесі реалізується програма навчання осіб пенсійного віку. Ви можете сформувати собі індивідуальний план навчання. Пропонують понад 20 напрямків на вибір, за якими можна вибрати три предмети у формі лекцій, одне практичне заняття та одне спортивне або творче заняття. За цією програмою реально вивчати іноземні мови, розвинути свої цифрові навички, займатися творчістю чи спортом. Є окремий курс для тих, хто хоче стати підприємцем.

Навчальний рік розпочинається з 1 жовтня та складається з двох семестрів. Осінній семестр – з 1 жовтня до 24 грудня. Весняний семестр – з 1 лютого до 31 травня. Подробиці можна дізнатися за телефоном (098) 373-87-87, також заклад має свою сторінку в Facebook.

Стати абітурієнтом "Університету третього віку" можуть самотні непрацюючі пенсіонери та люди з інвалідністю першої та другої групи. Для цього потрібно пройти реєстрацію.

Курси української мови

Курси української мови.Курси української мови. Фото: informator.ua

В Одесі є низка місць, де можна безкоштовно підтягнути свої знання української мови. Vgorode вже детально розповідав про місця, де працюють курси української мови, які зараз можна відвідати в Одесі. Це і вищезазначений Гончаренко-центр, бібліотека імені Грушевського, клуб благодійного фонду "Добрий самарянин", простір української мови на Канатній та курс "Єдині". Докладніше з ними можна познайомитись за посиланням.

IT-бабусі

ІТ-бабусі.ІТ-бабусі. Фото: facebook.com/it.granny?locale=en_GB

Громадська організація "IT-бабусі" працює з мешканцями пенсійного віку. Курсів на регулярній основі тут немає, але організація періодично збирає людей похилого віку на тренінги з основ комп'ютерної чи інформаційної грамотності, уміння поводитися з мобільними телефонами та іншими речами, без яких у сучасному світі важко.

Особливу увагу варто приділити їхньому щорічному фестивалю "Планета довгожителів", який проводиться в Одесі напередодні Всесвітнього дня літньої людини – 1 жовтня. У його рамках проходять кінопокази, майстер-класи, а також спортивні та благодійні заходи.

За додатковою інформацією звертайтесь за телефонами: (048) 798-04-09 та (099) 277-17-28, а також на власній сторінці у facebook.

Оперний театр

Оперний театр.Оперний театр. Фото: facebook.com/euromaidanpress.en


Безкоштовно сходити на оперу можна кожну останню середу місяця в Оперному театрі. Щоправда лише пільговикам: школярам, студентам, "строковикам", інвалідам І та ІІ груп та, звичайно ж, пенсіонерам. Театр виділяє лише 300 таких пільгових місць, тож за квитками треба приходити заздалегідь.

На сайті Оперного театру сказано, що право на безкоштовне відвідування вистав за наявності вільних місць (нереалізованих квитків) є при пред'явленні документів, що засвідчують належність у пільговій групі. Беріть із собою пенсійне та звертайтеся до каси театру.

Довідки за телефонами: (048) 780-15-09, (048) 780-15-28, (048) 780-15-38.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах