Де в Одесі ще можна отримати гуманітарну допомогу

Десь в Одесі ще можна отримати гуманітарну допомогу.

Десь в Одесі ще можна отримати гуманітарну допомогу. Фото: wayhome.org.ua

Суспільство
26 березня 16:57

З моменту початку повномасштабної війни в Україні минуло вже понад два роки. В Одесі все ще працюють місця, де нуждені верстви населення можуть отримати допомогу.

Vgorode зібрали актуальну добірку місць, де видають гуманітарну допомогу, куди можуть звертатися внутрішньо переміщені та малозабезпечені жителі міста. Для отримання гуманітарної допомоги в пунктах видачі необхідно в більшості випадків надати документи, що засвідчують особу, та залишити заявку. І якщо це допомога для переселенців, варто взяти з собою довідку ВПО.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Зазначимо також, що городяни та гості міста завжди можуть приєднатися та допомогти цим організаціям, пожертвувавши певну суму на благодійність. Можна приносити речі, продукти та допомагати інформаційно, а також записатися волонтером.

Муніципальні гуманітарні центри

Державні гуманітарні центри.Державні гуманітарні центри. Фото: facebook.com/Zeleniy.List

Першочерговою метою є підтримка ВПО, а також мешканців Одеського регіону, які перебувають у складних життєвих обставинах і належать до вразливих груп населення.

Допомогу видають у вигляді продуктових наборів, засобів гігієни, підгузків, дитячого харчування, іграшок, одягу, постільної білизни та інших необхідних речей.

Подати заявку на отримання гуманітарної допомоги можна через гарячі лінії, волонтерів та електронну пошту. Також можна звернутись безпосередньо до Муніципального гуманітарного центру.

Для людей похилого віку або з інвалідністю, які не можуть самостійно пересуватися, можлива доставка гуманітарної допомоги за місцем проживання. Інформація про одержувачів гуманітарної допомоги заноситься до спеціальної бази даних, а сама допомога видаватиме лише за документом, що підтверджує особу, та під підпис.

ВПО можуть раз на чотири тижні отримувати допомогу у гуманітарних центрах окремих районів міста Одеси та один раз на два тижні у волонтерському центрі "Гостинна Хата". Мешканці Одеси, які отримують соціальні послуги від комунальних установ, особи з інвалідністю, багатодітні сім'ї та сім'ї з дітьми з інвалідністю можуть отримувати гуманітарку не частіше ніж один раз на шість тижнів, а іншим особам, які опинилися у складних життєвих обставинах, надають одноразову допомогу.

Адреси та телефони: вулиця Ільфа та Петрова, 25 (телефон (048) 765-07-87); сквер Георгія Гамова, 3 (048) 796-27-49); вулиця Приморська, 42 (093 813-31-98); вулиця Махачкалінська, 4, (048) 763-03-18); Волонтерський центр "Гостинна Хата" по вулиці Рішельєвська, 18 (098) 984-78-57)

Контакти: facebook "Гостинна Хата" (зараз на канікулах до квітня), humanitariancenterod@gmail.com

Благодійний фонд "Дорога до будинку"

Благодійний фонд Благодійний фонд


Тут допомагають речами та харчуванням, коли вони надходять від благодійників. Допоиогу можуть отримати підлітки з неблагополучних сімей, переселенці та сім'ї з маленькими дітьми, які перебувають у кризових ситуаціях. Для цього також необхідно надати копії документів та написати заяву.

"У нашому фонді ми надаємо комплексну допомогу сім'ям, які опинилися у складних обставинах. Ми розуміємо, що проблеми можуть бути різноманітними, тому ми пропонуємо широкий спектр послуг для забезпечення повноцінної підтримки у всіх аспектах життя. Насамперед, ми розуміємо важливість психологічної стійкості у важкі часи. Тому наші психологи працюють з кожною сім'єю, надаючи підтримку, розуміння та інструменти для подолання стресу та труднощів. Юридична допомога також потрібна у вирішенні правових питань, які можуть виникнути в таких ситуаціях. Наші юристи працюють зі зверненнями, надаючи консультації та вирішуючи юридичні питання для того, щоб сім'ї могли зосередитися на відновленні та розбудові свого життя. Крім того, ми робимо все можливе для забезпечення сім'ям стабільного харчування. Наша команда кухарів готують дуже смачно, від перших страв до смачної випічки. Важливо зауважити, що всі ці послуги є абсолютно безкоштовними”, – сказано у повідомленні волонтерів.

Адреси та телефони: вулиця Софіївська, 10 та вулиця М'ясоїдівська, 46. Телефони для довідок: 777-20-76 та 711-18-18

Контакти : facebook

Координаційний Центр з надання соціальної та гуманітарної допомоги Одеській єпархії УПЦ

Координаційний Центр з надання соціальної та гуманітарної допомоги Одеській єпархії УПЦ.Координаційний Центр з надання соціальної та гуманітарної допомоги Одеській єпархії УПЦ. Фото: instagram.com/socotdel.odessa.upc/

Тут допомагають людям з інвалідністю, багатодітним сім'ям та вимушеним переселенцям. Регулярно на території Центру відбуваються акції з роздачі продуктів харчування, одягу медикаментів, засобів першої необхідності та щотижня з понеділка по п'ятницю проходять годування незаможних гарячими обідами.

Для отримання допомоги в Центрі Вам необхідно письмово подати прохання на ім'я Митрополита Одеського та Ізмаїльського Агафангела, де докладно викласти суть проблеми, розповісти причину, з якої ви звертаєтесь до Церкви за допомогою. Якщо ж ви потребуєте продуктів, одягу та інших речей, то в проханні потрібно вказати також перелік всього необхідного. Обов'язково потрібно додати до прохання копії таких документів: паспорти/довідки ВТЕК про групу інвалідності/посвідчення багатодітної сім'ї/довідки переселенця. І, зрозуміло, вказати у проханні номер свого контактного телефону.

Прийом прохань на допомогу проводиться щотижня у вівторок і в п'ятницю з 10:00 до 14:00 на території Цента.

Після розгляду звернення допомога буде видана згідно з резолюцією Владики Агафангела.

Видача одягу на території Центру щотижня у вівторок та четвер з 10.00 до 13.00. Видача допомоги з вибачення надається на території Центру у призначені дні з благословення Владики митрополита Агафангела.

Адреси та телефони: Олексіївська площа, 19, (098) 205-31-11 (Гниденко Людмила Федорівна)

Контакти : сайт храму, сайт, instagram

Благодійний фонд "Тримай"

Благодійний фонд Благодійний фонд

Вимушені переселенці мають можливість отримати продуктовий набір. Для цього необхідно пред'явити довідку (що підтверджує статус ВПО, матері-одиначки, дитини загиблої або зниклої військової) зареєструватися і через форму в телеграм-каналі "7:40". Дітям дають фарби, ручки, комікси, іграшки, частують солодощами.

Коли привозять певну гуманітарну допомогу, то волонтери пишуть про це у своїх соціальних мережах та оголошують про чергову реєстрацію. Тому потрібно обов'язково стежити за анонсами у соціальних мережах.

Фонд проводить благодійні ярмарки, виставки, концерти, ігри та творчі майстер-класи на будь-який смак та вік у парку Горького. Саме на ньому зазвичай і роздають допомогу.

Контакти : facebook, instagram

Міжнародний благодійний фонд "Карітас Україна"

Міжнародний благодійний фонд Міжнародний благодійний фонд

Потерпілим від війни надають продуктові та гігієнічні набори, психологічні та юридичні консультації, фінансові гранти для переселенців.

У цій організації можна взяти у безоплатну оренду реабілітаційне обладнання — милиці, колісні крісла, ролятори, ходунки, протипролежневі матраци.

Отримати ці кошти, а також пелюшки, гелі та рукавички для миття, урологічні прокладки можуть ті, хто евакуювався до Одеси, та місцеві самотні літні люди.

Напрямки роботи:

- фінансові гранти для евакуйованих людей з інвалідністю (першої-другої групи): вулиця Генерала Петрова, 49, пн-пт, з 10:00 до 16:00;
- Психологічна допомога: (050) 800-42-87, (050) 314-22-60;
- кейс-менеджмент: (050) 337-00-76, (050) 800-42-98;
- консультації спеціаліста з адвокації: (050) 314-22-70;
- продуктові набори: (095) 295-33-31;
- дитячий центр: (050) 337-00-74;
- протидія торгівлі людьми: (050) 442-17-03;
- Транспортні послуги: (050) 442-17-00;
- Оренда реабілітаційного обладнання, домашня опіка: (050) 477-30-10.

Адреси та телефони: вулиця Південна, 40/1, (050) 477-30-10, 048-704-00-45 (з 9:30 до 16:00); Продуктові набори (095) 295-33-31

Контакти: facebook, сайт

Корпорація монстрів

Фонд уже став легендарним для Одеси, стільки робить організація. Проте зараз її пріоритет – військові потреби.

Люди, які можуть розраховувати на допомогу: сім'ї УБД, малозабезпечені сім'ї, діти сироти, матері-одиначки, багатодітні сім'ї, а також люди, які потрапили до складних життєвих обставин.

Видача дитячого та дорослого одягу припинена.

Щоб отримати допомогу, потрібна копія паспорта громадянина України, копія свідоцтва про народження дитини/дітей, а також документ-підстава для надання допомоги (підтвердження вищевказаного статусу). Після розгляду заявки фонд має право відмовити у допомозі.

Наприклад, за лютий нинішнього року продуктові набори видали на суму 274 240 гривень (486 продуктових наборів), допомогу дітям надано на суму 348 837 гривень (131 набір), підгузки та гігієна людям з особливими потребами (лежачі) – 97 795 гривень (82, а також медикаменти – 105 463 гривні.

Адреси та телефони: проспект Шевченка, 31, (099) 745-94-08

Контакти : facebook, сайт

Християнська місія "Нове життя".

Християнська місія Християнська місія

Місія існує в Україні із 2010 року. На сьогоднішній день успішно реалізує низку проектів: Допоможемо вижити, Нагодуй голодного, Палата милосердя, Пункти обігріву. У рамках цих проектів організація створює Пункти збору та видачі гуманітарної допомоги, Пункти обігріву для безпритульних, відкриває Центри соціальної адаптації та реабілітації, роздає їжу незаможним, допомагає у наданні медичного обслуговування тощо.

Організація також займається гуманітарною допомогою в Одесі та Одеській області людям, які постраждали від війни та соціально незахищеним категоріям громадян.

У Пунктах збору та видачі гуманітарної допомоги люди можуть покрити свої потреби в одязі, взутті, меблів та інших предметах побуту. Якщо ж виявиться, що потрібної речі немає, то візьмуть цю потребу "на замітку".

Адреси та телефони: вулиця Танкістів, 43а, (073) 577-80-80

Контакти : facebook, сайт

Фонд "Шаміль Кулієва допомога"

Фонд Фонд

Благодійний фонд надає гуманітарну допомогу українцям, яких торкнулася війна. Допомогу можуть отримати великі сім'ї зі статусом ВПО, матері-одиначки зі статусом ВПО, люди з обмеженими можливостями зі статусом ВПО (I і II), люди віком 60 років зі статусом ВПО, а також сім'ї з низьким рівнем доходів (потрібний документ, що підтверджує статус).

Щоб отримати гуманітарну допомогу, ви повинні зареєструватися по телефону.

Вам потрібно мати з вами документи: паспорт чи посвідчення особи, індивідуальний податковий номер, документ, що підтверджує ваш статус.

Адреси та телефони : проспект Небесної сотні, 107б, (067) 865-00-07, (095) 309-00-07

Контакти: telegram, сайт, Foundationkuliev@ukr.net

Благодійний фонд "У маминих долонях"

Де в Одесі ще можна отримати гуманітарну допомогу фото 1Де в Одесі ще можна отримати гуманітарну допомогу фото 1


Фонд надає гуманітарну допомогу мамам та діткам, які опинилися у скрутному становищі через війну. Він допомагає продуктами харчування, гігієнічними наборами, дитячим харчуванням, підгузками, ліками для дітей та мам, солодощами для дітей, іграшками та навчальними матеріалами для розвитку дітей.

Отримати гуманітарну підтримку від фонду можуть мами з дітьми молодше 16 років і такі, що підпадають під наступні категорії населення:

- які втратили роботу та опинилися у складних життєвих обставинах через війну;
- мешкають у зоні активних бойових дій;
- які були змушені залишити своє житло через руйнування житла або внаслідок обстрілу;
- які були змушені переїхати до інших регіонів країни з окупованих чи деокупованих територій.

Щоб отримати допомогу від благодійного фонду, необхідно заповнити заявку на сайті.

Контакти: instagram, сайт

Центр підтримки бахмутчан в Одесі

Центр підтримки бахмутчан в Одесі.Центр підтримки бахмутчан в Одесі. Фото: t.me/bakhmut_in_Odessa

Отримати допомогу в центрі можуть бахмутчани, які зареєструвалися як ВПО в Одесі та Одеській області. Працює центр із лютого 2023 року.

Допомога ВПО Бахмута тут надають за розкладом. У центрі можна отримати продуктові та гігієнічні набори. Також у центрі проводять майстер-класи для дітей, є анонси заходів. За всім потрібно стежити у соціальних мережах.

Нагадаємо, центри підтримки бахмутян працюють у різних містах України. Ще один центр планують відкрити у Чернігові.

Адреси та телефони: (050_ 108-03-28

Контакти: telegram

Федерація єврейських громад України

Федерація єврейських громад України.Федерація єврейських громад України. Фото: fjc.org.ua

Федерація єврейських громад України за умов воєнного часу здійснює програму допомоги єврейському населенню на всій території України.

Також вона має всі необхідні ресурси для отримання та передачі гуманіторної допомоги у максимально короткий термін. Для отримання гуманітарної допомоги від Федерації єврейських громад України заповніть цю форму або цю.

Адреси та телефони: (080075023, 0800750231

Контакти: сайт

Дитячий центр "Мауглі"

Дитячий центр Дитячий центр

Так, підтримка надаватиметься у вигляді солодких подарунків, йогуртів, дитячих сумішей та підгузків. Реєстрацію проводить громадська організація лише уразливих верств населення. Підтверджуючий документ є обов'язковим для пред'явлення на видачі. Допомога дають лише особисто до рук.

Зокрема, зареєструватися можуть лише сім'ї з дітьми, що належать до однієї з наступних категорій: внутрішньо переміщена особа (довідка ВПО), соло-мама (свідоцтво про смерть, позбавлення батьківських прав, запис у свідоцтві про народження одного з батьків відповідно до статті 135 Сімейного кодексу України), малозабезпечена сім'я (довідка з місцевого центру соцзахисту) та особа з інвалідністю (довідка/посвідчення), особа похилого віку (достатньо паспорта/ідентифікаційний код).

Списки одержувачів та реєстрацій публікуватимуться за день до видачі телеграм каналу.

Адреси та телефони: вулиця Градоначальницька, 1, (067) 700-55-53

Контакти : telegram

Благодійний фонд "Мами Одеси"

Благодійний фонд Благодійний фонд

Центр допомагає таким категоріям людей: багатодітні сім'ї, матері-одиначки, діти з інвалідністю та переселенці з дітками до 14 років.

Якщо ви хочете звернутися за допомогою, потрібно написати заявку про неї прямо в групі телеграм. Волонтери нададуть усе необхідне. Здебільшого це продукти харчування, одяг, засоби гігієни, побутовf хімія, дитяче харчування.

Адреси та телефони: уточнюйте

Контакти : telegram

ЯМаріуполь

ЯМаріуполь.ЯМаріуполь. Фото: t.me/mariupol_odesa


Центр для переселенців із Маріупольського району. Тут можна отримати продуктові та гігієнічні набори. Крім того, тут консультують юрист та психолог. У центрі є кімната матері та дитини, а також дитячий простір, де проводять розважальні, спортивні та освітні заходи для дітей.

Тут же працює побутовий центр "ЯМаріуполь.Турбота". За попереднім записом можна отримати послуги стоматолога, лікаря, перукаря, майстра манікюру. Працює пральня та швейна майстерня. Маріупольцям послуги надають за пільговими цінами.

Адреси та телефони : вулиця Пішонівська, 30а, (050) 345-15-55, (067) 345-15-55, (050) 344-41-35 (гуманітарна допомога)

Контакти: telegram

Червоний Хрест

Червоний Хрест.Червоний Хрест. Фото: facebook.com/od.redcross

Організації проводять консультації щодо отримання допомоги від Товариства Червоного Хреста України. Залишити заявку можна тут.

На сьогоднішній день Український Червоний Хрест надає лише натуральну гуманітарну допомогу (продукти харчування, засоби гігієни, постільну білизну та інше), згідно із затвердженою інструкцією, одноразово на сім'ю. Ваша заявка буде оброблена лише за наявності ресурсів.

Графік роботи: з понеділка до п'ятниці з 10:00 до 16:00.

Адреси та телефони: (048) 724-34-28

Контакти: сайт, facebook, odhotline@redcross.org.ua

Благодійний фонд "Ти це зможеш"

Благодійний фонд Благодійний фонд


Організація допомагає українцям у речах першої потреби. Щодня наш фонд збирає багато речей, харчових продуктів, засобів гігієни. Наразі фонд більшою мірою допомагає армії, проте цивільні також не залишаються поза увагою, особливо діти. Все надається саме тим, хто найбільше цього потребує. Щоб отримати допомогу, потрібно заповнити форму.

Адреси та телефони : вулиця Академіка Заболотного, 6 (097) 516-26-51

Контакти : сайт, facebook

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах