Одеська область найгірша за комплектуванням тероборони: губернатору загрожує звільнення

Одеська область – найгірша за комплектуванням тероборони: губернатору загрожує звільнення.

Одеська область – найгірша за комплектуванням тероборони: губернатору загрожує звільнення. Фото: armyinform.com.ua

Події
11 лютого 2022 20:52

Одеса та область опинилися серед найгірших по комплектуванню підрозділів територіальної оборони та готовності до можливої ​​військової агресії. Президент України погрожував звільненням губернатору Одеської області Сергію Гриневецькому. Про це повідомляє Vgorode з посиланням на засідання президії Конгресу місцевої та регіональної влади у Харкові.

Так, крім Одеської області, до найбільш непідготовлених потрапили Київ та область, а також Маріуполь та Рівне. Президент Володимир Зеленський звернувся до керівників областей, що відстають, і зажадав від них зробити все необхідне в найближчі два тижні. Інакше глава держави пообіцяв кадрові рішення.

Не забудьте підписатися на канал Vgorode.ua в Telegram.

Зазначимо, що міська влада збирається перевірити та відновити всі міські бомбосховища. Загалом в Одесі налічується 353 таких споруд, з яких 86 у комунальній власності, а решта державних та відомчих.

Більшість бомбосховищ перебувають у жалюгідному стані: зношені системи фільтрації повітря та подачі електрики, а подекуди проіржавіли двері.

Гроші на інвентаризацію та відновлення чиновники сподіваються взяти не лише у бюджеті міста, а й у інвесторів, а також у закордонних партнерів. Зокрема, у мерії сподіваються на допомогу німецьких фахівців, які мають приїхати до Одеси.

Нагадаємо, що на нещодавній сесії Одеської міськради депутати вирішили виділити 20 мільйонів гривень на програму розвитку територіальної оборони міста, зокрема, на облаштування приміщення штабу. Тільки самого приміщення поки що немає. Мер Геннадій Труханов запропонував купити будівлю колишньої одеської в'язниці та розмістити штаб там.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах