Жителя Одеської області будуть судити за забруднення довкілля

Жителя Одеської області будуть судити за забруднення довкілля.

Жителя Одеської області будуть судити за забруднення довкілля. Фото: istockphoto.com

Події
15 лютого 2022 09:39

Житель Одеської області відповість перед законом за забруднення земель нафтопродуктами. Про це повідомляє Vgorode із посиланням на прес-службу прокуратури.

Так, прокурори Одеської обласної прокуратури направили до суду обвинувальний акт за фактом забруднення земель відходами, небезпечними для життя, здоров'я людей та довкілля.

Не забудьте підписатися на канал Vgorode.ua в Telegram.

За даними слідства, обвинувачений працював водієм вантажного автомобіля. Він перевозив відходи на найбільше підприємство України, де їх надалі утилізували. Згодом чоловік був залучений до протиправної схеми поводження із забруднюючими речовинами.

Правоохоронці з'ясували, що він зливав баластові води із вмістом нафтопродуктів, вивезених із території державного морського торговельного порту, на земельній ділянці автобази в Суворовському районі. У результаті порушник завдав довкіллю збитків на суму понад півмільйона гривень.

У ході досудового розслідування обвинуваченому висунули позов про відшкодування завданих кримінальним правопорушенням збитків.

Раніше Vgorode повідомляв про те, що на Одещині повністю вирубали лісовий масив із понад 150 тисяч дерев. За попередніми даними, на цій території планують створити протизаконний піщаний кар'єр.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах