Військова загроза знизила кредитний рейтинг Одеси: що це означає

Військова загроза зменшила кредитний рейтинг Одеси.

Військова загроза зменшила кредитний рейтинг Одеси. Фото: picture-alliance.com

Події
15 лютого 2022 11:11

В Одесі зменшився кредитний рейтинг міста Про це повідомляє Vgorode.

Так, міжнародне рейтингове агентство Fitch опублікувало нові дані про найбільші міста України, зокрема й Одесу. Також постраждали рейтинги Дніпра, Харкова, Києва, Львова, Маріуполя та Миколаєва. Усі вони знизилися з "позитивного" на "стабільний".

Не забудьте підписатися на канал Vgorode.ua в Telegram.

Станом на 4 лютого довгострокові рейтинги в іноземній та національній валюті підтверджені на рівні "В". Зниження пов'язане через загрозу вторгнення Росії.

Наступного разу рейтинг переглянуть 29 квітня.

Що таке кредитний рейтинг

Кредитний рейтинг – іміджева підмога міста та маркер для міжнародних фінансових інституцій при прийнятті рішень щодо виділення коштів.

Наявність рейтингу дозволяє знизити відсоткові ставки за кредитами, які міська влада бере у міжнародних фінансових організацій.

Зазначимо, що кредитний рейтинг міста не може бути кращим, ніж рейтинг України загалом.

Нагадаємо, що напередодні можливого початку війни Президент України Володимир Зеленський звернувся до українців. Президент заявив, що нас лякають війною, вже призначили на 16 лютого дату вторгнення на територію України і що це відбувається не вперше. Україна, як заявив Зеленський, прагне миру і бажає вирішувати всі проблемні питання за допомогою переговорів. Тому Крим та Донбас повернуться в Україну лише за допомогою дипломатичних зусиль.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах