Штаб обласної тероборони розмістять у старовинному особняку на Канатній

Штаб обласної тероборони розмістять в одеському будинку-пам'ятнику архітектури.

Штаб обласної тероборони розмістять в одеському будинку-пам'ятнику архітектури. Фото: uc.od.ua

Події
15 лютого 2022 18:06

Штаб територіальної оборони Одеської області розміститься у особняку на вулиці Канатній, 35. Будівлю депутати облради передали структурі на один рік. Про це повідомляє Vgorode із посиланням на позачергову сесію Одеської обласної ради.

Двоповерхова історична будівля, відома як особняк Пташникової, є пам'яткою архітектури. Його збудували у 1890 році за проектом Льва Влодека для одеського комерсанта. До 1917 року там знаходився штаб піхотної дивізії та генеральне консульство США.

Не забудьте підписатися на канал Vgorode.ua в Telegram.

Потім у роки радянської влади туди помістили обласний військкомат, а 1941 року в особняку розташовувався штаб Дунайської військової флотилії. Із 2014 року там працюють волонтерські організації.

Площа будинку складає 700 кв. Сам особняк знаходиться у спільній власності територіальних громад міста.

Зазначимо також, що на фінансування територіальної оборони Одеська облрада виділила 10 мільйонів гривень. З них 4 мільйони гривень хочуть витратити на ремонт приміщень у вказаному будинку, а 6 мільйонів – на обладнання та спорядження.

Штаб територіальної оборони Одеського регіону завершено на 70%. Вже почали формувати резерв. До складу територіальної оборони Одеського регіону входять 10 тисяч людей, а у особливий період цифра сягне 130 тисяч осіб.

До речі, президент України Володимир Зеленський нещодавно сказав, що Одеська область є одним із найгірших по комплектуванню підрозділів територіальної оборони та готовності до можливої ​​військової агресії. Він погрожував губернатору області Сергію Гриневецькому звільненням.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах