Одесі катастрофічно не вистачає вчителів фізики

Одесі катастрофічно не вистачає вчителів фізики: школярів нема кому вчити.

Одесі катастрофічно не вистачає вчителів фізики: школярів нема кому вчити. Фото: pexels.com

Події
21 лютого 2022 13:45

Одесі катастрофічно не вистачає вчителів фізики. При цьому із цим предметом найближчим часом очікується серйозна проблема не лише в Одесі, а й у всій Україні. Про це повідомляє Vgorode із посиланням на керівника департаменту освіти Олену Буйневич.

За її словами, на сьогоднішній день навіть групи у вищих навчальних закладах не укомплектовані, оскільки діти не йдуть на цю спеціальність. А середній вік викладачів дуже високий.

Не забудьте підписатися на канал Vgorode.ua в Telegram.

Загалом в Одесі бракує понад 400 освітян. Здебільшого це вчителі, які викладають точні науки. Також проблема є з учителями хімії та біології. Є й проблема зі спеціалістами із супроводу інклюзивної освіти.

Зазначимо, що вчителів фізики зараз готують Національний університет імені Мечнікова та Педагогічний університет. Але працювати за спеціальністю цього навчального року прийшли лише 50 випускників.

Нагадаємо, що одеський вчитель Павло Віктор став найкращим у номінації "Вибір українців" на національній премії Global Teacher Prize Ukraine-2021.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах