В американському інституті вивчення війни вважають, що атака на Одесу малоймовірна

В американському інституті вивчення війни вважають, що атака на Одесу малоймовірна.

В американському інституті вивчення війни вважають, що атака на Одесу малоймовірна. Фото: 28 окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового Походу

Події
20 березня 2022 17:02

ЗСУ зламали плани кремля на швидке захоплення великих міст, зокрема й на Одесу. Зараз повномасштабний наступ росії зайшов у глухий кут, живої сили та техніки, щоб взяти їх немає. Про це повідомляє Vgorode з посиланням на доповідь американського Інституту вивчення війни.

Російська армія продовжує незначне просування на деяких ділянках, але за нинішніх умов навіть можливе захоплення Маріуполя навряд чи вивільнить достатньо сил, щоб різко змінити результат початкової кампанії, вважають експерти.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Десантування ворога в Одесі неможливе без створення надійної наземної лінії зв'язку (GLOC) з окупованого Криму. Але її створення бачиться експертам малоймовірним, тож частина підрозділів Чорноморського флоту перекидається на штурм Маріуполя.

При цьому втори доповіді підкреслюють: наступ, що захлинувся, не означає перемир'я або припинення вогню.

Загалом, це підтверджується інформацією і від українського Генштабу: початковий план вторгнення в Україну провалили, фронт зупинився.

За даними аналітиків, армія РФ, швидше за все, здійснить атаку на Кривий Ріг, щоб ізолювати Дніпро та Запоріжжя. Але в успіху такої операції в Інституті сумніваються.

"Бої в самому Маріуполі забирають у російських військових час, ініціативу і бойову міць. Якщо Маріуполь врешті-решт впаде, російські війська, які його облягають зараз, можуть бути недостатньо сильними, щоб різко змінити хід кампанії, атакуючи на захід", – кажуть експерти.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах