Отримай відповідь: як зараховуватимуть до навчальних закладів Одеси випускників 9-х класів

Отримай відповідь: як зараховуватимуть до навчальних закладів Одеси випускників 9-х класів.

Отримай відповідь: як зараховуватимуть до навчальних закладів Одеси випускників 9-х класів. Фото: depositphotos.com

Події
26 квiтня 2022 08:03

Одеські дев'ятикласники після випуску мають право продовжити здобувати повну середню освіту в будь-якому навчальному закладі, де функціонують 10-11(12) класи, або ж в установах професійної (професійно-технічної) освіти та професійної вищої освіти. Про це повідомляє Vgorode із посиланням на прес-службу міської ради.

Так, якщо у закладі загальної середньої освіти, в якому учень закінчив 9-й клас та отримав свідоцтво про базову середню освіту, функціонуватимуть 10-11 (12) класи: всі учні 9-х класів цього навчального закладу, які не виявили наміру припинити навчання в ньому і не були відраховані або переведені до іншого навчального закладу (за відповідною заявою одного з батьків учня або самого учня у разі його повноліття), будуть переведені відповідним наказом до 10-х класів цього ж навчального закладу.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Якщо випускник 9-го класу вирішив вступити до 10-го класу іншої установи загальної середньої освіти, то заяву про зарахування необхідно подати з 30 травня по 15 червня 2022 року включно.

Наказ про зарахування дітей буде виданий, якщо 15 червня кількість поданих заяв про зарахування до 10 класу навчального закладу не перевищить загальної кількості місць у класі (класах) відповідно до встановленого нормативу. Якщо станом на 15 червня поданих заяв буде більше, ніж місць у класі (класах) навчального закладу, то зарахування проходитиме за конкурсом. При цьому зарахування дітей до Одеського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою, в якому функціонують лише 10-11(12) класи, відбувається за конкурсом постійно.

Заявки про зарахування та відповідні документи (їхні копії) можна подати особисто, факсом, електронною поштою, іншими засобами зв'язку або будь-яким іншим способом.

Для отримання більш детальної інформації про спосіб подання заяви та документів необхідно безпосередньо звернутися до обраного навчального закладу.

Для отримання інформації про заклади загальної середньої освіти, в яких у 2022/2023 навчальному році функціонуватимуть 10-11(12) класи, можна звертатися до територіальних відділів освіти:

  • Київський район: вулиця Філатова, 2а; телефон: (048) 753-00-31;
  • Малиновський район: вулиця Генерала Петрова, 22; телефон: (048) 761-24-34; (048) 762-89-29;
  • Приморський район: вулиця Канатна, 134; телефон: (048) 776-10-10; (048) 776-10-11;
  • Суворівський район: проспект Добровольського, 106-А; телефон: (0482) 34-04-81; (0482) 34-04-72.

Максимальне сприяння надаватиметься випускникам 9-го класу, які вирішили вступити до закладу професійної (професійно-технічної) освіти або професійної вищої освіти. При наборі у такі заклади на спеціальності з творчим напрямком передбачений творчий конкурс, на інші спеціальності на бюджет – індивідуальна усна співбесіда, на контракт – мотиваційний лист.

Ознайомитись із переліком закладів професійної (професійно-технічної) освіти та професійної вищої освіти, що функціонують в Одесі, можна за посиланням.

Перелік закріпленої території за закладами загальної середньої освіти комунальної власності територіального товариства Одеси опубліковано за посиланням.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах