Отримай відповідь: які одеські театри відновлять роботу

Отримай відповідь: які одеські театри відновлять роботу.

Отримай відповідь: які одеські театри відновлять роботу. Фото: ua.igotoworld.com

Події
11 червня 2022 17:03

Найближчим часом деякі театрально-видовищні заклади Одеси можуть відновити роботу. Про це повідомляє Vgorode із посиланням на Одеську ОВА.

Як повідомив речник Оперативного штабу Одеської ОВА Сергій Братчук, війна завдала нищівного удару по культурно-мистецькому надбанню українського народу, тому переважна більшість закладів культури були змушені перейти в режим простою.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Відео: facebook.com/oda.odesa

За три з половиною місяці війни шанувальники театрального мистецтва вже скучили за улюбленими акторами, а вони – за публікою. У зв'язку із цим для того, щоб підтримати діячів культури та мистецтва, в ОВА розглядають можливість відкриття для роботи деяких театрально-видовищних закладів Одеси.

При цьому планують відкрити лише ті культурні установи, в яких є захисні укриття та сховища на випадок повітряної тривоги, а на заходи допускатимуть лише кількість відвідувачів, яка відповідає кількості місць у наявних укриттях.

За словами Братчука, відновлення культурного життя Одеського регіону та посилення художнього фронту також сприяє наближенню нашої перемоги та миру в Україні, адже російські окупанти ставлять собі за мету не лише знищення українського народу, а й усього українського, зокрема культури.

Нагадаємо, на початку травня Одеський російський драматичний театр заявив про перейменування. З назви культурної установи забрали слово "російський". Тепер театр має назву Одеський обласний академічний драматичний театр.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах