У Міноборони РФ розповіли, чому обстріляли багатоповерхівку на Одещині

У Міноборони РФ розповіли, чому обстріляли багатоповерхівку на Одещині.

У Міноборони РФ розповіли, чому обстріляли багатоповерхівку на Одещині. Фото: facebook.com/ssu.odesa

Події
01 липня 2022 14:04

У Міноборони Росії пояснили нічні обстріли Одеської області 1 липня, внаслідок яких загинуло 19 осіб, розміщенням нібито військових об'єктів на території багатоповерхівки. Про це повідомляє Vgorode з посиланням на прес-службу їхнього відомства.

Так, ракетний удар по багатоповерхівці та базах відпочинку в Сергіївці у відомстві назвали "знищенням радіолокаційної станції виявлення повітряних цілей".

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков стверджує, що РФ не стріляє в цивільні цілі, повідомляє "Інтерфакс".

"Я хочу вам ще раз нагадати слова президента та головнокомандувача РФ про те, що збройні сили Російської Федерації в ході спеціальної військової операції не працюють із цивільних цілей та цивільної інфраструктури", - сказав він на брифінгу.

У МВС України підкреслили, що жодних військових об’єктів поблизу знищених житлового будинка і бази відпочику у Сергіївці немає.

Нагадаємо, що в ніч проти 1 липня окупанти обстріляли село Сергіївка на Одещині, випустивши три радянські ракети x-22 ракети літаками з акваторії Чорного моря. Дві ракети потрапили до баз відпочинку, ще одна – у дев'ятиповерхівку. Станом на 13:30 внаслідок ракетного удару в Сергіївці загинули 20 людей. 16 людей загинули у житловому будинку та 4 особи в базі відпочинку, з них 1 дитина. Постраждали 38 осіб (37 осіб у житловому будинку, з них шість дітей та одна людина на базі відпочинку). Потрапили до лікарні 38 людей.

Врятували вісім осіб із них троє дітей (7 осіб із житлового будинку, з них троє дітей та одна людина з бази відпочинку). Роботи продовжуються, на місці події працюють психологи.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах