Батьки загинули, закривши собою: від удару по Сергіївці постраждали двоє дітей

Батьки загинули, закривши собою: від удару по Сергіївці постраждали двоє дітей.

Батьки загинули, закривши собою: від удару по Сергіївці постраждали двоє дітей. Фото: Костянтин та Влада Ліберови

Події
06 липня 2022 08:19

Внаслідок ракетного удару росіян по Сергіївці постраждали двоє братів – восьмирічний Яків та 13-річний Володимир Янковські, а їхня мати та вітчим загинули під час обстрілу. Про це повідомляє Vgorode із посиланням на ICTV.

Так, 1 липня вони разом із батьками мирно спали, поки одна з ракет не потрапила до житлового дев'ятиповерхівки. Мати та вітчим прикрили хлопчиків собою. Від забитого місця вони загинули, дітям вдалося вижити.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Дітей екстрено перевезли з Білгород-Дністровська до Одеської обласної дитячої лікарні. Завідувач реанімаційного відділення Одеської обласної лікарні Володимир Босенко розповів, що зараз вони перебувають у вкрай тяжкому стані. Так, у обох дітей множинні забиття, садна шкіри, м'яких тканин тулуба, обличчя, травми голови.

У найважчому стані молодший хлопчик. У нього більш серйозне пошкодження головного мозку, тяжкий забій головного мозку, порушення мозкового кровотоку. Дитина знаходиться у комі на штучній вентиляції легень.

5 липня 13-річний Володимир прийшов до тями. Лікар розповів, що хлопчик переживає свого домашнього улюбленця – кішку. Дитині поки не повідомили про смерть матері та вітчима, щоб не травмувати її. Хоча він знає, що до його будинку потрапила ракета. Але як це сталося і що було згодом – дитина не пам'ятає.

Після лікування дітям буде потрібна тривала фізична та психологічна реабілітація. Поки що лікарі не роблять жодних поспішних прогнозів.

Нагадаємо, 1 липня росіяни випустили по курортній Сергіївці три ракети типу Х-22 зі стратегічної авіації. Одна з них потрапила до житлового будинку, ще два до бази відпочинку. В результаті 21 особа загинула, серед них 12-річний хлопчик, ще 39 отримали поранення різного ступеня важкості. У лікарнях залишаються 29 людей.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах