Напівциркульний будинок за Дюком в Одесі заарештували

Напівциркульний будинок за Дюком в Одесі заарештували.

Напівциркульний будинок за Дюком в Одесі заарештували. Фото: pushkinska.net

Події
06 липня 2022 13:19

В Одесі за позовом прокуратури наклали арешт на напівциркульну будівлю за пам'ятником Дюку де Рішельє на Приморському бульварі, 7. Про це повідомляє Vgorode з посиланням на ухвалу Господарського суду Одеської області.

У прокуратурі вважають, що фірма-власник будівлі "Гранд Готель" фактично змінила конфігурацію та геометричні розміри фундаментів спірної будівлі та її першого поверху за рахунок земельної ділянки територіального товариства, не відведеної для цієї мети та за відсутності відповідної дозвільної документації, зокрема, надбудував мансардний поверх. Заступник голови Одеської обласної прокуратури вимагав від суду визнати незаконним рішення про право власності компанії на об'єкт.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Компанію також хотіли зобов'язати знести самовільно збудовані об'єкти. Суд ухвалив накласти арешт на приміщення, а також заборонив будь-що будувати та експлуатувати будівлі.

Зазначимо, що у пам'ятнику архітектури тривалий час знаходився офіс девелоперської компанії "Інкор-Груп" бізнесмена Руслана Тарпана, якого у 2021 роціоголосили у міждержавний розшук. Після цього приміщення оформили на ТОВ "Гранд Готель".

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах