В Одесі зростає популярність QR-квитків в електротранспорті

В Одесі зростає популярність QR-квитків в електротранспорті.

В Одесі зростає популярність QR-квитків в електротранспорті. Фото: facebook.com/peterodua

Події
06 липня 2022 14:32

За дев'ять місяців впровадження оплати проїзду смартфоном через Приват24 та QR-коди в Одесі, у 283 вагонах тролейбусів та трамваїв придбали 1 105 812 квитків. Про це повідомляє Vgorode із посиланням на статистику Приватбанку.

Звичайно, на результати вплинуло вторгнення Росії в Україну, оскільки кількість транспорту на дорогах міста суттєво знизилася. У перші тижні військового стану на маршрутах Одеси працювало лише 60 одиниць громадського електротранспорту. І якщо у березні цього року одесити через QR-код банку придбали лише 40 тисяч квитків на проїзд, то вже у червні – майже 170 тисяч.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Щоб сплатити за проїзд в Одесі, потрібно скачати на смартфон мобільний додаток Приват24 і відсканувати QR-код, зображений на спеціальних стікерах у трамваї або тролейбусі. Користуватися Приват24 та розраховуватися за проїзд може клієнт будь-якого українського банку, додавши до електронного гаманця картку свого банку.

Нагадаємо, що в Одесі можна платити за проїзд у безготівковій формі ще одним способом – через мобільний додаток "Транспод". Вартість проїзду таким чином становитиме сім гривень, тоді як за готівкового розрахунку він коштуватиме вісім гривень.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах