Давали премії росіянам: Всесвітній клуб одеситів відповів на звинувачення

Давали премії росіянам: Всесвітній клуб одеситів відповів на звинувачення.

Давали премії росіянам: Всесвітній клуб одеситів відповів на звинувачення. Фото: vesti.ua

Події
22 липня 2022 08:39

У Всесвітньому клубі одеситів прокоментували звинувачення, які висунув мер місто Геннадій Труханов. Вони вважають, що міський голова Одеси отримав неправдиву інформацію. Про це повідомляє Vgorode із посиланням на віцепрезидента ВКО Валерія Хаїта.

Нагадаємо, що скандал розпочався через літературну премію імені Бабеля, яку видавав клуб. У журі та серед переможців опинилися росіяни. Деяких з них звинуватили у співпраці з пропагандистськими російськими ЗМІ. Після цього мер розірвав стосунки міста із клубом.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Я не знаю, хто повідомив нашому меру згадані відомості (не думаю, що він сам мав час стежити за деталями шостого сезону Премії Бабеля).
Знаю лише, що його рішення про зупинення співпраці зі Всесвітнім клубом одеситів ґрунтується на брехні.

1.У складі журі – незмінному протягом шести років, три учасники – російські письменники. Серед них немає жодної людини, яка не була б на боці України, починаючи з 2014 року.
2. Немає і серед російських письменників-переможців Шостого сезону (один – дипломант, два – розділили третє місце) жодного, хто б не засуджував путінську агресію проти України”, – написав він на своїй сторінці у Facebook.

За словами Хаїта, всі члени журі підтримують Україну з моменту окупації Криму в 2014 році.

Директор клубу Григорій Барац заявив, що з березня Клуб проводив на тиждень по три, а то й по п'ять заходів. З отриманих коштів Клуб передав Одеській обласній територіальній обороні 70 бронежилетів.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах