ЗМІ пишуть, що РФ готує масштабний наступ на Одесу в 2023 року: що говорять в ОВА

ЗМІ пишуть, що РФ готує масштабний наступ на Одесу 2023 року: що кажуть в ОВА.

ЗМІ пишуть, що РФ готує масштабний наступ на Одесу 2023 року: що кажуть в ОВА. Alexandros Avramidis/reuters.com

Події
22 липня 2022 12:03

Ряд ЗМІ повідомляє, що на початку 2023 року Росія може розпочати новий масштабний наступ на Україну, щоб захопити Одесу та південно-західне узбережжя, а також відрізати Україну від Чорного моря. В Одеській ОВВ закликають не реагувати на це повідомлення. Про це повідомляє Vgorode.

Так, журналісти посилаються на статтю видання Foreign Policy у статті "Росія придивляється до Одеси".

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Припускається, що наступного року вони (українці – ред.) можуть зіткнутися з ще одним дуже серйозним російським наступом. І ми повинні зробити все можливе, щоб дати їм не лише обладнання, а й людей – свіжих людей, добре навчених людей, щоб спробувати пережити це", – сказав на умовах анонімності західний чиновник у цьому матеріалі.

Також там йдеться, що чиновники зі США та ЄС вважають, що Кремль націлився до Одеси як на "головний стратегічний приз на наступному етапі війни".

Якщо РФ захопить місто, попереджають джерела видання, це буде "стратегічно катастрофічним" варіантом для України, "завдасть нищівного удару по її військових зусиллях і дасть Москві контроль над життєво важливими світовими запасами продовольства".

Водночас видання зазначає, що жорсткий опір України у поєднанні з життєво важливою військовою допомогою Заходу та власними військовими помилками РФ означає, що далеко не факт, що російські війська зможуть захопити Одесу навіть якщо це стане їхнім головним пріоритетом на наступному етапі війни.

Що кажуть у ОВА


Спікер Одеської ОВА Сергій Братчук зазначив, що не варто реагувати на інформаційні вкидання, згідно з якими завтра, післязавтра чи вже у 2023 році Одесу атакуватимуть російські війська.

Представник ОВА наголосив, що Одеса, як і вся Україна, була і залишається у планах ворога, проте це не означає, що хтось збирається здаватися.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах