Експорт зерна розпочнеться з Чорноморського морського порту

Експорт зерна розпочнеться із Чорноморського морського порту.

Експорт зерна розпочнеться із Чорноморського морського порту. Фото: usm.media

Події
25 липня 2022 16:03

Експорт зерна з Одеської області розпочнеться з Чорноморського морського порту. Першу партію планують надіслати 26-27 липня. Про це повідомляє Vgorode із посиланням на прес-конференцію заступника міністра інфраструктури України Юрія Васькова.

Одеський порт запрацює на відправлення згодом.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Експорт із усіх терміналів трьох морських портів технічно можливий протягом двох тижнів.

"Найближчою добою ми будемо готові працювати над відновленням експорту агропродукції з наших портів. Йдеться про порт "Чорноморськ" - він буде першим. Потім будуть порт "Одеса" та порт "Південний", - заявив Васьков.

У Стамбулі у найближчі два дні будуть розроблені внутрішні технічні документи координаційного центру. Координаційний центр полягає у нагляді та координації функціонування гуманітарного коридору, але не поширюється на територіальні води України.

Відкриття портів приноситиме Україні додатково близько 1 мільярда доларів, а місячний експорт агропродукції може становити три мільйони тонн. Усі каравани із зерном супроводжуватимуть рятувальні суди Мінінфраструктури, а процес розмінування проходитиме виключно у коридорі проходу суден.



Нагадаємо. що речник президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що ракетний удар, завданий російською окупаційною армією по порту Одеси 23 липня, нібито не заважає завантаженню аграрної продукції і пов'язаний виключно з військовою інфраструктурою".

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах