Ворог знову завдав масивного ракетного удару по Одесі (оновлено)

Ворог знову завдав потужного ракетного удару по Одесі.

Ворог знову завдав потужного ракетного удару по Одесі. Фото: t.me/suspilneodesa

Події
23 липня 2022 13:23

Вдень 23 липня під час повітряної тривоги, яка тривала з 11:06 до 11:33, російські окупанти знову завдали по Одесі ракетного удару. Про це повідомляє Vgorode з посиланням на Оперативне командування "Південь".

Так, майже одразу після оголошення повітряної тривоги у місті пролунало кілька потужних вибухів. Як повідомили в Оперативному командуванні "Південь", росіяни атакували Одеський морський торговельний порт крилатими ракетами типу "Калібр".

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Дві ракети збили сили протиповітряної оборони, ще дві  влучили в об'єкти інфраструктури порту.

Ракетний удар по Одесі вже прокоментував речник Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко.

"Менше 24 години знадобилося РФ, щоб ракетним ударом по території порту міста Одеси поставити під сумнів домовленості та обіцянки, дані нею ООН і Туреччині в підписаному вчора у Стамбулі документі. Російська ракета – це плювок Володимира Путіна в обличчя Генеральному секретарю ООН Антоніу Гутеррешу та Президентові Туреччини Реджепу Ердогану, які доклали величезних зусиль для досягнення угоди, і яким Україна вдячна", – написав він на своїй сторінці у Facebook.

У пресслужбі Міністерства аграрної політики повідомили, що в Одеському морському порту було зерно, перші відправки якого планували здійснити вже завтра чи післязавтра.

ОНОВЛЕНО: Також інформацію про те, що окупанти завдали удару за місцем, де було зерно, підтвердив речник Командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Нагадаємо, 22 липня представники України, ООН та Туреччини підписали у Стамбулі угоду про вивезення українського зерна з портів Одеса, Південний та Чорноморськ. Дзеркальну угоду з ООН та Туреччиною також підписав представник Росії – міністр оборони Сергій Шойгу.

Також ми повідомляли про те, що вчора ППО збила над Одеською областю ворожий безпілотник, який намагався відстежувати узбережжя та портову інфраструктуру.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах